Narita Niigata Showa project

Narita Niigata Showa project

Vandaag was het de ganse dag Narita dag. Darren had een voorstel gedaan wat betreft kleinere koi die hij in England wou verkopen, en had een hele lijst met verlangens doorgegeven, zodat we niet voor onzekerheden kwamen te staan.

Door het wegvallen van bepaalde events, zijn er natuurlijk veel koi die niet verkocht zijn, en dan is het plezierig om toch proberen nog wat koi te verkopen. Toen we vroeg in de morgen aankwamen stonden er dan ook al vats klaar met bepaalde tosai van 15-25 cm van verschillende kwekers, voornamelijk Niiagata.

Het was niet mijn pakje aan, dus ik vroeg of er nog wat hogere kwaliteit koi te verkrijgen waren en met een kleine rondwandeling had ik het al vlug gezien. Ik wil uit deze vijver kiezen, dat zijn de koi die ik zoek. Wat ik niet gezien had, was het plaatje met de tekst "niet te koop". 

Daar stond ik dan. Het probleem is als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, dan kan ik niets anders doen dan volhardend volhouden. Wat was het probleem ? Deze koi had Narita San uitgezocht om in een mudpond in Niigata te zetten, iets waar hij vorig jaar veel succes mee heeft gehad en nu opnieuw wou doen.

Van de selectie van vorig jaar zijn zeer hoogwaardige nisai uit gekweekt die ook bijzonder veel geld hebben opgeleverd op zijn event. Het werden enkele, neen vele minuten met veel gegrom en neen geschud, maar ik zette hem toch voor de keuze.

Na geruime tijd kwam hij met een creatief voorstel, waar ik me dan weer niet aan verwachtte. Ik zal voor jou een eigen mudpond reserveren, waar alleen jou koi in rondzwemmen. Het voorstel ziet er als volgt uit. Van deze 130 kostelijke showa die door Narita San allen persoonlijk werden uitgekozen, zal hij persoonlijk 30 tosai zelf selecteren en worden dan eind mei in Niigata in de mudpond geplaatst.

De prijs was hoog, maar het verlangen om mee te doen was ook hoog, want ik moet tosai selecteren en het was me deze reis niet gelukt. Normaal doe ik dat bij Tainiguchi, maar daar had ik ook al naast het net gevangen.

Dit was dus een uitstekende gelegenheid. Ik kon echter absoluut niet over de prijs discussiëren, dat was onmogelijk, dus daarom probeerde ik toch om enkele gunsten te verwerven. Voor 20 maart worden alle tosai gefotografeerd, en er worden filmpjes individueel gemaakt van ongeveer 30 seconden, zodat je ieder visje goed kan zien. Er worden ook certificaten van gemaakt. Dit heeft nu in mijn gedachten geresulteerd in het Narita Niigata Showa Project

De 30 showa worden persoonlijk door Narita naar de mudpond gebracht en hij zorgt ook voor de verdere begeleiding. Foto's en filmpjes worden doorgestuurd van gans het project. In principe kan je het hele project opvolgen, en als de koi nisai zijn zullen ze tussen 50-55 cm zijn naargelang de weersomstandigheden . Volgens Narita San is het een hele goede mudpond, het enige wat ik moet doen is mijn vertrouwen geven dat hij de begeleiding op en top zal doen. 

Wie kan beter de koi voorbereiden dan Narita, hij die alle Grand Champion klaarstoomt en niet vergeten, je praat hier wel over de wereldtop. De deal werd aldus gesloten, en 100 van deze showa komen naar Arendonk. 

Ik heb 3 speciale opvangbakken laten maken door Geert van DSG filters, zodat ik de kleintjes kan opvangen. Ze zijn voorzien van de nodige filteringsystemen en verwarming. Bovendien heb ik nog een kleine verrassing. Naast de showa zag ik ook de Mango karashigoi van Sakai. Deze zijn bijzonder moeilijk te krijgen, bijna niet.

Van deze heb ik er ook 10 aangekocht, samen met 28 oshiba chigure en ginrin oshiba shigure. Al deze kleine tosai zullen vanaf einde maart in Arendonk kunnen uitgezocht worden. Dat is eens wat anders dan je van mij verwacht of niet ?

Ik heb nog geen vaste prijzen, omdat ik alles nog op een rijtje moet zetten, maar dit zijn koitjes die nu ook eens door andere klanten die toch graag bij Interkoi komen kunnen aangekocht worden. De oshiba zijn van gewone kwaliteit, maar oshiba wordt toch door velen gevraagd, en ze gaan niet veel geld kosten.

De mango karashigoi echter zullen ietsje duurder zijn, omdat ze bijna niet te krijgen zijn want ze worden normaal enkel op de veilingen verkocht. Ik heb vanalles wat uitgekozen, de witte zal een special zijn, de andere zullen ook niet dodelijk zijn, maar nogmaals dat moet ik volgende week even op een rijtje zetten.

Wat betreft de showa van Narita: deze zullen op verschillende manieren aangeboden worden. Ze zullen eerst door Ben en mij geselecteerd worden. Dan zal er het bijhorende prijskaartje bij aangehangen worden. Bij de betere uit de reeks heb je ook nog eens de mogelijkheid om deze in de groeivijver te laten doorgroeien. 

De azukari is natuurlijk een ander verhaal. Dat worden de wat duurdere vissen, maar dat heeft ook zijn reden. Zo gauw ik de foto's en filmpjes binnen heb, zal ik deze allen op de website zetten. Ik hoop hier toch bepaalde mensen te kunnen plezieren en als het me tegenvalt zal ik dit in gedachten houden, en vermoedelijk nooit meer doen.

Dit is echter nog niet het einde. De sanke die mijn hart heeft gestolen zwemt natuurlijk ook nog altijd bij Narita, en ik kan het toch niet maken om deze NIET te filmen. Geniet van het filmpje, maar vooral van de machtige sanke die er trouwens prachtig uitziet. Men zegt, en ik weet niet of het waar is, dat Narita er nog altijd spijt van heeft dat hij haar verkocht heeft op de event van november 2019. Ik niet...

Morgen vertrek ik terug naar huis. Het was een intense week met veel ups en downs. Laat ons hopen dat het toch zijn vruchten zal afwerpen.

 

Meer afbeeldingen

Narita Niigata Showa project: afbeelding 1
Narita Niigata Showa project: afbeelding 2
Narita Niigata Showa project: afbeelding 3
Narita Niigata Showa project: afbeelding 4
Narita Niigata Showa project: afbeelding 5
Narita Niigata Showa project: afbeelding 6
Narita Niigata Showa project: afbeelding 7
Narita Niigata Showa project: afbeelding 8
Narita Niigata Showa project: afbeelding 9
Narita Niigata Showa project: afbeelding 10
Narita Niigata Showa project: afbeelding 11
Narita Niigata Showa project: afbeelding 12
Narita Niigata Showa project: afbeelding 13
Narita Niigata Showa project: afbeelding 14
Narita Niigata Showa project: afbeelding 15
Narita Niigata Showa project: afbeelding 16
Narita Niigata Showa project: afbeelding 17
Narita Niigata Showa project: afbeelding 18
Narita Niigata Showa project: afbeelding 19
Narita Niigata Showa project: afbeelding 20
Narita Niigata Showa project: afbeelding 21
Narita Niigata Showa project: afbeelding 22

Laat Een Reactie Achter

17 reacties

KONDHO

555


Johan

555


David

555


Wim DW

555


The Untouchable

555


rob

555


Jack

555


Johan

555

interkoi

555


Jack

555

The Untouchable

@Jack 555


Johan D

555

Wim DW

555


Christof

555

interkoi

555


The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml