Narita Niigata Showa project

Narita Niigata Showa project

Vandaag was het de ganse dag Narita dag. Darren had een voorstel gedaan wat betreft kleinere koi die hij in England wou verkopen, en had een hele lijst met verlangens doorgegeven, zodat we niet voor onzekerheden kwamen te staan.

Door het wegvallen van bepaalde events, zijn er natuurlijk veel koi die niet verkocht zijn, en dan is het plezierig om toch proberen nog wat koi te verkopen. Toen we vroeg in de morgen aankwamen stonden er dan ook al vats klaar met bepaalde tosai van 15-25 cm van verschillende kwekers, voornamelijk Niiagata.

Het was niet mijn pakje aan, dus ik vroeg of er nog wat hogere kwaliteit koi te verkrijgen waren en met een kleine rondwandeling had ik het al vlug gezien. Ik wil uit deze vijver kiezen, dat zijn de koi die ik zoek. Wat ik niet gezien had, was het plaatje met de tekst "niet te koop". 

Daar stond ik dan. Het probleem is als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, dan kan ik niets anders doen dan volhardend volhouden. Wat was het probleem ? Deze koi had Narita San uitgezocht om in een mudpond in Niigata te zetten, iets waar hij vorig jaar veel succes mee heeft gehad en nu opnieuw wou doen.

Van de selectie van vorig jaar zijn zeer hoogwaardige nisai uit gekweekt die ook bijzonder veel geld hebben opgeleverd op zijn event. Het werden enkele, neen vele minuten met veel gegrom en neen geschud, maar ik zette hem toch voor de keuze.

Na geruime tijd kwam hij met een creatief voorstel, waar ik me dan weer niet aan verwachtte. Ik zal voor jou een eigen mudpond reserveren, waar alleen jou koi in rondzwemmen. Het voorstel ziet er als volgt uit. Van deze 130 kostelijke showa die door Narita San allen persoonlijk werden uitgekozen, zal hij persoonlijk 30 tosai zelf selecteren en worden dan eind mei in Niigata in de mudpond geplaatst.

De prijs was hoog, maar het verlangen om mee te doen was ook hoog, want ik moet tosai selecteren en het was me deze reis niet gelukt. Normaal doe ik dat bij Tainiguchi, maar daar had ik ook al naast het net gevangen.

Dit was dus een uitstekende gelegenheid. Ik kon echter absoluut niet over de prijs discussiëren, dat was onmogelijk, dus daarom probeerde ik toch om enkele gunsten te verwerven. Voor 20 maart worden alle tosai gefotografeerd, en er worden filmpjes individueel gemaakt van ongeveer 30 seconden, zodat je ieder visje goed kan zien. Er worden ook certificaten van gemaakt. Dit heeft nu in mijn gedachten geresulteerd in het Narita Niigata Showa Project

De 30 showa worden persoonlijk door Narita naar de mudpond gebracht en hij zorgt ook voor de verdere begeleiding. Foto's en filmpjes worden doorgestuurd van gans het project. In principe kan je het hele project opvolgen, en als de koi nisai zijn zullen ze tussen 50-55 cm zijn naargelang de weersomstandigheden . Volgens Narita San is het een hele goede mudpond, het enige wat ik moet doen is mijn vertrouwen geven dat hij de begeleiding op en top zal doen. 

Wie kan beter de koi voorbereiden dan Narita, hij die alle Grand Champion klaarstoomt en niet vergeten, je praat hier wel over de wereldtop. De deal werd aldus gesloten, en 100 van deze showa komen naar Arendonk. 

Ik heb 3 speciale opvangbakken laten maken door Geert van DSG filters, zodat ik de kleintjes kan opvangen. Ze zijn voorzien van de nodige filteringsystemen en verwarming. Bovendien heb ik nog een kleine verrassing. Naast de showa zag ik ook de Mango karashigoi van Sakai. Deze zijn bijzonder moeilijk te krijgen, bijna niet.

Van deze heb ik er ook 10 aangekocht, samen met 28 oshiba chigure en ginrin oshiba shigure. Al deze kleine tosai zullen vanaf einde maart in Arendonk kunnen uitgezocht worden. Dat is eens wat anders dan je van mij verwacht of niet ?

Ik heb nog geen vaste prijzen, omdat ik alles nog op een rijtje moet zetten, maar dit zijn koitjes die nu ook eens door andere klanten die toch graag bij Interkoi komen kunnen aangekocht worden. De oshiba zijn van gewone kwaliteit, maar oshiba wordt toch door velen gevraagd, en ze gaan niet veel geld kosten.

De mango karashigoi echter zullen ietsje duurder zijn, omdat ze bijna niet te krijgen zijn want ze worden normaal enkel op de veilingen verkocht. Ik heb vanalles wat uitgekozen, de witte zal een special zijn, de andere zullen ook niet dodelijk zijn, maar nogmaals dat moet ik volgende week even op een rijtje zetten.

Wat betreft de showa van Narita: deze zullen op verschillende manieren aangeboden worden. Ze zullen eerst door Ben en mij geselecteerd worden. Dan zal er het bijhorende prijskaartje bij aangehangen worden. Bij de betere uit de reeks heb je ook nog eens de mogelijkheid om deze in de groeivijver te laten doorgroeien. 

De azukari is natuurlijk een ander verhaal. Dat worden de wat duurdere vissen, maar dat heeft ook zijn reden. Zo gauw ik de foto's en filmpjes binnen heb, zal ik deze allen op de website zetten. Ik hoop hier toch bepaalde mensen te kunnen plezieren en als het me tegenvalt zal ik dit in gedachten houden, en vermoedelijk nooit meer doen.

Dit is echter nog niet het einde. De sanke die mijn hart heeft gestolen zwemt natuurlijk ook nog altijd bij Narita, en ik kan het toch niet maken om deze NIET te filmen. Geniet van het filmpje, maar vooral van de machtige sanke die er trouwens prachtig uitziet. Men zegt, en ik weet niet of het waar is, dat Narita er nog altijd spijt van heeft dat hij haar verkocht heeft op de event van november 2019. Ik niet...

Morgen vertrek ik terug naar huis. Het was een intense week met veel ups en downs. Laat ons hopen dat het toch zijn vruchten zal afwerpen.

 

Meer afbeeldingen

Narita Niigata Showa project: afbeelding 1
Narita Niigata Showa project: afbeelding 2
Narita Niigata Showa project: afbeelding 3
Narita Niigata Showa project: afbeelding 4
Narita Niigata Showa project: afbeelding 5
Narita Niigata Showa project: afbeelding 6
Narita Niigata Showa project: afbeelding 7
Narita Niigata Showa project: afbeelding 8
Narita Niigata Showa project: afbeelding 9
Narita Niigata Showa project: afbeelding 10
Narita Niigata Showa project: afbeelding 11
Narita Niigata Showa project: afbeelding 12
Narita Niigata Showa project: afbeelding 13
Narita Niigata Showa project: afbeelding 14
Narita Niigata Showa project: afbeelding 15
Narita Niigata Showa project: afbeelding 16
Narita Niigata Showa project: afbeelding 17
Narita Niigata Showa project: afbeelding 18
Narita Niigata Showa project: afbeelding 19
Narita Niigata Showa project: afbeelding 20
Narita Niigata Showa project: afbeelding 21
Narita Niigata Showa project: afbeelding 22

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

17 reacties

KONDHO

Moet zijn dat er geen doitsu liefhebbers zijn bij Interkoi, schoonheid boven lengte of wat was het nou weer. Jaar van de Showa. Machtig prachtig. Denk dat het zwembadje weer van dienst zou kunnen zijn, Tancho Kohaku opgroei 2020?Sanke (momotaro kweker _opgroei Narita ?) mamamia, witter dan wit, body, patroon, prachtkoi. Nu wens ik deze morgen iedereen een leuke dag, nou moet toch mezelf vergeten geweest zijn. Echter snel vergeten na het betere bompa werk met goed nieuws dat een  man weer dromen laten kan, ...Goede terugvlucht. ( ROOD IS ALTIJD KRUIS, ZWART MIN zoniet even ....bellen).


Johan

Goede vlucht ✈️ En reis terug naar België 🇧🇪 Luc.


David

Zal een leuk projectje zijn om mee op te volgen. Goed gedaan Luc 👍🏻 En bedankt voor het schrijven van de verslagen, was weer een plezier om te lezen.


Wim DW

een zeer verrassende afsluiter van een corona koi-hunting reis - zoals steeds heb je je momentums - zoals steeds je onvoorspelbare ingevingen.  ik ben benieuwd naar die kleine pagaders ....mooie verslagen luc - en veilige reis terug


The Untouchable

Bij het lezen van dit nieuwsitem en met focus op de rode draad ervan, kreeg ik onwillekeurig een goedkeurende glimlach op mijn gelaat. Met geen woord wordt er nog gerept over de blind auction bij Momo (guess why), terwijl Bompa intussen toch blijkbaar verliefd aan het worden is op Niigata, zij het onder de hoede en het goedkeurende oog van de wereldtop, meester Narita. Volgens mij geen onverstandige keuze, al zal de toekomst het nog moeten uitwijzen.


rob

Mooie aankopen luc . In wat voor prijsklasse zitten ze ongeveer ?


Jack

Niks anders dan dikke complimenten Luc. Weer wat bijzonders geflikt . Meer dan goed bezig ! Goede terug reis.


Johan

Begrijp ik het goed en komen er 138 Tosai naar België dat is zeker een verrassende afsluiting 

interkoi

Niet te schatten dieje bompa


Jack

Tosai......waar hij niks mee heeft......😂

The Untouchable

@Jack Mss een beeje met tegenzin Jack, maar net bedoeld voor tosai kichi zoals jij, omdat hij u zo graag ziet .. . 😁😄


Johan D

Die visjes in Luc zen handjes, dat wil ik wel eens zien . Tof initiatief

Wim DW

ja het gaat een uniek beeld zijn, hou de lens al maar klaar


Christof

Altijd knap om te zien bij Narita!  Benieuwd naar die tosai van hem. Weer bedankt voor de boeiende items Luc!  Je hebt weer  een steak verdiend.

interkoi

Ik heb er al te veel op Christof


The Untouchable

Uw laatste zin Christof en de reactie van Bompa: weeral die passende en droge humor, I love it !

Wim DW

@The Untouchable vroeger was er een serie droge voeding kassa 7 - laten we het nu houden op droge humor kassa 2


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240