Nieuw volk binnengekomen

Nieuw volk binnengekomen

Ik koop het niet makkelijk, koi die niet behoren tot de gosanke groep, maar dit trio is kon me wel bekoren.

De zending werd opgehaald door Johnny. Ik sta eerlijk gezegd altijd versteld op de hulp die ik altijd krijg aangeboden door mijn klanten. Als ik iets vraag staat er altijd iemand klaar…

Vraag ik iemand voor transport van een koi naar het buitenland…lap Kathy meldt zich. Kan iemand de zaak openhouden tijdens mijn verlof…Ben neemt de verantwoordelijkheid. Wil er iemand de koi ophalen in Schiphol omdat ik niet weg kan…Johnny is er ! Moeten er koi opgehaald worden in de regio Zwolle...Matthijs meld zich, en ga zo maar door. Bovendien vertrouw ik de mensen niet 100, maar 200%...

Het is niet slijmerig bedoelt, maar ik ben bijzonder dankbaar met de klantenkring die ik heb opgebouwd en die na 10 jaar nog altijd stand houdt. Als ik er morgen of later niet mee ben, kan de zaak gewoon doorgaan zonder mij…wat een luxe, alhoewel ik hoop het nog een 10 jaar vol te houden...

Wat betreft de zending van gisterenavond ! Vooral de kikokuryu is bijzonder mooi, ik was onder de indruk van deze koi. Een goed gebouwde koi met een stevig staartstuk, apart patroon en mooie glans na een lange reis doet me plezier. Bovendien is ze nog niet zo klein…69 cm, ze mag er zijn. Dikke proficiat aan de nieuwe eigenaar, hij mag er trots op zijn.

Aankomst nieuwe koi

De mukashi ogon heb ik aangekocht om mijn collega verder te helpen, want normaal koop ik dat soort koi zeker niet. Nochtans valt ze niet tegen, en met haar 58 cm als nisai zal ze zeker haar mannetje staan, groeien doen die dingen toch altijd.

De kumonryu is een geval apart. Deze koi volg ik al heel lang, maar destijds veel te duur in mijn ogen. Hij, want het is een man, is wel heel geel geworden, wat schijnbaar te wijten is aan kleurvoer dat volop wordt gegeven.

Of ik dat moet geloven zal de toekomst uitwijzen, want het ontsiert deze koi die hoog op mijn verlanglijst stond. Met andere woorden, ik vind hem bijzonder mooi als ik hem terug “proper” krijg, maar ik heb mijn twijfels. Een mooi leerproject, en hopelijk kleurt hij niet helemaal zwart in, want dat risico loop je ook nog eens.

Soms moet je echter gokken, en met een patroon zoals deze kumonryu kan je de wereld aan, want dat hij bijzonder is, kan je niet onder stoelen of banken steken. Het is ook eigenlijk een koi die ik al heel lang wil voor mezelf. Eraan werken is nu de boodschap…

De grote invasie moet echter nog komen. 29 Maart komen er 30 grote koi binnen, voornamelijk Sakai, en de maand erop is het de beurt aan de grote levering van Momotaro en Taniguchi, dus voldoende stof tot nadenken en organiseren.

Zoals ieder jaar wordt het weer een heksenketel om organisatorisch zoveel mogelijk in orde te maken, maar we zullen het wel weer geregeld krijgen zeker !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137