All Japan Young Koi Show

All Japan Young Koi Show

Volgend weekend 11 en 12 maart is er de jaarlijkse All Japan Young Koi Show plaats of ook de Wakagoi show genoemd.

Mijn grootste prijs ooit gewonnen is op deze show geweest ,waar ik met de Doitsu Sanke die nu bij mijn zwemt, de kokugyu prijs mee heb gewonnen. Bovendien was het de eerste keer in de geschiedenis dat een doitsu het won tegenover de traditionele showa, sanke en kohaku klasse.

Dit jaar doe ik met een 4-tal kleine koi mee die uit het hoge noorden komen, en die ik aangekocht heb via Jeroen van Keulen, die regelmatig voor mij bepaalde selecties doet in Niigata, en tot hiertoe met veel respect voor Interkoi, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Ik ben nu eenmaal geen Niigata man, ondanks het feit dat ik vind dat ze ook bijzonder mooie koi hebben, en waar ik zeker en vast mijn koi zou kunnen vinden. Maar ieder heeft zijn ding en zijn roots, en die van mij liggen nu éénmaal in het Zuiden.

Zolang de verstandhouding goed gaat met collega dealers zoals Jeroen en ook zoals met Tjaard van Koikichi en nog anderen, moet je het zo houden. Respect voor elkaar kan nooit geen kwaad.

De 4 soldaten die meedoen aan de AJYKS zijn niet de geweldenaars die hoge prijzen gaan scoren, maar toch door de kweker zijn geselecteerd omdat ze kans maken op een prijs. Eentje daarvan is eigendom van Matthijs, die een zwak heeft voor de kanoke asagi, en waar velen voor geïnteresseerd waren.

Er blijven er dus nog 3 te koop, een ginrin benigoi, een asagi en een doitsu karashi. Ze zullen ondertussen wel gegroeid zijn, want ik heb ze al enkele maanden geleden aangekocht, dus ik ben benieuwd wat het wordt. Ik zal een aanbod doen voor de overige 3 koi, voor die mensen die ook eens graag met een belangrijke show meedoen.

De prijs voor eender welke koi is 695 euro, inclusief de kosten van het voorbrengen, transport, inschrijving voor de show en alle andere kosten. Als extra stimulans geef ik er een zak voer van Probites gratis bij. Een zak van 10 kg summer ter waarde van 131.50 euro.. Als toemaatje geef ik voor deze serie dubbele punten die kans maken op de gratis reis naar Japan.

Laat je kans niet onbenut, want het is toch wel een ervaring en wie weet !

Ik zet de 4 koi die meedoen nog even op een rijtje:

De ginrin benigoi van Yagenji

De doitsu karashigoi van Marusei

De Asagi van Marusei

De kanoko Asagi van Yagenji

Nog even vermelden dat de show doorgaat op het kasteel van Himeji, een Japans kasteel dat gelegen is in de stad Himeji in de prefectuur Hyogo. Het is een van de oudste overblijvende originele gebouwen uit de Sengoku-periode.

Het kasteel heeft de status van Nationaal erfgoed van Japan en wordt sinds december 1993 door de UNESCO als Werelderfgoed erkend. Het kasteel van Himeji vormt samen met Kasteel Matsumoto en Kasteel Kumamoto de drie bekendste kastelen van Japan. Het kasteel wordt soms Hakuroj of Shirasagij genoemd omwille van zijn witte buitenmuren.

Op mijn reis naar Momotaroo kom je met de Shinkansen voorbij de stad Himeji als je naar Okayama rijd. De koi moeten dus ook de reis van het Noorden naar het Zuiden maken. Dit alles zit inbegrepen in de prijs van de koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137