Nieuwe grootheden toegekomen

Nieuwe grootheden toegekomen

Het vliegtuig was met 2 uur vertraging toch toegekomen, maar de afhandeling van de vissen ging vrij vlot.

Gisterenavond was het de tijd voor de sakai vissen. Als je ze op het eerste zicht in de plastic zakken bekijkt, dan ben je niet zo onder de indruk, je word er niet warm van zou ik zeggen.

Als je dan de zak opendoet en je ziet de gestresste jumbo van 84 cm verschijnen, dan moet je toch even slikken. Ongehavend, gedisoriërenteerd en niet wetend wat haar overkomt, heeft ze niet de kracht meer om van katoen te geven, maar blijft ze bewegingloos in de bowl haar lot afwachten. Totdat ze vrij gelaten wordt in de quarantaine verblijfplaats voor luxe paardjes, dan komt ze genoegzaam naar boven om haar kiewen te spoelen.

Zowel de kohaku als de sanke zijn zichtbaar blij dat ze "hun benen kunnen strekken", en zwemmen gezamenlijk hun rondjes, zij aan zij. Overweldigend en altijd vol genoegdoening bekijk je dit proces van vrijlating. Het blijft je fascineren, het blijft je voldoening geven, keer op keer.

Vol lof bekijk ik deze gosai kohaku die toch wel veel in zijn mars heeft. Nog 10 cm en nog wat body, en ze is volgens mij grand champion waardig. Fukurin is indrukwekkend, kiwa en sashi bewonderenswaardig, en het karkas is voldoende sterk om nog 5 kg erbij te torsen. Vooral de koppen zijn indrukwekkend te noemen.

De showa is nog een jaartje jonger en zou maar 74 cm zijn, wat ik betwijfel, want ze lijkt me een paar centimeter groter. Je kan deze showa wel dromen in de toekomst. Als tweejarige ooit kokugyu in Japan als nisai, behoort dit zeker tot de top van de koibelevenis, en als ze ooit in een wedstrijd wordt uitgespeeld, dan zal ze zeker hoge ogen scoren. Is dit niet waar we met zijn allen naar streven ? Je kan beide nog een tijdje bewonderen in Arendonk, ze zitten beide in de middelste binnenbak.

Voor al diegenen die een Azukari koi van Taniguchi van ons gekocht hebben...dit is tot wat onze selectie kan uitgroeien, wees daar maar zeker van, en laat je niets anders wijsmaken. De tosai die wij geselecteerd hebben en zo duur waren of zijn, hebben deze capaciteiten in zich.

Naast de gezusters Sakai zijn er nog 40 sakai Jumbo tosai klasse A binnengekomen, waaronder een opmerkelijke pearl shiro utsuri. Deze jumbo tosai heb ik speciaal aangekocht voor de mensen met de kleinere beurs, en zullen aangeboden worden aan 150 euro/stuk. Ze zijn minder in kwaliteit dan de Jumbo tosai van Momotaro, maar desalniettemin leuke vijvervissen voor een aardige prijs, waarvan je nooit weet hoe ze zullen evolueren.

Kohaku 84 cm uit dancing queen

Eindelijk vrij

Showa ±75 cm uit Olive no Utah

Pearl shiro utsuri

Kohaku en showa-01

Kohaku en showa-02

De Sakai mix

Meer afbeeldingen

Nieuwe grootheden toegekomen: afbeelding 1
Nieuwe grootheden toegekomen: afbeelding 2
Nieuwe grootheden toegekomen: afbeelding 3
Nieuwe grootheden toegekomen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137