Nieuws uit Duitsland

Nieuws uit Duitsland

Naast eigen inkopen op de veiling kopen de partners van Interkoi ook op eigen initiatief koi aan. Zie maar naar de succesvolle aankoop van Johan, want buiten de showa kocht hij ook nog een box interessante sanke op de valreep aan die straks hun weg zullen vinden in zijn opgroei, zijn geliefde hobby.

Maar naast Johan heb je ook nog Michael die zijn slag heeft geslagen op de veiling jongstleden, en dit met 2 prachtige sanke en nog een box met ginrin kawari muji. Michael zou het op prijs stellen als ik de 2 sanke even in het nieuws wou zetten, en wou er ook even zijn eigen woorden voor gebruiken. Dat is natuurlijk alleen maar te waarderen. Bovendien ben ik ook ontzettend blij met de positieve ontwikkeling van zijn tosai tijdens de opgroei periode deze winter. Dit zijn de woorden van Michael:

Op de Momotaro-veiling konden we in totaal 13 Tosai aankopen. Deze twee top Momotaro Sanke uit de American Dream en Mikazuki bloedlijnen willen we toch even in het zonnetje zetten, want het zijn niet de eerste de beste.

Allereerst een prachtige Maruten Sanke met een bijzondere hoofdtekening, die met een beetje fantasie doet denken aan de Yin en Yang tekens. De tweede sanke is een zeer nette 5-staps sanke die zich presenteert met weinig maar een elegant sumi tussen het scharlaken rood beni.

Beide Sanke overtuigen van een zeer hoge huidkwaliteit. Het beni (rood) is erg sterk en helder voor een jonge koi. Wat betreft het sumi (zwart), dit is al duidelijk weergegeven. hier zal het sumi zich in de toekomst wat verder verspreiden en consolideren.

Beide blijven tot medio maart, begin april in een extra vijver op de Momotaro Koi Farm. Hier kan met zekerheid worden aangenomen dat ze toch nog wat zullen groeien vooraleer ze getransporteerd worden.

Wij bieden de opgroei bij ons als extra optie tot oktober 2021. Mocht u interesse hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Uiteraard is het mogelijk dat ook klanten van mij deze koi kunnen aankopen, en de resutaten in zijn opgroei mogen zeker gezien worden. Zo zie je maar dat samenwerken geen probleem hoeft te zijn, en toch bepaalde voordelen heeft, hetzij in visie, benadering van koi gebaseerd op know how en kennis opgebouwd door de jaren.

De sanke zijn niet goedkoop, maar dat heeft zijn reden. Ze komen uit het hogere segment, een segment waar ik dit keer persoonlijk niet uit gekozen heb, buiten enkele koi die ik zelf hoog op mijn verlanglijst heb staan, noem het maar hebbedingetjes waar ik persoonlijk ontzettend van kan genieten. Maar genoeg publiciteit voor Michael, ik heb ook niet stilgezeten.

Ik heb me laten verleiden door 2 kujaku van Tamaura.

Het is momenteel zoeken naar koi die normaal niet op mijn wishlist staan. Normaal moet je daar voor naar het Noorden gaan, daar hebben ze voldoende alternatieven. Toch leverde een zoektocht enkele resultaten op die ik niet kan weigeren, waaronder deze 2 kujaki van Tamaura.

Hoe wordt een kujaku omschreven ? Een Kujaku wordt ook wel “Kujaku Ogon” genoemd, wegens zijn blinkende uitstraling. Ze beschikken over een zilverglanzende luster, die bijzonder aantrekkelijk kan zijn. Het zijn platinakleurige koi met hi-vlekken die meestal een groot gedeelte van het lichaam bedekken. Op de schubben ligt een Matsuba of dennenappel-patroon, en een vergelijking met de veren van een pauw is niet uit den boze !

Prijstechnisch zijn ze interessant en met een grootte als nisai van 59 en 62 cm zeker de moeite om te bekijken. De kweker Tamaura is trouwens niet te verwaarlozen, een gerespecteerde kweker met goede koi. Als je dit soort koi op het event van Narita moet aankopen dan ben je het driedubbele kwijt van wat ik ze aanbied. Ik zet ze hier even in het zonnetje:

Kujaku 2102007

Kujaku 2102008

Beide koi kan je terugvinden onder de knop Hikari en in het onderdeel nieuwe koi aanwinsten. Voor de liefhebbers van koi die niet onder de gosanke vallen zeker een aanrader. Bovendien zijn ze prijstechnisch zeker de moeite.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Dick

De Maruten Sanke, geweldig mooi visje, althans dat is mijn mening.


Jack

Ik snap de verleiding Luc , zeer aantrekkelijke dames beide Kujaku !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74