Ik heb mijn beslissing genomen

Ik heb mijn beslissing genomen

Het is eventjes organiseren en de nieuwe aankopen bekijken om bepaalde beslissingen te nemen. In dit geval gaat het over de 3 boxen die aangekocht werden op de veiling. Ik moest nog even de aangekochte koi bekijken en een oordeel vellen over datgene wat we effectief aangekocht hadden.

De tosai die op dit moment in het koi overzicht van nieuwe koi aanwinsten staat zal naar de serre gaan, tenzij er mensen zijn die de tosai graag zelf laten ontwikkelen thuis. Het is dit keer een spannend gegeven, want ze zijn bijzonder klein en ondanks het feit dat het vertrouwen groot is, blijft het een spannende bedoening.

Als je echter ziet dat de mango van dezelfde grootte een sprong hebben gemaakt van 15-18 cm naar 28-32 cm op een dikke 2 maanden, en als je daarbij bedenkt dat de Momotaro niet onder moeten doen voor de mango qua groei, dan is het verwachtingspatroon bevestigd en zijn we eigenlijk niet bang voor de groeicurve.

Groeien is goed, maar ze moeten kwalitatief ook voldoen aan de eisen. De serre heeft haar nu al dikwijkls genoeg bewezen. Het is de ultieme opgroei, en wij gaan er dan ook op vertrouwen en toezien dat alles naar behoren zal functioneren.

Maar wat dan met de overige 30 stuks. Wel die gaan we sowieso laten opgroeien in vijver 3 in Arendonk die speciaal wordt voorbereid op de nieuwe bewoners. We zijn volop voorbereidingen aan het maken om de vijver startklaar te maken met de beste voorzieningen wat betreft temperatuur en biotoop. 

De tosai zullen in maart geleverd worden. Er zijn teveel koi die moeten geleverd worden en ik moet een keuze maken tussen welke koi in maart komen en welke koi in april afkomen. Deze keuze is ondertussen gemaakt.

Ik heb me dan ook voorgenomen om de tosai die nu nog aangeboden worden te laten staan tot vrijdagmorgen. Dan zullen ze verplaatst worden naar de knop zomeropvang serre. Mensen die nog één van deze sanke of kohaku willen aankopen kunnen dit uiteraard nog, maar als ze naar de serre gaan, dan is het bijna onmogelijk om ze nog te presenteren. Maak  nu nog gebruik van de mogelijkheid tot aankoop indien je ook deel wil uitmaken van de ploeg die voor een half jaar gaan verdwijnen.

De nieuwelingen zal ik vrijdag dan activeren onder de knop nieuwe koi aanwinsten. Zoals beloofd zal ik een prijs voor de opgroei hanteren van 100 euro per koi, van aankomst tot ± 1 oktober. Tegen die tijd hebben we ze voldoende bekeken om er een prijs op te plakken. Voor de liefhebbers heb ik maar één ding, wees er op tijd bij....de keuze is aan jullie natuurlijk. 

Tijdens de opgroei is het mogelijk dat ze moeillijker zullen te zien zijn, vermits wij aanhangers zijn van algenrijke vijvers. Hoe je het ook draait of keert, de vergelijking tussen de ziekenhuisvisjes die verbleken in de blauwe quarantainebakjes, zullen deze de gezondheid symboliseren door hun stralend huidje, want dat is het resultaat van buitenzitten in algenrijk water ! Kijk anders nog maar eens naar het resultaat van onze winteropvang 2020-2021

Al kijk je er 10 keer naar, dan nog is het een lust om naar te kijken en wij hopen van deze lilliputters éénzelfde resultaat te bereiken en te streven naar een combinatie van grootte x schoonheid. Niet zo evident, maar we zullen er alles aan doen om het te realiseren. Laat de kaas niet van je brood eten, en hou de website vrijdag in de gaten !

EXTRA NIEUWS

De koi worden wakker, ze zwemmen terug volop en er komen steeds meer vragen om koi te bowlen van de eigenaars van de koi. Klanten die graag hun  koi gebowld willen zien, gelieve een mail te sturen met een verzoek om dit te doen. Het is wel aangeraden om de codenummer te vermelden. Indien mogelijk zullen wij de koi bowlen en laten zien, maar we gaan het niet forceren !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Prachtige Showa op de foto van dit nieuwsitem.


mitch

ziet er goed uit goed bezig


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74