De opgroei van Rudi

De opgroei van Rudi

Door de voornaam te vermelden doe ik geen kwaad, want ik heb meer dan één Rudi in mijn klantenkring. Sommigen met een korte i geschreven, anderen met een ie en tenslotte nog met een y, maar het klinkt altijd hetzelfde ! En hij is een echte koikichi, dat staat als een paal boven water.

Hij is vooral onder de indruk van de karashigoi die ik vorig jaar aankocht in de lente, dus de eerste levering van de mango, waarvan hier nog het filmjpe van aankoop dat ondertussen wereldberoemd is geworden in Nederland en België. Ik kocht ze eigenlijk voor de fun...spielerij, iets wat ik normaal niet doe !

Bekijk het filmpje nog maar eens goed, de prutskes waren ocharme 15-20 cm en ze hadden bijzonder veel succes. Zodanig zelfs dat ik er in het najaar nog eens 40 heb bijgekocht. Rudi nam er 2 mee naar huis, dat moet zowat april vorig jaar zijn geweest want die dingen hadden geen codenummer. Stom van mij, maar het was niet anders.

Mango van Sakai FF nummer 1

Mango van Sakai FF nummer 2

Ik heb geen maat doorgekregen van de grootte, maar is dat nodig, want iedereen ziet dat ze tussen de 50 en 60 cm zijn, maar wat een massa zie je te voorschijn komen...niet normaal hoe die beestjes op een jaar tijd kunnen evolueren van lilliputer naar reusachtige karashi waarbij de kwaliteit nog eens niet onderdoet voor realiteit.

Het is dus een schot in de roos geweest en de mango bewijzen hun enorme groei en ontwikkeling. Ik zie trouwens de aanwezige mango hier ook een enorme vooruitgang boeken qua groei. Het is dus een succesverhaal geweest. 

Vermits Rudi graag zelf aan opgroei van tosai doet, kocht hij eind vorig jaar ook 3 kohaku. De volledige zending ging naar Michael die de tosai in de opgroei bij hem zette, maar de mensen konder ook op het moment dat ze in Arendonk zaten, een tosai aankopen. 

Daar had Rudi er 3 van aangekocht, en zodoende heb ik deze ook geen codenummer kunnen geven, wat spijtig is. Niet Rudi  heeft de koi toen uitgezocht, maar Ben heeft ze voor Rudi geselecteerd. Hij kon op dat moment niet komen want de koi vertrokken naar Duitsland, daarom gaf hij het vertrouwen aan Ben. Ik zoek nog naar het filmpje, maar zonder code is het zoeken naar een naald in een hooiberg.

Hier zijn in ieder geval de filmpjes van de 3 kohaku, ze zijn van de levering in november en zijn toen enkele dagen bij mij aangeboden. Dat Rudi de skills heeft om tosai te laten opgroeien staat buiten kijf. Ik ken zijn opgroei niet, maar ik weet dat het binnen is, en dat kan je niet zien aan de kwaliteit van het beni, want dat lijkt goed in orde. Ik meen wel begrepen te hebben dat hij een lichtstraat had aangelegd boven de quarantaine bak, maar dat weet ik niet zeker !

Kohaku KH-05-nr.2

Kohaku KH-04-nr.8

Kohaku KO-01-nr.6

Ook hier heb ik helaas geen informatie over de lengte van de tosai, maar zo te beoordelen hebben ze de winter goed doorstaan en zijn ze goed ontwikkeld. Een filmpje van de tosai allemaal samen heb ik nog gevonden

De meeste van deze tosai doen het meer dan goed in Duitsland. We naderen het moment dat ze terug naar België zullen komen. Einde maart, begin april is het zover en voor zover ik kan zien en beoordelen doen ze het meer dan goed.

Joepie, na wat zoeken heb ik het filmpje gevonden van de kohaku die door Rudi werden aangekocht....

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Frank

Wat een ontwikkeling van de Mango's zeg. Erg gaaf!


Matthijs

Lekker bezig Ruud! Wat een buffels die karashi!


Kristof_d

Mooi om te zien hoe de tosai het doen. Knap resultaat heb je al.
Ik heb er hier thuis ook ééntje in de opgroei./Q-bak. Voor mij de eerste keer dat ik het doe, dus er is vooral veel leren en ontdekken bij. Maar het is wel een leuke en fijne bezigheid.


Johan

Nette resultaten Rudie

rudie

Hey Johan,
gaat lekker in het binnenbakje.
Behoud van kwaliteit met de potentie om groot te worden👍🏻


Jack

Monsters die Mango's !
Bijna net zo indrukwekkend als de filmpjes bibliotheek van Luc , er zal geen tot weinig koi zijn waar geen film van is.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74