Noblesse Oblige

Noblesse Oblige

Ga nu allemaal eens een meter of 2 van je computer staan, en open de site van interkoi met het koiaanbod.

Wat zie je dan ? Dan moet je toch bekennen dat Interkoi een kwak koi aanbied die kan concurreren met de beste, of zie ik dat verkeerd. En wat nog mooier is ? Ik hoef ze niet allemaal in Japan te laten zwemmen om ze te laten zien, neen, een groot aantal zwemmen er al in Arendonk en kunnen door iedereen bewonderd worden.

Gisteren was een dag dat we enkele supermooie kanonnen gingen controleren. Ben is er dan bij, en dat maakt het iets eenvoudiger. Dit behoort tot de wekelijkse controle, en ook gewoon omdat we het graag doen om de evoluties te schetsen.

Onze bevindingen na 2 maanden ?

De koi waren volledig parasietvrij, en bovendien waren de meeste op de 2 maanden tussen de 2 en 4 cm gegroeid. Er wordt nu vooral aan de body gewerkt. Je kan het perfect merken, en wat zo mooi is….het sumi dat begint door te komen, een streling voor het oog. De diepgang van het sumi dat sommige beginnen te ontwikkelen is gewoon vertederend. Vooral de binnenbakken zijn perfect geschikt om het sumi op korte tijd te laten opwaarderen.

Ik kon het dan ook niet laten om een aantal filmpjes te maken, om al mijn grootsprakerij even te ondersteunen, maar ook om desbetreffende klanten een update van hun koi te geven.

Fred kwam onverwacht een bezoekje brengen om zijn aankoop uit de veiling van onlangs te komen bekijken, een kohaku van Yagenji. We hebben dan ook besloten om de 3 Yagenji samen te bowlen. Prijs/kwaliteit van deze koi zijn prima onder controle, en ik weet zeker dat het dankbare vijvervissen zullen worden. Ik hoop dat Fred tevreden was over hetgeen hij te zien heeft gekregen.

Waar je vooral op moet letten zijn de 2 sanke van Momotaro. Met een mooie closup van deze sanke. Voor de echte koifanaten, je kan moeilijk mooiere sanke vinden. Momotaro blijft de Sanke kweker bij uitstek, en deze 2 behoren toch tot het topje van de kwaliteit hoor. Ondanks het blauwige waas, is klasse de juiste bewoording van deze topsanke. Het zal dan ook niet verwonderlijk zijn dat Sakai dankbaar gebruik maakt van de Sanke van Momotaro in meerdere van zijn nieuwe bloedlijnen.

De ene is eigendom van Interkoi Almere en de andere is van Interkoi Arendonk.. Bekijk deze eens goed, bekijk het toekomstpotentieel en vertel ons wat je er van vind. Het Atarashi sumi is hier reeds volop van de partij. Klasse met een hoofdletter, al zeg ik het zelf. Deze koi behoren in een goede vijver met iemand die kennis van zaken heeft. Zij verdienen het allerbeste.

Bekijk ook de machtige showa van Yamamatsu, die onder vuur gelegen hebben omdat ze “niet voldoende” gegroeid zijn in de mudpond, al zou dit het enige heilige goed zijn. Wees blij…het worden kanjers van formaat, zeldzame beauties. De kindai showa is een tategoi pur sang, en mijn hartje blijft nog altijd mijn hartediefje. Kon ik deze maar eens omruilen tegen een andere koi…maar de eigenaar luistert niet…

Voor iemand die een schat van een koi zoekt, een droom van een meid, lief, zacht en mooi….de ginrin chagoi, een genot van de bovenste plank. Zeldzame lieftalligheid die je nooit meer wil verkopen.

Oeps ben ik weer wat te enthousiast ? och…noblesse oblige…maar bekijk toch eens de onderliggende filmpjes, want het is om je handen en vingers van af te likken.

Hou deze in de gaten

Dainishi tategoi showa

Tancho showa

Yagenji kwaliteit

Kigoi van Otzuka

Zonder woorden

Vijver 8

Vijver 8

Een shiro van Dainishi

Wat klein spul

Vijver 4

Vijver 5

Meer afbeeldingen

Noblesse Oblige: afbeelding 1
Noblesse Oblige: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052