Nog even nagenieten

Nog even nagenieten

Gisteren werd mijn aandacht getrokken door de facebookpagina van Ryuki Narita waar hij zijn winnaars van dit jaar had getoond.

Dank zij William en Matthijs werd ik hierop geattendeerd, en het is altijd leuk om te zien. Het is misschien niet het hoogst haalbare, maar dat het een enorm grote prijs is, kan door niemand ontkent worden.

Mijn koi stond dan ook mooi tussen alle andere winnaars van de All Japan Young Koi Show 2015, ook wel de wakagoi show genoemd.

Het feit dat een doitsu de kokugyo prijs heeft binnengehaald dit jaar was wel zeer uitzonderlijk, normaal bijna onmogelijk. Om dit parcours af te leggen moest ze als winnaar gekozen worden in haar reeks, namelijk de doitsu 43 Bu serie, en moest ze het opnemen tegen de winnaars van de showa, sanke en kohaku, ook in de 43 Bu serie.

Niemand zou verwachten dat een doitsu het zou halen tegenover deze sterke rivalen, en iedereen was dan ook verbaasd dat mijn doitsu sanke met deze prijs ging lopen en dit tegenover de winnaars van de meest populaire soorten.

Het is de eerste en enige keer dat dit is gebeurd tot op de dag van vandaag, en ik denk dat de grootte van deze prijs nog altijd niet naar waarde wordt geschat. Het is gewoon de beste koi van de wereld in 43 Bu, en die prijs heeft meer waarde dan iedere GC in Europa. (met een korreltje zout lezen aub...)

De concurrentie is moordend in Japan, want er zijn in iedere reeks misschien 50 to 100 inschrijvingen, en het dan nog eens winnen tegenover deze winnaars is een bijzondere prestatie. Ze had misschien wel 500 rechtstreeks concurrenten..., dat is zoveel als er in een Europese koishow deelnemers zijn...

Ondertussen zul je gezien hebben dat er een optie op de koi staat, en dat het mogelijk is dat ze een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Dat zal ik pas weten als ze uit de verblijfplaats is gekomen bij Narita.

Hopelijk heeft ze het goed gedaan en zal ze in de loop van volgend jaar op de shows in Belgie of Nederland te zien zijn.

Ben ik er trots op ? Ja en neen…het is een bijzondere koi daar niet van, en ik ben blij dat ik ze op de kop heb kunnen tikken. Het enige wat ontbreekt is dat ze niet door mij is gevonden, maar door Ryuki Narita. Het zou me meer voldoening hebben geschonken als ik dit zelf had gedaan, maar mijn naam is niet Ryuki Narita, en dan is het niet zeker dat ik een mogelijke kokugyo krijg voorgeschoteld. Toch een groot respect voor Narita om zich deze positie te kunnen veroorloven, dat doe je niet zomaar...

Lees ook nog het nieuwsitem van het bezoek verleden jaar aan Narita...

Meer afbeeldingen

Nog even nagenieten: afbeelding 1
Nog even nagenieten: afbeelding 2
Nog even nagenieten: afbeelding 3
Nog even nagenieten: afbeelding 4
Nog even nagenieten: afbeelding 5
Nog even nagenieten: afbeelding 6
Nog even nagenieten: afbeelding 7
Nog even nagenieten: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240