Nog geen enkele zaterdag goed weer

Nog geen enkele zaterdag goed weer

Het is of de goden me dit jaar niet goed gezind zijn. Kon ik verleden jaar al vanaf april buiten zitten, dit jaar eigenlijk nog geen enkele keer.

En dan te bedenken dat de helft van het jaar al bijna voorbij is. Koihouden is een weersgevoelige bezigheid.

Willy kwam speciaal vroeg om zijn 3 koi snel op te halen. Zonder teveel te zeggen, denk ik dat dit toch wel een bijzonder trio is. Bovendien een goed voorbeeld van hoe mannelijke koi van Momotaro er momenteel uitzien.

Ik heb hier nog een mooi voorbeeld van een mannelijke kohaku van Momotaro en hoe deze kan ontwikkelen. Vorig jaar ging ik op bezoek bij Theo en had het geluk om deze maruten kohaku nog eens te kunnen bewonderen. Is het geen wonder van de natuur als je dit zo ziet ?

Als je dan deze mannen die Willy meegenomen heeft bekijkt, en je weet dat deze enkele centimeter groter zijn reeds als nisai dan de maruten kohaku, dan hoef ik er geen tekening bij te maken. Compliment trouwens voor Theo dat hij deze kohaku op dit niveau heeft gebracht.

De kohaku had trouwens codenummer 1003042, wat betekent dat ik hem gekocht heb in maart 2010 als nisai. Nu 5 jaar later is hij dus 6-jarig en was verleden jaar 70 cm. Theo schafte zich trouwens ook een showa aan van de mannelijke serie van onlangs, omdat hij er zoveel plezier aan beleefd heeft. Deze heeft hij verleden week opgehaald

Ik moest gisteren wel handelen met Anoek over de aankoop van een visje dat zij graag zag. Het werden zware onderhandelingen, maar uiteindelijk kocht ze toch deze laatste purachina. Samen met de sanke van Taniguchi ging ze met William richting Amersfoort.

De sanke van Taniguchi was niet van de grootste geworden, namelijk 31 cm. Ik weet echter hoe deze verder kunnen ontwikkelen en ben er bijna 100% zeker van dat dit een behoorlijke sanke gaat worden. Mooie body, net patroon. Heel deze serie is trouwens goed gelukt.

Ik geef hier even een overzicht van de koi die gisteren gepresenteerd werden, maar vooraleer ik dit doe eerst nog nog een overzichtsfilmpje van de opstelling om Johan gerust te stellen dat de koi niet aan ondeugdelijke praktijken werden blootgesteld, maar zorgzaam in een grote bowl met zuurstof werden geprestenteerd.

Tosai showa Momotaro

Tosai sanke Taniguchi

Tosai sanke Momotaro

Tosai showa Momotaro

sanke Momotaro en kujaku Tanaka

Nisa karashigoi Takigawa

Sekiguchi showa

NIsai kohaku Takigawa

Overzicht alle koi in één film

Mijn pas aangekomenen trekken rustig hun baantjes, en laten je hartje sneller kloppen. Beide sakai FF, een sanke van 80 cm en een kohaku van 69 cm.

Meer afbeeldingen

Nog geen enkele zaterdag goed weer: afbeelding 1
Nog geen enkele zaterdag goed weer: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137