Waar verblijven de Momo's.

Waar verblijven de Momo's.

Vroeger plaatste men de Azukari gewoonlijk in de mudpond, maar tegenwoordig worden ze binnen gehouden in grote betonnen vijvers.

Ik ken deze vijvers ondertussen al lang en veel koi die ik ooit aangekocht had, hebben hun opgroeifase in een betonnen vijver meegemaakt.

Eén van de meest belangrijke redenen om de koi niet in natuurvijvers te zetten is vooral de controle over wat er gebeurd, en om de tegenslagen door vergroeiïng, misvorming, overlijden, natuurlijke vijvanden tegen te gaan, is om de koi in een betonnen vijver te zetten.

Voor de ervaring die ik er mee heb, is dat de koi misschien ietsjes minder groeien, maar dat de huidkwaliteit er vooral op vooruit gaat. Velen zullen het filmpje al wel gezien hebben via facebook, maar voor de niet facebookers, heb ik het zelf ook even online gezet. Het filmpje werd gemaakt door mijn vriend Paul Ashton.

Hoe het komt weet ik niet, maar als je naar dit filmpje kijkt, komt bij mij onweerstaanbaar de vergelijking op met het filmpje dat ik gisteren via facebook online heb gezet met de fantastische Momotaro vijver van Polleke.

Wat ik wel mooi vind aan het filmpje van Paul met het overzicht van de Azukari vissen zijn onze koi die ik goed kan herkennen. De showa van Filip, de showa van Marc en de showa van Johan. Ze kunnen nu dus zeggen dat hun koi in Japan in de 1500 Ton vijver van Momotaro rondzwemt, en dat is niet niets hoor….

Indrukwekkend is ook zijn eerste aerial view van de Momotaro koifarm. Belangrijk misschien is om de kwaliteit van de filmpjes te verbeteren door op het radertje onder de film te klikken en de kwaliteit zo hoog mogelijk in te stellen...een wereld van verschil...

Naast de 1500 Ton vijver staan nog 2 grote Azukari vijvers, waarvan ik niet weet hoeveel ton ze zijn, maar daar zwemmen mijn tosai in van dit jaar. Het zijn er ook slechts 3, want door de aangepaste voorwaarden is het iets te duur om de koi daar verder te laten doorgroeien….eeuwige zonde.

Ik weet niet of het nieuwe gebouw reeds af is, maar dat heb ik dus nog niet afgewerkt gezien, dus het is ook mogelijk dat dit al in gebruik is genomen, en dat er hier een aantal naartoe gaan.

Paul is bovendien aan het experimenteren (lees spelen) met een drone, waar hij in de toekomst filmpjes van zal maken van de Japanse mudponds, en ondertussen zijn zijn eerste foto's met deze drone in ieder geval al te bewonderen.

Het overzicht van de volledige Momotaro koifarm is indrukwekkend, en hier zie je hoe groot de farm ondertussen geworden is. Ik ken de farm ondertussen redelijk goed en op de 2de foto heb ik even aangeduid welk de belangrijkste gebouwen zijn.

Gisteren is er ook weer een mooie koi huiswaarts gegaan. Maurice was met zijn vrouw op weg van zijn vakantieverblijf in Zeeland en nam de tijd om ondertussen zijn doitsu showa van Marushin mee naar Heerlen.te nemen. Als ik me niet vergis ligt Heerlen zowat in het tipje van Nederlands Limburg, een mooie streek weliswaar waar ik graag ga fietsen.

Je houd er van of je houd er niet van, ik weet wel dat het moeilijk is om mooie doitsu showa te vinden, en sinds mijn kokugyu prijs met een doitsu sanke moet ik mijn gedachtengang toch bijstellen en me misschien verdiepen op doitsu. Wat me bijzonder aantrok in de selectie van deze doitsu, was het patroon dat vrij evenwichtig was. Dat durft bij veel doitsu nogal eens anders te zijn. Ik hoop dat ze een goede thuis heeft gevonden.

Belangrijke mededeling

Morgen ben ik ook gesloten wegens communiefeest van mijn kleindochter, maar maandag ben ik ook open

Meer afbeeldingen

Waar verblijven de Momo's.: afbeelding 1
Waar verblijven de Momo's.: afbeelding 2
Waar verblijven de Momo's.: afbeelding 3
Waar verblijven de Momo's.: afbeelding 4
Waar verblijven de Momo's.: afbeelding 5
Waar verblijven de Momo's.: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240