Lilliputterke en Schanulleke

Lilliputterke en Schanulleke

In maart 2014 selecteerde Matthijs en Polleke een aantal showa van Sekiguchi op hun eerste Japanreis.

Ik liet ze volledig de vrije loop en na hun selectie die toch een hele tijd in beslag nam, werden er nog 3 koi "als gunst" toegevoegd om de verkoop te bezegelen. Soms werkt het zo in Japan.

Eentje gaf ik mee aan Jack om in zijn vijver verder te ontwikkelen, de andere hield ik gewoon hier in Arendonk tussen het gewone spul. Ze waren amper 10 cm groot, dus echte lilliputterkes…

Die van Jack kreeg een luxebehandeling met veel algenrijk water en zonder stress, de mijne moest maar pakken wat er te pakken viel, en openstaan voor de impulsiviteit waar ik voor gekend ben.

Lilliputterke

Hier de info van Jack, maar eerst een filmpje van de showa bij aankoop.

Ja de kleine Sekiguichi gaat nooit de 50 halen vermoed ik. Zit er gewoon niet in. Opvallend is wel de ontwikkeling van de huid. Vorig jaar geen ginrin of pearlgin te zien , moet je nu eens kijken. Alles viel in Augustus van de kleine af , zat bijna geen kleur meer op.

(zie dit filmpje van augustus. )Alleen zeer sterke glans verscheen op de schubben. In oktober kwam het Beni er weer op , gevolgd door de ontwikkeling van het Sumi.

De foto in de bijlage zie je alles weer terug komen , was eind Oktober. En de uk ziet er nu gewoon aangenaam uit. (zie filmpje van gisteren). Groei is in een jaar tijd van 16 cm naar 30 cm gegaan.

Dit zijn foto’s van gister , had beide koi toevallig in het net. De vijver is pittig groen netten valt niet meer mee. Up date van de Showa , Sanke , beide Kohaku , volgen eind seizoen. De SFF M-Legend doet het zeer goed , net als de TM van Momotaro. Ze groeien vanzelf , ben voorzichtig met beide.

Bonny en Clyde is wat lastig , Bonnie gaat goed , maar niet kunnen netten. Clyde is helemaal een drama ,die springt over de schutting heen.....Krijgt een speciaal programma , maar van het najaar daar meer over. Algen en chlorella is niet voor elke Koi goed vermoed ik, laat ik het daar op houden.

Kijk maar goed naar de foto van eind Oktober van Lilliputterke en de foto van gister. Toch wel onvoorstelbaar he , de meeste hadden de kleine al afgeschreven vermoed ik. Weer een leermomentje !

Schanulleke

Ik heb de mijne de naam Schanulleke gegeven omdat ik denk of hoop dat het een vrouwtje is, en omdat ik nostalgische herinneringen heb aan Suske en Wiske. En Schanulleke says it all. Wie verzint er nu een naam zoals deze ?

Veel is hierover echter niet te zeggen. Dit is het filmpje bij aankoop, toen was ze ocharme ook maar een dikke 10 cm, en gisteren heb ik ze op 29 cm gemeten. Dit is het filmpje van gisteren met mijn nieuwe camera, want ik had de vorige laten vallen….weeral….

Qua groei is ze niet veel achtergebleven en qua kwaliteit vind ik het persoonlijk een bijzonder aangename koi met een zachte huidkwaliteit, apart patroon. Of ze de 50 cm haalt zullen we wel zien, maar ik veronderstel van wel. Ze heeft het ganse jaar met de rest alle calamiteiten ondergaan waar ik ze aan blootgesteld heb. Zonde van de koi, want ik denk dat dit best een aardige koi, zij het met beperkte grootte, kan zijn. Technisch is ze goed in orde en huidkwaliteit zeker. Maar ja, size does matter….

Om het verhaal compleet te maken laat ik ook nog de filmpjes zien van de 3de genomineerde in het verhaal, Pajotterke...

1403075 Pajotterke bij aankoop

1403075 Pajotterke zoals ze nu is

Als dit geen leermomenten zijn waar je je vragen bij kunt stellen, dan weet ik het ook niet meer.

Ondertussen komen we weer bij het gegeven van algenrijk water en hoe je vijver er zou moeten uitzien. Het is misschien niet makkelijk om het groene sopje voor elkaar te krijgen en te houden, maar als het je toch lukt, dan krijg je het gevoel zoals ik uit de bijgaande foto's probeer te laten blijken.

Volgende week ga ik tot de definitieve herschikking over van mijn vijvers, en dan ga ik weer proberen dit gevoel weer op te roepen, ondanks het protest van mezelf omdat ik weet dat de koi dan bijna niet kunnen verkocht worden. Maar wat is het mooi, vele malen mooier dan de ziekenhuisvijvers die blinken door hun helderheid.….

Camera die kapot is

De Camera van mij die ik laten vallen heb, is niet helemaal stuk. De foto's zijn nog van goede kwaliteit en de camera is nog maar 1 jaar oud. Het filmen gaat ook nog, maar geven een lichtrood effect. Niet echt storend, maar het is zichtbaar. Het is zonde van de camera, maar filmen is voor mij te belangrijk, daarom dat ik een andere moest aanschaffen. Nu zit ik echter nog met deze camera en ik weet niet precies wat ik ermee moet doen.

Als er nog iemand interesse heeft in een camera zoals deze wil ik hem aanbieden met de gebreken voor 100 euro incl. de batterij, maar zonder kaartje. De nieuwprjis is om en bij de 450 euro. Het is een sony typa alpha 58, en alle foto's die je het laatste jaar hebt gezien zijn getrokken met deze camera. Contacteer me als je interesse hebt.

Meer afbeeldingen

Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 1
Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 2
Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 3
Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 4
Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 5
Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 6
Lilliputterke en Schanulleke: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052