Ode aan de oudst gedienden

Ode aan de oudst gedienden

Het doet je toch iets als  je plots een berichtje binnenkrijgt van iemand die bevriend is met de eigenaar van de oudst gediende koi die ik gekocht heb. Het betreft nummertje 1 en nummertje 2 en je mag ze bestempelen als de eerste aankopen ooit.

Ik was al een jaartje of 2 met koi bezig, maar zelf naar Japan gaan, was nog niet gebeurd. In principe was het de eerste keer dat ik naar Japan ging november 2007 en de eerste eigen aankopen bij Momotaro. Hier werd ook de band gesmeed met Momotaro.Ik kan het me nog goed herinneren, want zoiets vergeet je niet.

Toen Mario me contacteerde in verband met de actie die in Januari zal plaatsvinden, om een bepaalde bieding op een koi te doen, ging het gesprek automatisch over naar Bart, zijn vriend, die in het bezit is gekomen van mijn eerste aankopen.

Ik vond de koi bloed- en bloedmooi, en kon niet weerstaan om ze  niet aan te kopen. Verkopen werd een andere zaak, maar uiteindelijk toch gelukt. Het ging over een nisai kohaku en een nisai sanke.

In die tijd was ik nog niet zo georganiseerd als toen, en mijn bibliotheek was nog niet zo uptodate. Het is dus was moeilijker om betreffende filmpjes te vinden, maar wie zoekt die vind. Ik heb het ook even nagezien want ik heb wel alle info bewaard van toen, maar ik vind geen enkel filmpje van die reis, wel een groot aantal foto's.

Als ik me niet vergis is dit een filmpje toen ik de sanke na 3 jaar verkocht. Ondertussen werde de bloedmooie kohaku van Momotaro verkocht aan Wilfried. En zeg nu zelf, die zou me nu nog kunnen bekoren. De zoon van Bart, die ondertussen toch al een beetje volwassen moet zijn geworden, kon zich ook bijzonder amuseren met de koi, wat je terugvind in dit filmpje

Een heel mooi filmpje van de sanke kreeg ik nog aan in 2014, toen enkele klanten een bezoek brachten bij Bart, en dat leverde dit filmpje op. Ik kreeg ondertussen ook het bericht dat de sanke nog gezond rondzwemt.  Hoe groot hij is, is me  niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval groter dan verwacht en nog altijd bloedmooi. Ik kreeg van Bart wel een filmpje aan, maar het is wat onduiidelijk.

Alles op een rijtje gezet is dit een koi die als nisai werd aangekocht in 2007, dus nu naar zijn 15de jaar toegaat, nog in blakende gezondheid is. Een plezier om het nog eens terug te zien.

 

Meer afbeeldingen

Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 1
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 2
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 3
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 4
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 5
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 6
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 7
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 8
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 9
Ode aan de oudst gedienden: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Bart van schandevijl

555


Patrick D M

555


mitch

555


Wim DW

555


Wiechert

555


Thienpont Mario

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml