Ode aan Virginieke

Ode aan Virginieke

Mijn kleine onderzeeboot zou ik zeggen...De vraag die ik me altijd stel als ik naar Virgin kijk, is of 100 cm een haalbare kaart is.

Ik kocht haar in november 2010 als nisai van 56 cm, waarbij Takigawa San me vertelde dat deze kohaku in normale omstandigheden naar de 95 cm zou kunnen doorgroeien, zoniet zou ze de 100 cm kunnen bereiken. De afspraak met Takigawa San was dan ook dat ze 3 jaar extra in Japan mocht blijven...tegen een vergoeding uiteraard, maar zonder garantie...

Ik heb er altijd een speciale band mee gehad, en ieder jaar bracht ik een bezoek om te zien hoe ze evolueerde. Het was een dame met karakter, dat kon je aan alles merken...en begrijpelijk dat ik er dan ook redelijk veel filmpjes van heb gemaakt.

Virgin komt uit de befaamde Donguri bloedlijn van Sakai FF. Donguri was de naam van een kohaku uit een Morita Sensuke die de basis legde voor een ongelooflijke Sakai Kohaku die domineerde in de reeksen van de grote koi in de Japanse shows van die tijd, en heeft bovenal een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van grotere jumbo koi, waar zoveel naar gezocht wordt. Als ik me niet vergis is ook de befaamde "Tomahawk" van Sakai FF uit de Donguri bloedlijn.

Onlangs ben ik nog via PB gecontacteerd door iemand uit Rusland die interesse had om Virgin aan te kopen om mee te kweken. Wie weet verhuisd ze ooit naar Rusland...

Het spijtige van het verhaal is dat ze de spurt naar de meter bij mij in de vijver moet afleggen en dat is niet de ideale plaats. Ze heeft behoefte aan een grote vijver waar ze voldoende plaats heeft om rond te zwemmen en haar meters te maken, en vooral de rust zal ze nodig hebben om verder te ontwikkelen.

In april dit jaar is ze naar Arendonk gekomen, en op dit ogenblik voelt ze zich thuis. Ik zie het aan haar gedrag, haar ontwikkeling en aan haar uitstraling. Ze oogt nog jeugdig en vol vuur, het is een echte dame, en ik denk dat ze zich op dit ogenblik volledig in haar sas begint te voelen, zoals je in dit filmpje kan zien, dat ik gisteren gemaakt heb. Zoals je kan zien zwemmen de koi toch voortreffelijk rond, nietwaar Martin !!

Tegelijkertijd kan je meegenieten van de sterk verbeterde waterkwaliteit sinds ik de nieuwe combinatie heb draaien, de flowfriend met de oase bitron. Ik genoot al zoveel van mijn koi, ik geniet nu nog veel meer...

Het zal me een eer zijn om de kap er morgen gedeeltelijk af te nemen, zodat de bezoekers van de opendeurdagen, lekker kunnen genieten van mijn bijzonder aangename vijver met de koi die overwinteren. Vanaf januari breng ik de temperatuur voor 2 maanden naar beneden, en mogen ze zonder eten de winter verder verteren op 12°

Meer afbeeldingen

Ode aan Virginieke: afbeelding 1
Ode aan Virginieke: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137