Old Boy

Old Boy

Vandaag eens eventjes niet over koi, maar voor de liefhebbers van auto's.

Ik weet dat er enkele autofanaten bij mij over de vloer komen. Ik denk dan aan Arjan, Martin, Jack, en misschien zijn er zelfs nog enkele meer.

Daarom heb ik even dit kort filmpje gemaakt van de auto's die zich momenteel in "Old Boy" bevinden. Old Boy is de benaming van het bedrijf van Maeda San waar hij zijn 2de hobby na de koi beoefent, namelijk het restaureren van antieke auto's.

Alle auto's worden hier volledig uit mekaar genomen, gereviseerd en hersteld. Eén van deze Jaguar E types, een auto die ik vroeger altijd zelf op mijn verlanglijstje had staan, is zelfs de snelste Jaguar E van heel Japan.

In deze hal of winkel werden vroeger de shows gegeven van de Momotaro auction van Mei. Je kon dan in mei een koi die je op de laatste veiling had gekocht, gratis door laten groeien in de mudpond. Na de mudpondperiode, gewoonlijk in einde oktober, werd er dan onder de aankopers een soort wedstrijd gehouden, waarbij een winnaar gekozen werd uit de 3 hoofdvariëteiten. De winnaar werd gekozen uit de mensen die aanwezig waren op de show.

Zelf ben ik er ooit geweest toen ik in Japan was, en ook heb ik het geluk gehad om 2 x mee te kunnen doen, waarvan ik zelfs eenmaal gewonnen heb met een kohaku, dit was in 2008.

Gisteren heb ik de ganse dag gereisd en was rond 9 uur terug thuis. Het was een aangenaam gevoel om hier eindelijk de zon te mogen zien. De vijvers zullen ondertussen ook opgewarmd zijn hoop ik, en ik zou het fijn vinden als jullie een afspraak zouden maken om de koi die verkocht werden op te komen halen. Mail of bel me voor een afspraak...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml