Old Scool Klanten

Old Scool Klanten

Er zijn er niet veel meer...de meesten hebben het opgegeven en zijn verslingerd op het fenomeen van de 21ste eeuw...de tijd van de old scool koikichi is definitief voorbij.

Het was vandaag een heerlijke dag met klanten van het eerste uur, niet de FB betweters die denken de wijsheid in pacht te hebben, maar de echte koiliefhebbers met kennis van zaken.

Ik heb nu de tekst gewist die ik wou schrijven, want het was één tirade tegen de alomtegenwoordige FB onzin. De tijden zijn de laatste jaren helaas achteruit gegaan en de echte vriendschap, de echte koikichi zijn verzwolgen in het FB gebeuren….eeuwige zonde laat het door mij gezegd zijn.

Vroeger had ik een gezellige club echte koikichi die elkaar het licht in de ogen gunden….het was gezellig, iedereen tevreden…het is helaas voorbij….nu ben ik blij dat ik af en toe eens iemand van de echte koikichi tegenkom.

Dit is zelfs één van de redenen waarom ik erover denk om te stoppen om goede koi in te kopen, en te stoppen met Interkoi…Ik heb Interkoi niet nodig, maar Interkoi heeft mij nodig…Genoeg gezeverd over de onnozelheid van de 21ste eeuw, laat ons beginnen met serieuze zaken.

Ik heb gisteren een plezierige dag beleefd om koi te laten zien aan mensen die dit op prijs stelden, en ik heb me enorm geamuseerd.

Het ging niet over koi verkopen, het ging over koi GENIETEN….laat ons beginnen met het begin en geniet van de schoonheid van de dingen….

Een kohaku van Sakai heeft veel tol geëist van een welbepaalde klant. De zenuwen stonden gespannen, het werd een uitdaging om deze koi “te gunnen” aan de echte koikichi. Uiteindelijk is de kogel door de kerk, en zal ze binnenkort naar een echte koikichi gaan.

Haar zuster is ook niet van de poes. Het is niet haar echte zuster, maar ik noem haar zo omdat ik ze samen kocht op de veiling van Sakai FF vorig jaar december. Onderschat deze kwaliteit niet, en als je ze niet ziet, dan zullen wij het je wel uitleggen.

Op verzoek, en ik hoop dat de eigenaars het me niet kwalijk nemen, heb ik nog enkele duurzame koi naar boven gehaald om te laten zien. Ik ben er zo verdomd trots op om dit soort koi te laten zien, dat ik het niet kan laten om er mee te stoefen….

Een sanke van Momotaro, gekocht als tosai…

Een showa van Momotaro, gekocht als nisai, en door Adam als echte tategoi bestempeld…

Een dijk van een kohaku van Momotaro….

Even terug naar buiten en dit moet ik toch eventjes laten zien…. Het enige wat ik erop kan zeggen…no comment….

Stuk voor stuk koi waar je warm van wordt en die de warmte overdragen aan de koikichi….een genot om naar te kijken.

Ik heb een serie Matsue kohaku tosai aangekocht, waar je met genot naar kijkt. Hier zal straks een selectie uit gemaakt worden die een vijver zullen bevolken die we speciaal laten draaien om er zoveel mogelijk uit te halen.

Met andere woorden, een combinatie tussen zweefalgen, mineralen en temperatuur…maar wel zonder de koi te forceren. Meer info volgt later.

Ondertussen kwamen Bart en Johnny hun tancho sanke ophalen. Zij zijn hier gelukkig mee en dat kan je voelen. Het is fijn als ik nadien filmpjes aankrijg van de koi die in zijn nieuwe omgeving geplaatst wordt…

En als laatste voor vandaag een overzicht van een het resterende aantal tancho met een fijne showa in een bowl…

Een stille wens….ik hoop dat de mensen zich gaan herbronnen en de echte waardes in het leven terugvinden….

FB ZIN OF ONZIN: Zin klik 1, Onzin klik 2

Meer afbeeldingen

Old Scool Klanten: afbeelding 1
Old Scool Klanten: afbeelding 2
Old Scool Klanten: afbeelding 3
Old Scool Klanten: afbeelding 4
Old Scool Klanten: afbeelding 5
Old Scool Klanten: afbeelding 6
Old Scool Klanten: afbeelding 7
Old Scool Klanten: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137