Een overzicht van verleden jaar

" /> Een overzicht van verleden jaar

" />
De euregio koishow

De euregio koishow

Noteer 26 en 27 mei voor de eerste show in Nederland, de Euregio koishow, één van mijn favoriete shows. Een overzicht van verleden jaar

Door de prachtige locatie en de goede ontvangst is dit de show waar ik de meeste feeling mee heb. Voldoende plaats om te benchen en te debenchen, geen stress om je koi veilig uit of in te pakken, alles kan met respect voor de deelnemers in orde gebracht worden. Daarom voor mij deze show op nummer 1.

Interkoi heeft een stand, en jullie zijn uiteraard altijd welkom om even langs te komen. Ik moet nog een selectie koi uitkiezen, want ik weet nog niet wat ik zal meenemen, maar ik probeer mijn best te doen.

Zoals bekend kom ik altijd met andere koi naar de shows, omdat ik niet steeds dezelfde koi wil laten zien, en laten zien vind ik persoonlijk belangrijker dan winnen.

Ik moet ook rekening houden met koi die ik op de Belgian Koi Show zal inzetten, maar ik denk dat mijn koibestand groot genoeg is om een representatie van Interkoi voldoende te ondersteunen.

We zullen zien…ik heb in ieder geval 3 vaten ter beschikking, en voor het graag wil weten, het zijn vats 29-30 en 31

Verleden jaar had ik een groot succes met de 2 tategoi, dit jaar zal het vermoedelijk wat minder zijn, maar ik heb wel mooie koi bij hoor. Hier nog een filmpje van verleden jaar

GRATIS BIJ INTERKOI

Ik heb een aantal vrijkaarten aangekocht die ik ter beschikking aan Belgische klanten wil uitdelen. Waarom alleen Belgische klanten ? De bedoeling is om meer Belgen naar de show te lokken, en zeker niet om het de Nederlandse klanten niet te gunnen.

Wat moet je doen om een vrijkaart te bemachtigen ? Gewoon een bezoekje brengen aan Interkoi, en zolang de vrijkaarten nog niet uitgedeeld zijn, kan je gewoon je vrijkaart vragen.

NUTTIGE INFORMATIE

Gisteren kreeg ik van Rudy, beter bekend als Beereke, volgende interessante informatie. Lees aancachtig, misschien is het ook iets voor jullie.

Ik heb juist een verzekering afgesloten bij KBC voor mijn vissen Zo ben ik in elk geval toch verzekerd. Dit is onder de noemer “ tuinverzekering”. Al wat in uwen tuin staat is verzekerd inclusief vissen en kost ongeveer 40 euro.

Zou graag via u in het nieuwsitem klanten van u op de hoogte stellen dat dit bestaat Wat denk je ?

Natuurlijk wil ik dat via het nieuwsitem plaatsen Rudy. (Beereke) Ik vind het zelfs belangrijke informatie, want koi laten verzekeren is niet eenvoudig. Desgewenst zal Beereke wat meer uitleg geven op vragen via de reacties...

Vind je dit nuttige informatie klik 1….vind je het niet nuttig klik 2

Deze showa ging richting Elburg

Meer dan een jaar heb ik ervoor gezorgd, nu werd double dotje opgehaald, alleen was hij geen double dotje meer…Zo was ze bij aankoop

Natuurlijk is het onmogelijk om ontwikkeling te voorspellen. Dit bewijst echter wel het gegeven dat het hi ook kan veranderen, zij het zelden. Ik kan me moeilijk voorstellen dat de 2 bollen op het voorhoofd bij dit soort koi werd gemaakt.

Ik verbaas me dan ook dat het beni zo veranderd is. Voor sommigen een negatieve verandering, voor anderen misschien een positieve verandering, wie zal het zeggen….

Ik heb in meerdere, zij het zeldzame gevallen meegmaakt dat het beni toch rare sprongen kan maken. Het draagt alleen maar bij aan de onvoorspelbaarheid van voorspellingen…je mag een voorspelling alleen maar dromen…

Tenslotte nog enkele giganten

Zouden deze geschikt zijn voor de show ? De Euregio koishow komt dichterbij en ik moet een keuze gaan maken voor koi die showwaardig zijn.

Het probleem dat zich altijd bij mij stelt is het feit dat ik alleen maar jonge koi heb, en over het algemeen dus ook geen koi die al gefinished zijn, ondanks het feit dat de meeste van mijn koi 60 cm of dik over de 60 cm zijn…zij moeten zich nog bevestigen en finishen….

Dat maakt het altijd moeilijk om een keuze te maken van koi die mee kunnen doen aan een show. Maar ik zoek er wel enkele uit….

Bekijk deze showa. Niet geschikt voor de show, maar zou wel eens bloedmooi kunnen worden.

De bouw is niet perfect, maar als je het sandan patroon bekijkt, het sumi dat zich momenteel nestelt op de juiste plaatsen met een mogelijk menware in de toekomst en een uitgesproken motoguru, zou dit wel eens een prachtshowa kunnen worden. Ik ga ze toch niet meenemen….

Deze 2 monsters, waarvan de grote mijn persoonlijke favoriet is. Ook deze zijn nog steeds in de ontwikkelingsfase, en bekijk even het shiroji dat zich begint aan te kondigen. Dit zijn 2 showa die nog een hele weg hebben af te leggen den die weg zal ik ze graag geven totdat ze een waardige klant hebben gevonden.

Bloed en bloedmooi vind ik echter deze volwaardige kohaku van Matsue.

Ik heb ondertussen een arsenaal van hoogwaardige (lees dure) en minder dure Matsue kohaku aangekocht. Ondanks het feit dat ik het er altijd moeilijk mee heb om bij Matsue koi te kopen, heb ik me nu laten verleiden door meerdere kohaku van Matsue.

Bovendien begin ik ze meer en meer op prijs te stellen. Het is vooral hun patroontechnische onvoorspelbaarheid die me charmeren met soms een bloemerig en onconformistisch patroon. Ik ga er dit jaar misschien nog iets dieper op in.

Denk nu niet dat er geen goede showa meer rondzwemmen ! Bekijk dit filmpje maar eens en vertel me dat dit geen waardige showa zijn. Stuk voor stuk de moeite om te bekijken, en ze staan trouwens nog in promotie...laat de kaas niet van je brood halen...

Ondertussen doen de bloemetjes hun intrede, en kan er weer een meer flamboyante sfeer gegeven worden aan mijn infrastructuur. Toch plezierig om de zon en de bloemetjes weer te zien. Ik hoop dat het een fijne zomer wordt, en de koi wachten op jullie….

Ondertussen meld een nieuwe patron zich aan voor Interkoi. Hij heeft het zich al makkelijk gemaakt in zijn nieuwe zetel en denkt dat hij de plak zo maar kan overnemen. Hij weet niet dat hij zich eerst zal moeten bewijzen, maar de air heeft hij zich al buit gemaakt. Zijn naam is Rio of koning...laat het hem maar bewijzen, maar zijn karakter leent zich er wel toe...hij is zo impulsief als hij groot is, luistert geen smeet, is bijzonder eigenwijs en lust graag lollies...meet Rio.

Meer afbeeldingen

De euregio koishow: afbeelding 1
De euregio koishow: afbeelding 2
De euregio koishow: afbeelding 3
De euregio koishow: afbeelding 4
De euregio koishow: afbeelding 5
De euregio koishow: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240