Ontstressen noemen ze dit

Ontstressen noemen ze dit

Een prachtige dag was het startschot om een groot aantal machtige koi op te halen, en niet van de minste.

Ik kan langs de ene kant niet zeggen dat ik het erg vind, want verantwoordelijkheid weegt zwaar, maar langs de andere kant zie ik een groot aantal machtige koi weggaan die nog veel in hun mars hebben.

Als eerste wil ik toch deze kohaku van Sakai laten zien die Edgar verleden jaar in vertrouwen kocht van mij.

Ik was blij dat hij er zo goed uitzag, sneeuwwit shiroji, dik beni dat blonk als een spiegeltje, en met haar 59 cm was ze nog 3 cm gegroeid tijdens de winterperiode.

Er was nog twijfel tussen enkele andere kohaku, maar zijn vrouw besliste om deze te nemen, en gelijk heeft ze, want dit is een hele degelijke kohaku.

Respect trouwens voor Edgar die zo maar eventjes 450 km reed om ieder jaar een koi op te halen, als je bedenkt dat de brave man ondertussen bijna 80 is geworden. Respect en dankbaarheid voor zoveel vertrouwen.

Edgar komt uit de regio Worms – Kaiserslautern, meer bekend bij ons in de streek, en in mijn vroeger leven kwam ik hier ook redelijk vaak, een prachtige streek. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik aan dit soort mensen een koi kan leveren, en dat meen ik….prachtige mens….

Maar terug naar de orde van de dag. 2 x Taniguchi tosai zagen er picobello uit en konden samen in een zak. Ze werden verleden jaar geselecteerd, en mogen nu hun leven verderzetten in onze contreien.

Dit waren enkel de voorboden van het nisai geweld dat er nu aankomt. Zelden heb ik een nisai van 67 en 64 cm gezien die bovendien nog eens bijzonder kleurrijk met een onbegrijpelijk diepgaande teri naar Europa gehaald, om van te snoepen...

De sanke is een koi waarvan ik dacht dat ik deze nooit zou kunnen aankopen. Ze blijft maar groeien en volgens Maeda San, of Momotaro San voor diegenen die Maeda niet kennen, zijn dit de koi die makkelijk boven de 90 cm moeten uitkomen. Ik ben benieuwd.

Onderschat echter de showa niet, want die volgt op de voet met zijn 64 cm…Ik heb spijt dat ik ze niet boven het water heb kunnen halen want filmen en koi boven de waterlijn houden is niet om te doen, maar pas dan kan genieten van het wondere teri van beide vissen.

Langs de ene kant ben ik blij dat ze weg gaan, langs de andere kant had ik ze nog graag wat gehouden.

Een eerzame showa kan natuurlijk niet tippen aan de indrukwekkende sanke van daarjuist, maar toch straalt ze klasse en verfijning uit. Ze maakt iets te veel eitjes aan op dit ogenblik, maar dan ben je tenminste zeker dat het een vrouwelijke koi is….

Heel spannend is deze showa. Ze behoort tot de prachtcollectie showa die ik verleden jaar op de kop heb getikt. Deze is ook 62 cm en is een beloftevolle showa die nog wat in petto heeft voor de toekomst.

Allen zijn nog bijzonder goed gegroeid tijdens de winterperiode, iets wat ik eigenlijk niet verwacht had, want ik heb niets speciaal gedaan. Het moet dus in de genen zitten…

Jan Hendrik is een trouwe klant met een goede inborst. Hij had de tegenslag dat er een azukari was overleden, iets wat helaas ook kan gebeuren. Deze showa van Momotaro heeft hij gekozen ter vervanging.

Ik wil toch wel eventjes duidelijk maken dat sommige azukari geen garantie geven, met andere woorden dat deze niet vergoed worden. Gelukkig heeft de betreffende kweker een vervanger ter beschikking gesteld, en dat heb je te danken aan een goede relatie met de kweker, waarvoor mijn dank.

Jan Hendrik besloot deze showa uit te kiezen als vervanger, en achteraf kreeg ik nog dit dankwoordje :

"Hoi Luc,vis is goed overgekomen en na drie kwartier overwennen in vijver losgelaten. Er was gelijk belangstelling voor deze vis van andere koi. Leuk om te zien. Nogmaals hartelijk dank voor de afhandeling zo."

Als laatste voor vandaag kwam onze Peter zijn tancho sanke ophalen. Ik heb haar Peterken gedoopt, want namen geven de koi toch een bepaalde betekenis. Helaas is het onmogelijk om voor alle koi namen te verzinnen….

Ondertussen ben ik begonnen met de 20% aankoop korting te vervolledigen. Dit is de week dat er op alle koi, of bijna alle koi 20% korting wordt gegeven.

Volgende week is dit niet meer mogelijk, dan komt er wel 30% korting, maar een aantal koi zullen dan hun kortingscode verliezen.

Bovendien wil ik zaterdag een speciale dag organisen, een soort overzettingsdag…maar daarover morgen meer….

Het was een hele aangename zondag voormiddag en ik moest de klanten erop attent maken dat het al bijna 1 uur was, en dat ik eigenlijk al een uur gesloten was….

Nog één kleine rechtzetting die ik wil doorvoeren: Vanaf volgende week worden er geen punten meer uitgedeeld voor de loten van de wedstrijdkoi indien de korting van 30% van toepassing komt.

Enkel deze week nog, en uiteraard koi zonder korting blijven beschikbaar voor de loten voor de geweldige showa die nog in Japan zwemt en die Ryuki San nog even bovenhaalt om te laten zien.

We zitten nog maar aan de 1850 loten, dus er is nog kans genoeg om deze showa te winnen. Waar en wanneer moet ik nog over nadenken, maar de Euregio koishow zou een mooie gelegenheid zijn om deze te verloten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240