Onthou 2 interessante datums

Onthou 2 interessante datums

Zaterdag 12 mei en woensdag 16 mei zijn 2 datums die misschien de moeite zijn om te onthouden. Even een klein woordje uitleg.

Vanaf dit jaar zullen er een aantal tosai als azukari kunnen blijven, in dit geval op 2 verschillende locaties. Beide locaties zullen de koi behandelen als azukari, waarbij verzorging, voeding, temperatuur en voldoende plaats garant zouden moeten staan voor een goede ontwikkeling.

Om de Japanse omstandigheden na te bootsen zal het misschien te moeilijk zijn, maar we zullen proberen het beste te halen uit de tosai zonder te forceren.

Opgroeifaciliteit 1

Wat technische informatie: dit is een vijver van pakweg een 20 kuub. Hier komen een 10-tal tosai in te zitten die speciaal geselecteerd werden voor dit project, en die je kan vinden onder de knop opgroeifaciliteit 1.

Deze koi komen volgende week woensdag 16 mei aan, en zullen nog een aantal dagen bij Interkoi rondzwemmen om hun quarantaine op de normale manier af te werken.

Daarna gaan ze naar hun nieuwe faciliteit waarover in de loop van de komende weken meer nieuws en info zal komen. Er moet echter nog een serre over gebouwd worden, en het is wenselijk dat dit eerst in orde zou moeten zijn !

De vijver is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om degelijke azukari op te laten groeien: professionele controle, gecontroleerde temperatuur, rust, voldoende voedsel en niet te vergeten een ruime zwemruimte zodat de koi zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Extra aanbieding

Mensen die interesse hebben om één van deze koi als azukari aan te kopen worden uitgenodigd om op woensdagavond rond 20.30 uur langs te komen om deze koi te bekijken en eventueel te selecteren.

Voordeel: je ziet de koi in hun slechtste omstandigheden na een lange reis in hun box vanuit Japan. Het uur kan ik niet 100% bepalen, want ik weet niet hoe de afhandeling in Schiphol zal zijn, maar ik zorg dat er iemand klaar staat om de gegadigden te ontvangen.

Wie interesse heeft om één van deze koi aan te kopen is welkom. Je hebt de mogelijkheid om de koi goed te bekijken en eventueel een keuze te maken.

De koi zullen een aantal weken in quarantaine blijven totdat ze zullen vertrekken. Vanaf hun overzetting zal de vijver gecontroleerd op eenzelfde temperatuur gehouden worden, voorzien van algen en de juiste voeding en supplementen.

Aanmelden is verplicht. Het zijn stuk voor stuk koi die geselecteerd zijn voor het grote werk, met andere woorden, het zijn stuk voor stuk koi die alles in zich hebben om uit te groeien tot echte jumbo.

Regelmatig zullen er updates plaatsvinden van deze tosai. Wil je woensdagavond 16 mei de koi bekijken, meld je aan via mail aub.

Hier nog een overzicht van de selectie van deze tosai

Opgroeifaciliteit 2

Nu zaterdag 12 mei zullen een aantal tosai, de juiste hoeveelheid is nog niet bekend overgezet worden in de belangrijkste vijver in Arendonk, die iedereen kent, namelijk vijver 5 met een inhoud van 40 kuub.

Vanaf hun overzetting zal de vijver gecontroleerd op eenzelfde temperatuur gehouden worden, voorzien van algen en de juiste voeding en supplementen.

Enkele werden er reeds geselecteerd, de rest zal zaterdag vervolledigd worden. Wie graag aanwezig is en eventueel een azukari wenst aan te kopen is welkom.

We zullen zaterdag rond 13.00 uur beginnen met het overzetten van deze tosai. Ik zal in de loop van de volgende uren de tosai die in aanmerking komen onder de knop “opgroeifaciliteit 2” zetten. Definitieve keuze wordt zaterdag bepaald.

Uiteraard heb je de mogelijkheid om één van deze azukari aan te kopen.

Garantie: bij eventueel overlijden zal de garantie van toepassing zijn, en mag je voor het geïnvesteerde geld een andere koi uitkiezen. Het blijven levende dieren en ondanks de beste zorgen heb je dit nooit in de hand. We maken ons echter sterk dat we voldoende ervaring hebben om het beste uit de koi te halen.

Het is een project dat we dit jaar opstarten en afhankelijk van het succes zullen we hier verdere conclusies uit trekken. De vermelde prijzen bij beide projecten zijn inclusief het verblijf in de opgroeifaciliteit. Wil je een koi toch niet in de opgroeifaciliteit, dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Vind je dit een interessant project, klik 1, vind je dit niet interessant, klik 2.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137