Een onorthodoxe sanke

Een onorthodoxe sanke

Onorthodox wil zeggen Wijkt af van het gewone, erkent geen gezag, ongebruikelijk, abnormaal, ongewoon, en dat is alles wat deze sanke uitstraalt.

We hebben onorthodoxe mensen, maar ook onorthodoxe koi. Ik hou ervan, maar ik begrijp dat bepaalde mensen dit minder graag zien, een kwestie van hoe je inleving is bij koi. Deze wijkt af van het normale stramien. Ik heb het over deze sanke

Dat het een groeikanon is lijdt geen twijfel. In december vorig jaar gemeten op 65 cm en nu 4 maandjes later 69 cm is geen kattepis. Hier zie je ze nog bij aankoop

Ze maakt lengte dat kan je zien. Maar bij Johan zal ze zeker en vast lengte en body gaan maken, dat kan ik garanderen als ik naar zijn bestaand bestand kijk. Ze voelt zich al goed thuis zo te zien…

Gisterenavond kreeg ik nog de boodschap: ” Wel Luc op zo’n momenten weet je dat je grote vissen hebt. T’is de kleinste van de hoop” en dan weet je voldoende.

Daarnaast nog een woordje uitleg over de verschillende opgroeifaciliteiten. Zoals je kan zien is er een 3de opgroeifaciliteit bijgekomen. Dit is de vijver van Ben, en om te begrijpen wat de bedoeling is verwijs ik naar dit filmpje zodat je kan zien hoe de koi worden verzorgd.

Om het even te verwoorden. Dit zijn 5 showa die Ben onder zijn hoede heeft genomen met als doel om te laten zien hoe tosai kunnen ontwikkelen. De showa zijn allen door Ben uitgekozen en zullen einde jaar opnieuw getoont worden.

De opgroeimogelijkheden in de kleine vijver bij Ben zijn al dikwijls genoeg in woord en beeld geweest en behoeven verder eigenlijk geen uitleg. Misschien nog dit oudere filmpje dat altijd mooi is om te zien...

Met de verschilllende opgroeifaciliteiten is er een nieuwe weg ingeslagen om nieuwe horizonten te verkennen. In de beginjaren van Interkoi werden als eens meer opgroeifaciliteiten opgestart, maar door omstandigheden was dit een beetje in verval geraakt.

Door deze opgroeifaciliteiten proberen we het beste uit de koi te halen en hopelijk lukt ons dat.

MISSCHIEN BELANGRIJK

Vermits er meerdere mensen morgenvroeg hun koi komen ophalen zal ik morgen geopend zijn van 9.00 tot 12.00 uur. Iedereen altijd welkom.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137