Vandaag geopend

Vandaag geopend

Het is wel een feestdag, maar soms moet er ook gewerkt worden. Enkele mensen hadden gevraagd om langs te komen om hun koi op te halen.

Een verstandige beslissing, want het wordt stilaan tijd dat er plaats gemaakt wordt voor de nieuwelingen. Ik zal dan ook open zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur. Er staan er nog een 20-tal op de lijst, en als het goed is gaan er vandaag nog een aantal naar huis.

Bovendien is het tijd om een aantal koi te verplaatsen, iets wat ik in de loop van de voormiddag wil doen. Het zijn niet de kleinste, wat altijd een hele taak is….

Vijver 5, de meesten welbekend zal vrijgemaakt worden om de azukari te gaan herbergen die deze vijver van 40 kuub gaan bevolken.

De bedoeling is duidelijk. We willen niet perse een geforceerde nisai gaan maken van de tosai, maar we gaan proberen een aantal tosai door te laten groeien in functie van kwaliteit. Huidkwaliteit en teri staan voorop...de groei en grootte is meegenomen en zal zeker niet ontbreken.

Zoals vermeld gaan we dit zaterdag rustig doen en zullen er een aantal koi geselecteerd worden die aan de eisen zullen voldoen.

We zullen deze meten, filmen en dan in hun nieuwe verblijfplaats zetten. De vijver zal nadien op een constante temperatuur gezet worden van 22-23° waarbij vooral de constante temperatuur belangrijk is, en nog belangrijker....in de buitenlucht, gebruik makende van de natuur die oh zo belangrijk is.

De bedoeling is om deze koi niet meer te storen tot oktober, een gloed van gecontroleerde zweefalgen te creëren en een bepaald voedingsregime toe te passen in combinatie met mineralen en kleien.

Vroeger hebben we dit meer gedaan, maar dat is al een hele tijd geleden, nu gaan we dit opnieuw proberen om te zien of we de kunst niet verleerd zijn.

Een aantal koi zijn al geselecteerd en uitverkoren en die kan je vinden onder de knop “Opgroeifaciliteit Interkoi 2”. Wil je er graag bijzijn, prima, wil je eventueel een tosai aankopen om dit project mee te ondersteunen, ook prima….

Zaterdag rond 13.00 uur zullen we beginnen met de selectie, iedereen welkom….

Wie herinnert zich niet de tijd van Ben’s bakje, dat was in 2009…ondertussen is er veel water naar de zee gespoeld, en ik maak me sterk dat we in kwaliteit zeker zijn blijven meegroeien.

Naast de tosai zullen er ook een aantal nisai meedoen aan het project. In totaal zullen er ongeveer een 20-tal azukari geselecteerd worden die aan het programma mee zullen werken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240