" /> " />
Paradijselijke verblijven

Paradijselijke verblijven

Het lijken wel ''secret escapes" locaties waar de koi naartoe gaan als je het nieuwsitem verder leest. Wat hebben mijn koi toch geluk om naar deze fantastische vijvers te verhuizen.

In dit geval een Matsue en een Momotaro. Ik heb ze nog eventjes gemeten en ze waren respectievelijk 40 en 41 cm, geen onverdienstelijke tosai zou ik zeggen.

Als je bedenkt dat een tiental jaar geleden jumbo tosai nog aangenomen werden dat ze 28 cm zouden zijn als ze 9 maanden oud waren, dan pas besef je hoeveel water er door de zee is gelopen.

Als je het filmpje goed bekijkt, dan zie je ook dat deze geschikt zijn voor het grote werk. De bouw, huidkwaliteit en uitstraling zeggen volgens mij voldoende.

De nieuwe eigenaar wil niet bekend worden, en zo zijn er tegenwoordig helaas meerdere mensen die liever onbekend blijven, en dat moeten we respecteren.

Dit waren niet de enige 2 echter die mijn onbekende klant mee naar huis nam. De laatste asagi verliet ook dankbaar het huis, en ik moet zeggen dat ik er best plezier in heb gehad in deze soort.

Ik zie ze nog binnenkomen vorig jaar in april. Het waren broertjes en zusjes van de asagi die een eerste prijs gewonnen had op de AJYKS.

Het is wel plezierig om te weten waar ze naartoe ging, en dat blijkt een interessante locatie te zijn. Ze heeft het geluk in een serieuze plas water gehuisvest te worden…prachtig ding zo te zien.

Komt er nog bij dat ik de eigenaar in principe niet ken, want de asagi werd in vertrouwen gekocht. Achteraf bleek de man heel tevreden te zijn met zijn asagi…mooi hoor !

Nadien kwamen Joyce en Roel even kijken naar enkele kohaku die eventueel geschikt zouden zijn voor de opgroeifaciliteit, maar toen ze vroegen naar enkele mannelijke kohaku en ik liet ze deze bowl zien was het hek snel van de dam, en kozen ze eieren voor hun geld.

Kohaku 1511013 aangekocht in november 2015, nu dus bijna 4 jaar en een dikke 60 cm zag er voortreffelijk uit, en de keuze was snel gemaakt. Hier zie je hem nog bij aankoop… en hij is zeker niet achteruit gegaan of wel !

Met andere woorden….ik heb voor deze koi bijna 2,5 jaar gezorgd en als je begrijpt dat ze hier niet de beste ontwikkelingskansen krijgen, kan je niet ontkennen dat ze er nu picobello uitziet.

Rob, je hebt geluk, want degene waar jij op aast zat ook bij de uitverkorenen….snel zijn is de boodschap en 50% lijkt mooi, maar hij zou zo maar eens kunnen weg zijn…en of je nu 30 – 40 of 50% korting zijn als je hem mist…het zou zonde zijn, want hij is bloedmooi…en…door velen reeds gespot…

Volgende week gaan we naar de 30% korting, maar vergeet niet dat er redelijk veel koi verdwijnen van het toneel, want lucske kan wel goed zijn, maar nog niet zot….

Achteraf kreeg ik eindelijk nog eens een filmpje aan van hun nieuwe habitat. Het maakt me gelukkig als ik een vijver zoals dit zie. Prachtig aangelegd met een hart voor planten, rustig gelegen, gezondheid uitstralend en bovendien herken ik meerdere koi.

Ik zie de 2 mannelijke showa van Momotaro stralen, de kohaku van Momotaro, de doitsu karashi die ondertussen een eind over de 80 is heb ik begrepen, en noem maar op….dank je, ik ben heel blij om dit filmpje te zien, en de nieuwe aanwinst zal het zich zeker niet beklagen.

Op speciaal verzoek van een geïnteresseerde klant voor onze opgroeifaciliteit in Arendonk, werden deze 2 kandidaten even in het zonnetje gezet, net zoals deze 2 kohaku die toevallig in het net kwamen.

Het zijn in ieder geval gave kohaku met potentieel, en zaterdag zal een keuze gemaakt worden. Dit was het einde van een hele fijne ochtend, en met het naar huis gaan van een aantal koi, werd het leven ook weer iets makkelijker. Nog 200 te gaan….

Meer afbeeldingen

Paradijselijke verblijven: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240