Onvergetelijke zaterdagen

Onvergetelijke zaterdagen

Dat het een drukke dag zou worden stond als een paal boven water. Dat we geen tijd zouden hebben om een tas koffie te drinken en even te rusten was niet gepland maar was wel onderdeel van de dag.

Zo zie je maar wat de zon kwam doen. Vooral de kleintjes die nog beschikbaar waren uit de opgroei serie waren aan de beurt. Niet minder dan 11 stuks werden geselecteerd, waardoor de Lucky draw in het gedrang komt. Niet getreurd, want er blijven nog een kleine 20 jumbo tosai over die je volgende week zaterdag kan kiezen.

In de loop van volgende week zal ik filmpjes maken van de overblijvende tosai en ze een laatste maal presenteren. Wie dan komt krijgt de overblijvers voor de laatste maal te zien, want daarna verdwijnen ze een tijd in de vergetelheid.

Ik had de mensen gevraagd om niet te vroeg te komen….uiteindelijk kwamen ze bijna allemaal samen, en dat zorgde dan weer voor de nodige drukte, maar we zijn toch stressbestendig.

Bijna 20 koi maakten hun opwachting gisteren in de nieuwe vijvers, maar wat bijzonder imponerend was, en dat bij iedereen verbazing wekte was het meten van de gigantische kindai showa.

We hadden deze lichtjes verdoofd, want we moesten ook nog een schubje verzorgen wat geen sinecure is bij deze verbazingwekkende showa.

Tot onze verbazing, en na nauwkeurig nameten werd de kindai maar liefst 95 cm gemeten. Wie kan nog een showa laten zien van 95 cm in deze kwaliteit. En geloof me, we hebben ze bewust 2 keer nagemeten om geen fouten te maken, de getuigen stonden erbij. Zomaar eventjes +4 cm op 4 maanden tijd...

Nu we toch aan het meten waren wilde ik perse de koi van Toon ook eens meten, want ik had het gevoel dat deze groeide met de dag. Eerst even genieten van de koi, daarna de koi even meten.

Hij is iets moeilijker in de omgang dan de kindai, maar het is toch gelukt om een goede meting te doen. Maar wat een kanon is dit. De grootste mannelijke koi die ik ooit in mijn bezit had was Domino, een prachtnaam eerlijk gezegd. Hij was 95 cm, maar dat is al weer een eeuwigheid geleden. Wat een apparaat....

Ik kan me niet goed herinneren op welke lengte ze in december binnenkwam, maar ik geloof 85-86 cm. Nu werd hij maar liefst 91 cm gemeten…een dankbare koi die ook een enorme sympathieke vijverbewoner is.

Hij schuimt altijd de bovenkanten af op zoek naar voedsel, laat zich altijd van zijn beste zijde zien, en is een plezier om in je vijver te hebben…zalige koi, ik zou willen dat ik er zo nog 10 kon kopen, alleen maar voor het karakter.

De koi die opgehaald werden zet ik even op een rijtje, want dat waren er een serieus aantal.

Kohaku 1805003 van Taniguchi een bloedmooie man die door Jeroen werd opgehaald. Een verrijking voor zijn vijver.

Een sanke van Taniguchi 171005 werd door Erik opgehaald, het was een koi uit de aanbiedingen toen ik op reis was. Vermoedelijk zal Erik geconfronteerd worden met veel babykoi dit jaar als alles goed gaat !

Veel geld heb ik geboden voor deze ginrin kohaku GK-V18-11127 met de bedoeling om ze terug te kopen. Njet zei de eigenaar en daar kon ik het mee doen. Ik vind ze bloed- maar dan ook bloedmooi !

Een kohaku van Momotaro 1811053 die juist uit de groeivijver kwam verhuisde naar het Zuiden van België. Gianluigi is een leergierig koikichi. Hij beseft dat hij nog veel moet leren, maar die periode hebben we allen meegemaakt. Zeer dankbare klant…

Dit trio werd de hemel ingeprezen. We praten hier over serieuze jumbo sympathisanten die nog een volledige toekomst voor zich hebben. Een showa van Momtaro SH-V18-10280 , een sanke van Momotaro 1805024, en de onvergetelijke showa SA-NA17-240 die ik bij Narita aankocht samen verenigd in een bowl. Wie wil een bowl zoals deze niet komen ophalen ?

Toen kwam Dave aan de beurt. Een sanke van Yamamatsu en een yamabuki van Momotaro waren nu aan de beurt. Eventjes meten en zij konden mee naar huis. Toch nog van 53 naar 56 cm gegroeid die sanke…niet slecht tijdens de winter en de ogon of yamabuki van Momotaro…tja dat groeit altijd, dat is ze met de paplepel ingegeven.

Tussendoor nog eventjes een bloedmooie kohaku van Matsue 1803007 laten zien aan klanten die nog nooit in Arendonk waren geweest. Geen idee wat ze ervan vonden, maar niet erg, ik vind ze bloedmooi en vandaag of morgen zal ze een gepaste eigenaar vinden, daar ben ik 100% zeker van.

Een ikoon van een asagi moest ik even laten zien aan Benni en Krista. Vermoedelijk zullen zij eigenaar worden van dit exemplaar. Precies 80 cm gemeten en volgens mij bekwaam om te schitteren in een show.

Bram en Tessa hadden vorige week 3 koi aangekocht uit de 10 cm/koi selectie waarvan er nog een 25-tal over zijn op dit ogenblik. Kan je ze ongelijk geven dat ze van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt ?

Bekijk de bowl en oordeel dan ! Een tancho van Taniguchi, een showa van Taniguchi 1611021 en tenslotte een kohaku van Taniguchi 1611139. Een prachtcollectie koi tegen een prijs die veel te laag is voor de kwaliteit, maar zij hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.

Een showa van Momotaro 1703055 die de winter bij Ben heeft doorgebracht. Geniet even van de huidkwaliteit van deze showa en het heerlijke atarashi sumi dat je ogen doen verblinden….Ik ga er niet teveel over uitweiden,want sommigen kunnen er niet tegen, maar is het bewijs weer eens niet geleverd is dan de vraag !!!

Tja, het wordt een lange reeks vandaag, maar we komen aan het einde van ons latijn. Een laatste bowl met niet minder dan 5 koi gingen ook naar huis, en volgens mij naar een liefdevolle plek.

Ik laat eerst de bowl even zien. Een sanke van Taniguchi – 1803031, een kohaku van Taniguchi 1805007– een sanke van Taniguchi 1805011 – de showa daarjuist besproken van Momotaro 1703055 en een yamabuki van Marudo 1711011.

Voor ons een bewogen dag, maar de lijst met koi die naar huis vertrekken begint te korten…het zijn er nog veel die naar huis moeten, maar dat zal de komende weken wel gebeuren.

Weg graag even melden wanneer je komt, zodat ik alles kan voorbereiden.

Het nieuwsitem vandaag was wat laat, maar het is dan ook een heel gedoe soms met alle cijfertjes en nummertjes, maar als alles op zijn plaats staat is het toch weer overzichtelijk…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240