Onze dag in de opgroei 1

Onze dag in de opgroei 1

We hadden er een prachtige dag uitgekozen. De zon scheen, de vogeltjes floten, de dag lachte ons toe. We wisten dat we een geweldige dag zouden hebben.

We waren trouwens ook 100% zeker dat we goed ontwikkelde koi zouden zien, die zekerheid stond voor ons als een paal boven water.

Zelden hebben we een opgroei zoals deze kunnen verwezenlijken. De selectie in november was een succes waar we trots op mogen zijn.

Een kort overzicht: van de 64 koi zijn er in totaal 3 overleden. Van de 64 tosai zijn er slechts 2 of 3 die minder ontwikkeld zijn, de rest is bijna allemaal positief.

Het beste is dat je zelf oordeelt.

S’morgens hebben we de tosai geselecteerd die in onze opgroei 2 de reis moesten maken naar opgroei 1. Bekijk het filmpje en geniet, meer wil ik er niet over zeggen.

Aangekomen bij opgroei 1 en na het klaarzetten van ons materiaal was het een kwestie van de koi in de bowls te zetten. Met een sleepnet werden de koi verzamelt zoals je op dit filmpje kan zien.

Daarna was het een kwestie van de koi te selecten die verkocht waren en mee naar Arendonk moesten, en dan nog een onderscheid te maken tussen de koi die verkocht werden en als azukari zouden blijven.

Met koi die van 15-20 cm doorgegroeid waren naar 30-40 cm nam het de nodige tijd in beslag om de juiste koi op de juiste plaats te krijgen…geen sinecure geloof me….het was even geconcentreerd iedere tosai bekijken, vergelijken en proberen op de juiste plaats te zetten.

We moesten echter nog een selectie doen voor een klant betreffende een ginrin kohaku die in de opgroei moest blijven, en even de 3 geselecteerden van Orlando in een aparte bowl zetten, zodat hij ze kon zien. U vraagt wij draaien….

Een overzicht van de tosai die moesten blijven uit opgroei 1. Nu moet ik de mensen proficiat wensen want ze hebben goede keuzes gemaakt. De meeste keuzes werden wel gemaakt onder begeleiding maar dan nog. Er zat geen enkele koi tussen die niet goed genoeg was.

Dan nog een filmpje van de koi die uit Arendonk naar opgroei 1 zijn verhuisd en in hun nieuwe verblijfplaats werden gezet. Toch mooi als je bijna iedere koi aan een klant kunt koppelen.

Thuis gekomen heb ik de tosai die verkocht zijn, maar niet in de opgroei blijven nog even gefilmd en daarna alle overigen die niet verkocht zijn één voor één op film gezet, maar deze filmpjes zet ik er momenteel nog niet op.

Deze tosai zet ik er pas volgende week op als voorbereiding op Lucky draw dag, de dag dat de overblijvers zullen gepresenteerd worden indien er voldoende animo is.

Als je even samenvat en de tosai die nu ocharme 8 maanden zijn, allemaal geboren na de catastrofale overstroming bij Momotaro, zo ontwikkeld en gegroeid zijn, dan kan ik alleen maar tevreden terugblikken op dit project.

Het gaat een drukke zaterdag worden. Probeer ik de mensen al de hele tijd te overtuigen om de koi op te komen halen, wat sporadisch lukte, de zon schijnt en ik krijg volop meldingen dat ze vandaag de koi komen ophalen…de ziel van de mens is ondoorgrondelijk…of juist niet….het zal werkendag worden....

Meer afbeeldingen

 Onze dag in de opgroei 1: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht