Onze keuze

Onze keuze

Onze keuze als beste showa is wel gevallen, maar we hebben haar niet gekozen, omdat deze vermoedelijk niet betaalbaar zal zijn. Nummerke 42 beschouwen wij als de beste showa, maar we hebben gekozen voor nummer 27, en wel voor volgende redenen.

Een showa kiezen die al ver gevorderd is ,is niet zo moeilijk. Maar een showa kiezen die mooi moet gaan worden in de toekomst ,is vele malen moeilijker. Bovenal moet de showa betaalbaar blijven.

De meeste aziaten zijn verzot zijn op koi die nu al mooi zijn,en als zij hun zinnen op iets gezet hebben dan kunnen wij het wel schudden. De mogelijkheid bestaat echter dat koi, die nu mischien niet zo in trek zijn, toch later de beste showa kunnen worden. Sterker nog, in de regel zijn dat de echte tategoi. Wij hebben ons oog laten vallen op nr. 27. een koi die nog alles in zich heeft, en die mischien nu nog haalbare kaart is. Wij denken dat deze goed zal gedijen in ons water omdat het water hier over het algemeen veel harder is, waardoor het sumi zich veel sterker zal kunnen ontwikkelen. Zelfs het zwakke hi patroon achteraan willen we haar graag vergeven.

Als je deze koi goed bekijkt ,zie je dat de koi vanaf het hoofd naar achter mooi vloeiend is. Als je de aanwezige sumivlekken wegdenkt, zie je nog een behoorlijk kohakupatroon. Het volgende wat opvalt is de hoge huidkwaliteit,een hagelwit shiroji , aangevuld door goed beni. Het kiwa sashi zijn voor een koi van deze leeftijd meer dan in orde en is enkel voor verbetering vatbaar. Op het hoofd kun je zien dat er een prachtige menware in volle ontwikkeling is. Voor diegenen met kattenogen en die het lef hebben om in de toekomst te kijken, kunnen deze koi al gedeeltelijk invullen en voorspellen hoe het sumi zal gaan verschijnen. Ik hoop dan ook dat we deze in ons bezit kunnen krijgen,want dit word een zeer mooie showa .

Onze keuze zou dus eigenlijk 42 zijn, maar uit financiële kansberekening gaan we voor nummerke 27, die hopelijk haalbaar blijft. We moeten er nog even bijvermelden dat er zeker nog betere showa tussenzitten, maar hier is vooral een overweging gemaakt wat we voor een haalbare prijs naar hier kunnen halen.

Wat betreft de sanke gaat onze keuze duidelijk naar sanke nr. 5, die volgens ons "een natte droom" is, en zeker niet haalbaar. Ik heb in ieder geval op alle koi die ons bevallen zware biedingen lopen, en we zullen zien wat het oplevert.

Ik heb bovendien nog wat filmkes gemaakt, voor de filmliefhebbers. Altijd mooi om te zien vind ik en het kost niets, buiten een beetje moeite.

Interkoi-01

Interkoi-02

Interkoi-03

Interkoi-04

Interkoi-05

Interkoi-06

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137