Onze selectie van Matsue

Onze selectie van Matsue

Graag kom ik nog even terug op het Narita event op 15 april, de aanbieding van 120 kohaku van Matsue.

Ik begrijp dat het moeilijk is om aanzienlijk geld uit te geven aan een kohaku waarvan je enkel de contouren kan zien op een gefotoshopte afbeelding.

Toch wil ik dit even minimaliseren en proberen in een positieve ervaring om te zetten. Narita zit in een positie dat hij zich niet kan permitteren om slechte koi aan te kopen, laat staan te verkopen.

Zijn kracht is uiteraard zijn vermogen om veel geld te investeren in de betere koi, en ook onmiddellijk de zaken financieel af te werken.

Hierdoor krijgt hij uiteraard ook prijzen die normaal niet haalbaar zijn, en dat is zijn winst. Je moet begrijpen dat als wij naar de kweker gaan om koi te kiezen, dat wij gewoonlijk maar enkele koi kopen, meestal een stuk of 2-3, ligt aan het aanbod.

Ook moet je dan begrijpen dat de prijzen 2-3 maal hoger zijn dan als je koi in grote getale aankoopt. Dan heb je de eerste keuze, en betaal je een stuk minder.

Hiervoor moet je echter en kapitaalkrachtig zijn, en moet je ze bovendien kunnen verkopen. Dat zijn de 2 belangrijkste eigenschappen.

Als ik morgen in een positie zou zijn dat ik 100 of 200 showa bij Momotaro zou kunnen kopen, dan zou ik ook in een positie zijn dat ik een sterke prijs zou kunnen afdwingen. Waar zit dan het probleem............Juist, je moet ze ook kunnen verkopen, en dat is quasi onmogelijk....

Vermits ik jullie langs één kant 100% gelijk geef dat het moeilijk is om koi te kopen zoals ze aangeboden worden bij Narita, heb ik een filmpje opgezocht waar je toch de kwaliteit min of meer kan herkennen.

Bovendien zit er ook een kohaku in die de netvliezen van Matthijs heeft geprikkeld, en hij heeft mij gevraagd om een koper te zoeken voor deze kohaku, omdat hij denkt dat het een massaal beest van hoge kwaliteit kan worden.

Het gaat over kohaku nummerke 26, waar hij een boontje voor heeft en de hemel inprijst, maar zelf durf ik deze kohaku niet aankopen, juist omdat het patroontechnisch een kohaku is die je niet kan verkopen. Matthijs moet via de reactie maar eens uitleggen wat hij in deze kohaku heeft gezien !

Daarom een oproep aan kandidaat kopers: heb je interesse om deze kohaku aan te kopen, geef me dan een seintje, want Matthijs wil deze heel graag naar Europa halen.

Ik volg het denkbeeld van Matthijs wel, en kan hem grotendeels gelijk geven, maar uiteindelijk moet ik het commercieel blijven bekijken.

Om het verhaal een beetje te ondersteunen heeft Matthijs een filmpje voor mij gevonden

waarop je deze kohaku ziet rondzwemmen.

Je ziet trouwens enkele andere kohaku uit deze serie, en ondanks het feit dat het een kort filmpje is, kan je onmogelijk ontkennen dat de prijs kwaliteit meer dan goed is…neen beregoed.

Nu is het zo dat ik voorgesteld heb om eventueel kandidaat kopers een mogelijkheid te geven om deze in te kopen en zelf in quarantaine te houden. Voor sommige mensen moeilijk en gevaarlijk.

Daarom heb ik een berekening gemaakt met andere mogelijkheden, namelijk dat ze de koi 6 weken in quarantaine kunnen laten bij mij, desnoods kunnen laten overwinteren bij mij.

Ik weet dat veel mensen in hun haar zullen krabben, maar denk erbij dat in alle prijzen alle kosten, waarbij de BTW van 21% vervat zit, een impact hebben op de verkoopprijs. Wees niet te simplistisch om de aankoop van de verkoop af te trekken.

Het enige wat niet in de verkoopprijs zit is het transport dat pas kan aangerekend worden op het ogenblik van transport. Dat dient dan ook pas dan betaald te worden en mag je rekenen op ±350 euro als sansai.

Bovendien hebben Ben en ik een selectie gemaakt op basis van bouw, kiwa, sashi en mogelijke verkoopsgeschiktheid van de koi en ik heb deze selectie doorgegeven om te controleren eenmaal ze op de event gepresenteerd worden.

Het is geen kunst om uit de duurder aangeboden koi een selectie te maken, dat kan iedereen, het is de kunst om uit de minder dure een goede selectie samen te stellen. Dit is waar we ons op gefocust hebben, met enkele nog betaalbare uit het duurdere segment.

Je kan erop rekenen dat de kohaku degelijk zal bekeken worden, waarop dan de beslissing genomen wordt om te proberen deze kohaku aan te kopen. Niet vergeten…willen is één ding, hebben is een 2de ding, want het is nog altijd een kwestie van het “Lucky draw” systeem, met andere woorden dat er een koper wordt getrokken uit de kandidaat kopers ter plaatse.

Wij hebben geprobeerd een selectie te maken uit de niet overdreven dure koi, met enkele duurdere erbij. Met de lijst die ik als foto heb bijgevoegd kan je eventueel zelf kiezen hoe je een koi zou willen aankopen.

Je hebt de prijs inclusief alle kosten en je komt de koi ophalen in Schiphol in oktober dit jaar. Je kan de koi 6 weken in quarantaine laten, of je kan de koi laten overwinteren.

In de prijzen zijn alle kosten vervat, zoals commissielonen, winst Interkoi, BTW 21%, verzorgingskosten, doctorskosten, etc. Het enige dat dus niet is opgenomen zijn de transportkosten en eventuele garantie, maar dat is een ander verhaal.

Bovenaan zie je de aankoopprijs die ook op de foto van Narita staat, met daaronder de verkoopprijzen vermeld van Interkoi. Kan het nog opener ?

Vind je dit een open calculatie, klik 1, van je van niet, klik 2...

Meer afbeeldingen

Onze selectie van Matsue: afbeelding 1
Onze selectie van Matsue: afbeelding 2
Onze selectie van Matsue: afbeelding 3
Onze selectie van Matsue: afbeelding 4
Onze selectie van Matsue: afbeelding 5
Onze selectie van Matsue: afbeelding 6
Onze selectie van Matsue: afbeelding 7
Onze selectie van Matsue: afbeelding 8
Onze selectie van Matsue: afbeelding 9
Onze selectie van Matsue: afbeelding 10
Onze selectie van Matsue: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240