Wat een machtige kohaku

Wat een machtige kohaku

Ik weet het, er wordt altijd meelijwekkend geknikt als men over mannelijke koi praat. De interesse is over, men wil vrouwelijke koi.

Japan is echter volop aan het werken aan de mannelijke koi, en ze doen alle moeite om van de mannen serieuze beren te maken die zich kunnen meten met vrouwen.

Bovendien beweren ze ook dat er minder problemen zijn met mannelijke koi wat betreft de gezondheid, het eierenprobleem etc…

Ik heb het geluk gehad om serieuze mannen van Momotaro aan te kopen en als ik dit filmpje laat zien dan zul je begrijpen waarover ik het heb. Is dit een kohaku met ballen of niet ?

Ik kan niet anders dan met plezier naar deze uitermate sterkgebouwde mannelijke kohaku kijken die momenteel 74 cm is gemeten. Bovendien moet hij nog 4 jaar worden waardoor de mogelijkheid van 80-85 cm zeker nog niet is uitgesloten.

Als ik je dan nog vertel dat het een zoon is uit de overheerlijke TM kohaku, of Ten Million kohaku die uit de stal van Sakai FF komt, dan heb ik zijn ganse levensverhaal verteld.

Machtig om te zien, geweldig gestroomlijnd gebouwd met een intens beni en een uitzonderlijke uitstraling in mijn ogen. Ik heb er tijdens zijn verblijf hier met plezier naar gekeken en van genoten, en ik zie hem eigenlijk met spijt verdwijnen….

Als de meeste mensen als klant bij Interkoi kwamen en ik zou ze gevraagd hebben of dit een man of vrouw was, wat zouden de mensen dan geantwoord hebben ?

Bij deze gigant zie je ook nog 3 showa zwemmen die als leerschool zullen dienen, want die worden gespreid over 2 vijver om het resultaat te kennen na enkele jaren. De ogon vervolledigd het vijftal, en ondanks het verschrikkelijk slechte en gure weer, is alles goed verlopen.

Als je dan achteraf nog een filmpje krijgt toegezonden van hoe de koi zich in hun nieuwe omgeving gedragen, dan is het verhaal toch helemaal compleet.

Een sanke die de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, heeft eindelijk zijn eindbestemming bereikt. Het hek is van de dam en de eigenaar is gekend, tenminste door mij toch. Ik kan niet anders dan dit een goede sanke vinden zonder meer.

Ik verwacht hier trouwens ook veel van, en als ze niet zou verkocht zijn, zou ik ze in mijn project 2018 hebben gestoken om zelf te laten ontwikkelen. Langs de ene kant ben ik natuurlijk blij dat ze verkocht is, maar langs de andere kant moet ik steeds het financiële in ogenschouw nemen.

Bij de sanke zwemt een Sakai FF kohaku die onopgemerkt al een hele tijd verblijft in Arendonk. Wel regelmatig gespot wordt door mensen, maar die helaas nog geen koper heeft gevonden.

Vermoedelijk, tenminste dat denk ik ervan is de grootte het probleem van deze kohaku. Ik heb haar gekocht als tosai, en geloof me, ze was bijzonder prijzig. Hier nog een filmpje bij aankoop.

Toch blijf ik geloven in deze kohaku en ik heb ooit meegemaakt dat een koi qua achterstand in lengte toch plotseling nog een scheut krijgt, als ze zich in goede waters bevind. Nu ga ik niet beweren dat deze kohaku dit zal doen, want dat is onvoorspelbaar.

Toch blijf ik een zwak hebben voor deze kohaku die nog altijd de gewenste kwaliteiten heeft in mijn ogen om verder te evolueren naar een aangename verschijning in je vijver. Het patroon is in ieder geval in mijn ogen niet de boosdoener.

Dan nog even tot de orde van de dag en werden een aantal ogon ingepakt. Ze zullen opgewacht worden in een vijver die momenteel op 20° is ingedraaid en daar zullen deze 45-50 cm grote ogon uit de Momotaro stal, en slechts 9 maanden oud, dankbaar gebruik van maken.

Dat was zowat het gebeuren van de dag. Vandaag krijg ik mensen uit Portugal op bezoek die vol voldoening altijd naar mijn filmpjes van koi kijken en danig onder de indruk waren van hetgeen ik dagelijks voorschotel.

Nu is Portugal niet echt een koiland, en heb ik ze doorverwezen naar enkele dealers die wel gespecialiseerd zijn in het normale tuincentrum grut, en daar was hij dankbaar voor. Toch wou hij eventjes langskomen om mijn collectie te komen bekijken, en bovendien is het mooi als je internationaal gewaardeerd wordt. Ik krijg daar trouwens regelmatig complimenten over uit het buitenland.

Mijn collectie is ondertussen serieus uitgedund en ik moet dringend nieuw bloed aankopen. Daar ga ik me de komende week volop op focussen, en ondanks het feit dat de tosai aan de beurt zijn, zullen we proberen ons best te doen om mijn doelstelling te bereiken.

Wil ik tenslotte nog even meedelen dat Ben zaterdag in mijn plaats zal openhouden. Laat hem niet in de steek, en zorg dat hij zich niet moet vervelen.

Je bent dus altijd welkom om je voer op te halen, of eventueel je koi te komen ophalen. Wel zou ik dit zelf vooraf graag willen weten zodat ik de nodige informatie kan doorgeven aan Ben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137