Ook dit kan gebeuren

Ook dit kan gebeuren

Vandaag kreeg ik helaas het bericht dat één van de azukari koi is overleden. Het is dan ook mijn plicht om je te informeren over deze mogelijkheid.

Azukari houden geeft een kick, zoveel is zeker, maar de mensen moeten zich ook bewust zijn van de mogelijke gevolgen, namelijk het overlijden van een koi en ten tweede een mogelijk minder goede ontwikkeling van de koi.

Tegen overlijden is weinig in te brengen. Met duizenden kostgangers is het een faktor waar je rekening mee moet houden.

Door de koi in de serres te laten tijdens het seizoen is er al veel veranderd tegenover vroeger. Er is meer controle over en men kan de koi continue in het oog houden.

In een mudpond kan het houden van koi misschien natuurlijker overkomen en er zullen altijd mensen zijn die de mudpond prefereren, maar de risico’s zijn aanzienlijk groter.

Op dit ogenblik hebben wij nog 62 koi in Japan, waarvan een gedeelte verkocht en een gedeelte niet verkocht. Het is altijd spannend afwachten, maar helaas heeft één koi het niet gehaald.

Het spijtige is natuurlijk dat deze koi al verkocht was, en dat ik de respectievelijke eigenaar moet teleurstellen, alhoewel ik deze mogelijkheid altijd vooraf even bespreek en de mensen informeer.

Bovendien gaat het hier over een bijzonder kostelijke kohaku waar wij bijzonder veel van hadden verwacht, maar doen we dat niet van alle azukari ?

Ik ga er nogmaals de nadruk op leggen dat het altijd een bepaald risico met zich meebrengt om koi in Japan te laten als azukari.

Nu heb je één groot voordeel. Momotaro geeft het 1ste jaar volledige garantie, wat toch een verzachtende geste is. Met andere woorden mag men voor het bedrag dat we betaald hebben voor de koi, een andere koi uitkiezen voor dit bedrag.

Ik heb al andere dingen meegemaakt, en geloof me, het is niet overal hetzelfde. In veel gevallen wordt er geen garantie gegeven, waar ik ook begrip voor kan opbrengen, want tenslotte zorgen zij voor de koi die niet meer van hen is.

In andere gevallen wordt je opgezadeld met een vervangkoi, maar die een schim is van wat je hebt aangekocht. Ik kan dus alleen maar respect opbrengen met de 100% garantie die Momotaro op deze manier geeft.

Het is en blijft een moeilijk gegeven om een correct antwoord te geven. Het kleine voordeel is wel dat er slechts één koi is die overleden is, en dat de andere in goede gezondheid zijn. Laat ons hopen dat dit bij de andere kwekers ook zo is.

Het is en het blijft een heet hangijzer dat natuurlijk open staat voor discussie. Maar het antwoord is eenvoudig ! Gewoon niet in Japan laten als je vind dat de kweker verantwoordelijk is voor iets wat niet meer zijn eigendom is, punt uit !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240