Op bezoek bij Ben en Riny

Op bezoek bij Ben en Riny

Wandelen door de akkers van Ben en Riny. Ik vind dit een mooie persiflage op de achternaam van Ben. Voor mensen die het niet begrijpen, de achternaam van Ben is Doorakkers…vandaar…

Zoals ieder jaar ga ik even op bezoek bij Ben om de koi te bekijken, filmen en er een update van te geven. Altijd de moeite om het kleine, maar verzorgde tuintje in al zijn glorie te zien.

Het is slechts een zakdoek groot, maar het geeft een goed gevoel, en door de aangename zon was het gisteren eventjes gezellig vertoeven.

Na de achterklap en roddeltjes gaan we dan aan het werk om toe doen waar we voor gekomen zijn…koi bowlen en filmen.

Ik had een mooi muziekje op het filmpje gezet, maar helaas wordt dit in 240 landen verboden…eeuwige zonde, maar het zij zo. Het is mogelijk dat je het filmpje pas later kan bekijken totdat het opnieuw verwerkt is. Maar hier is het filmpje met een eerste indruk van hun paradijsje.

Dan wordt het natuurlijk tijd om de koi te bowlen, wat altijd tot aangename verrassingen leidt. Ik zal de koi laten zien zoals ze nu zijn, en er nadien een filmpje bij zetten, van toen ze aangekocht werden, zodat je de evolutie goed kan schetsen.

Wel wil ik erbij vermelden dat er geen enkele dure koi bijzit. Alle getoonde koi komen uit een betaalbaar segment, en als je de koi die ik gisteren heb gepresenteerd ermee vergelijkt, kan je zeker en vast dezelfde resultaten behalen, want de meesten zijn kwalitatief minsten zo goed, zoniet beter.

Dainichi Showa – 66 cm – 62 maanden

Dezelfde showa bij aankomst

Even erbij vermelden dat ik deze showa niet aan de straatstenen verkocht kreeg voor de toenmalige prijs van 600 euro. Krabben in je haar is toegelaten…

Taniguchi kohaku – 58 cm – 27 maanden

Kohaku bij aankoop

Taniguchi kohaku – 66 cm – 87 maanden

Kohaku bij aankoop

Deze kohaku is klaar voor de show. Mensen die graag deze kohaku willen aankopen en er nog 10 jaar van te genieten hebben de mogelijkheid deze bij Ben aan te kopen. Contact opnemen kan met Ben of met mij. Het project is voor Ben zo goed als beëindigt, en hij heeft zijn zinnen gezet op een nieuw project om een koi te laten evolueren. Prijs: 1750 euro, een buitenkans.

Taniguchi kohaku – 56 cm -27 maanden

Kohaku bij aankoop

Momotaro showa – 69 cm

Ik heb niet meer informatie over deze showa, vermits deze privé door Ben was aangekocht tijdens een Japanreis.

Sanke Sakai FF – 67 cm – 27 maanden

De sanke bij aankoop

Deze sanke heeft me het meest bekoord van al de koi die ik gebowld heb. Het was een koi die me in het begin van het jaar het minst kon bekoren, maar als ik nu de toekomst lees, dan kan ik niet anders dan toegeven dat hier een jumbo in de maak is met een enorme uitstraling.

Hope, Sanke Momotaro – 90 cm – 96 maanden

Hope bij aankoop.

Ik weet dat ik deze naam zelf heb gegeven aan deze koi. Toevallig kom ik nu te weten dat de Japanse vertaling van Hope, Nozomi is, de shinkansen waar we altijd mee naar Okayama rijden.

Hier valt weinig over te vertellen. De koi ziet er geweldig uit, en of je deze graag ziet of niet, de kwaliteit na het verblijf in de vijver van Ben is uitmuntend te noemen. Ook deze wil Ben nu eventueel verkopen om de laatste 10 jaar van zijn leven in een wat grotere vijver te laten genieten van wat meer ruimte. Het is echter geen must. Mensen die interesse hebben mogen altijd contact opnemen.

Wil je een totaalfilmpje van 18 minuten, dan kan je dit ook bekijken via deze link waar alle voorgaande filmpjes aan elkaar zijn gekoppeld.

Het is bijna onmogelijk om overal op bezoek te gaan, maar als mensen graag een filmpje laten maken van hun paradijs met hun koi, stuur me dan via wetransfer.com de benodigde filmpjes toe. Maak filmpjes van 30-40 seconden, dan kan ik ze het beste koppelen. Aub NIET via FB of dergelijke sociale media, en absoluut geen verticale filmpjes, je kan er niets mee aanvangen.

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 1
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 2
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 3
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 4
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 5
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 6
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 7
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 8
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 9
Op bezoek bij Ben en Riny: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240