Op bezoek bij Martin

Op bezoek bij Martin

Het is altijd en unieke gelegenheid om een koi weg te brengen naar een plaats waar je al meermaals bent geweest en die zoveel impact heeft gehad op de geschiedenis van Interkoi.

Het was al een hele tijd geleden. Normaal zou Martin de kohaku zelf komen ophalen, maar hij had een excuus waar je niet tegenop kan….de doos met de kohaku paste niet in zijn auto…

Je moet het maar verzinnen. Ondanks het feit dat ik redelijk wat werk heb, besloot ik me toch maar op te offeren, want eigenlijk ga ik er altijd graag naartoe.

Het geeft me de mogelijkheid om alle koi nog eens te bewonderen in deze toch wel fantastische vijver die bevolkt is door veel oud gedienden van Interkoi met klinkende namen zoals Daishiro, Wolverine, Indian Runner, en nog vele anderen.

De koi beginnen op leeftijd te komen en dat kan je zien, maar ze zwemmen er nog bijzonder levenslustig bij. De vijver heeft zijn charme, en de natuurlijke vijver die ernaast gelegen is, leent zich als mudpond.

Het water is gezond groen en de koi die er nog in zwemmen vinden het prima zo. Opmerkelijk, ik had het nog nooit gezien, was het toestel dat naast de kant van de vijver staat…tegen de reigers.

Blijkbaar werkt het met laserstralen en op een bepaald moment begint het toestel ook geluiden te produceren die het geblaf van een hond, of het gekrijs van een roofvogel nabootsen.

Ik heb een kort filmpje gemaakt van de kohaku en nog maar eens een indruk van de geweldige vijver proberen weer te geven. De generaal toont trots en tot lachens toe zijn anti reigerinstallatie.

Zoals je zelf op het filmpje kan zien geeft het geheel een enorm charmante uitstraling en ik denk dat iedereen gezond jaloers mag zijn op deze infrastructuur. Je moet maar een koi zijn.

Wat betreft de kohaku. Deze werd na lang onderhandelen aangekocht samen met de jumbo tancho sanke die in het weekend weg is gegaan.

Koi zoals deze zijn moeilijk aan te kopen voor de prijzen waar ze voor verkocht zijn. Het enige obstakel was een vervelende shimi die volgens Daisuke van die aard is dat deze niet kon weggenomen worden. Anders zou je ze gewoon niet kunnen kopen, zo eenvoudig is het...

Bij Kohaku moet je ermee leren leven, want het zijn weinigen gegeven om zonder shimi door het leven te gaan. Moest de kohaku dit niet gehad hebben, dan zou deze volgend jaar, na een boost in deze vijver zeker geschikt geweest zijn om naar een serieuze titel op een show te streven.

Qua huidkwaliteit, bouw en patroon een succesverhaal. Ik hou van deze onorthodoxe patronen met een speciale kronkel op het hoofd. Ik heb op dit moment, raar maar waar, meerdere kohaku zoals deze. Ik kan me nu al voorstellen hoe ze er volgend jaar uit gaat zien. Deze vijver doet zijn werk, en het aanwezige materiaal bevestigt het vertrouwen…

Ze is nu 84 cm en nog vrij jong. Zou ze de mogelijheid hebben om door te stoten naar 95 cm ? Gezien de constante groei, zelfs na aankomst in Arendonk, moet dit volgens mij zeker tot de mogelijkheden behoren.

Het was mij een genoegen om nog eens te kunnen genieten van één van de mooiste koi locaties in het land….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240