Een schoon koppeltje

Een schoon koppeltje

Het is altijd een eer als je na jarenlang zorgen voor een koi deze in uitstekende staat kan afleveren. De bijhorende stress is dan ook vlug vergeten.

Marinus moest een eindje rijden, want hij komt uit Urk, een gemeente dat altijd tot de verbeelding spreekt vind ik. Ik moet er dringend eens naartoe voor een fietsvakantie, want ik heb in die buurt meerdere klanten wonen, en gewoonlijk zijn het fantastisch vriendelijke en aangename mensen.

Marinus is schipper van beroep en gaat met zijn broer wekelijks de zee op om zijn kostje te verdienen. Bovendien bracht hij enkele kilo verse vis mee waar ik bijzonder blij mee ben. De eerste lading is gisteren al door mijn vrouwtje klaargemaakt !

De showa die ik nu toon heeft me altijd tot de verbeelding gesproken. Ze geeft me een bijzonder warm gevoel en ik denk dat veel mensen hier hetzelfde over denken.

Haar vergelijken met de tosai van toen is uit den boze, want je hebt een totaal andere showa zoals je kan zien op dit filmpje bij aankoop.

Als je ziet hoe het sumi zich ontwikkelt en als messcherpe sumivlakken op de koi komt te liggen, dan vraag je je af waar het gaat eindigen. Persoonlijk hou ik wel van de kage sumi achtige variaties in het sumi, maar ik denk dat het zo niet zal blijven.

De kohaku zat per toeval in hetzelfde schepnet, en ik zag de ogen van Marinus al vernauwen….de wens om deze kohaku ook te bekijken kon je zo aflezen…

Nu was deze zaterdag ook al gebowld, maar de koi moeten maar iets ondergaan voor de kost, ze zullen er niet van doodgaan ! Je kon zien dat hij met volle teugen genoot van de toch wel charmante kohaku, die beter en beter wordt, een lust om te zien, en ik zal deze niet zo snel aan iemand verkopen.

Het is mij een eer om dit soort koi te verkopen, maar ondertussen hebben de meeste koi het nest al verlaten. Het is een grandioos jaar geweest met echte toppers. Het is mijn wens om dit niveau te blijven handhaven, maar ik vrees het ergste.

Dit wil niet zeggen dat er geen degelijke koi niet meer rondzwemmen, niets is minder waar. Niels vroeg me om nog enkele koi te bowlen zodat hij ze nog eens goed kon bekijken.

Zo gezegd, zo gedaan. Het is voor mensen die verder weg wonen altijd meegenomen om de koi nog eens te zien zoals ze er nu uitzien, zodat ze niet geconfronteerd worden met een koi die totaal anders is dan voorgesteld.

Een filmpje zegt natuurlijk veel, maar niet alles, en aan beide kohaku kan je weinig op aanmerken. Zonder te overdrijven mag ik stellen dat ze boven het gemiddelde uitsteigen.

Hoe gaat het ondertussen met de opgroeifaciliteit in Arendonk ? Ik zou zeggen kijk zelf. Ik geloof dat ze er geen probleem mee hebben om uitverkoren te zijn om hier te verblijven.

Een vervolg van het filmpje geeft ook nog een indruk van de grote kanonnen die er nog rondzwemmen. Ze zijn op zoek naar een baasje, en behoren momenteel tot de overblijvenden of niet uitverkorenen....dit kan echter snel veranderen !

Ik zal trouwens in de loop van de volgende weken regelmatig een aantal koi in promotie zetten om de verkoop te stimuleren. In de zomer staat deze bij mij altijd op een lager pitje. Hou toch de website in de gaten want ik zal telkens een superpromotie trachten te verzinnen.

16 juni, verbroederingsdag

Vergeet je niet in te schrijven als je wil deelnemen aan deze verbroederingsdag, en wacht aub niet te lang om je in te schrijven. Deadline is zondagavond 10 juni, dan heb ik voldoende tijd om alles te organiseren en in orde te maken voor het trekken van de wedstrijdkoi anno 2018.

Ik kan je even het menu laten zien dat zal geserveerd worden tijdens dit mini evenement.

gerookte zalm | mierikswortelsaus

perzik gevuld met mousse van zalm en tonijn

gerookte makreel

rosbief | rucola, pepersaus

kipsalade | appeltjes, ananas, puntzakje

coburgerham met meloen

pastasalade | beenham, spekjes

aardappelsalade

gevulde eitjes

wortel-witte koolsalade

cocktailsaus

ravigottesaus

stokbrood wit

stokbrood meergranen

kruidenboter

Meer afbeeldingen

Een schoon koppeltje: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240