De laatste ophalingen

De laatste ophalingen

Het loopt stilaan op zijn einde. De meeste koi hebben het huis verlaten en het begint vrij rustig te worden hier in Arendonk.

Als ik het een beetje goed heb, zwemmen nog ongeveer 100 koi op een totaal van 250 kuub water, het zou slechter kunnen zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen goede koi niet meer rondzwemmen, integendeel….

Wel hebben ze gisteren nog de laatste geweldenaars komen ophalen waar ik nu afscheid van moet nemen. Ik ben nog bereid om deals te maken bij de overblijvende koi, maar dat zal gebeuren op het moment zelf, en afhankelijk van de omstandigheden. Ik ga niet in detail, je komt zelf maar onderhandelen...

Maar laten we beginnen met de kleintjes. Momotaro tancho zijn altijd de moeite om te laten opgroeien. Over het algemeen haal je hier goede resultaten mee.

Ik heb de mensen laten kiezen, en raar maar waar, ze kozen allen dezelfde tancho uit deze serie, alleen ik had een andere gekozen. Dit werd echter de gelukkige

Deze ging naar zijn nieuwe locatie samen met een indrukwekkende koi die niet alleen in Arendonk het meeste succes behaalde, maar ook de nodige “oehs en ahs” uit de monden toverde van de mensen die op de show in Oldenzaal waren.

Samen met de fantastische doitsu karashi van Momotaro, een geschenk uit de hemel. Iedereen was vol lof over deze koi, maar het is enkel de doitsu karashi die nu nog mijn vijver onveilig maakt.

Ik kreeg ondertussen dit filmpje aan waar ze zich zonder problemen aan de nieuwe omstandigheden heeft aangepast. Ik ga je missen….

Wie had er nu geen zwak voor de tancho sanke. Iedereen was altijd verbaasd als ze deze superjumbo van 85 cm in de bowl of in de vijver zagen verschijnen. Ze is helaas weg nu. Het zal moeilijk worden om dit soort koi te blijven inkopen. Ik ben nu al benieuwd naar het najaar want dan komt het er weer op aan om mijn bestand aan te vullen…een moeilijke taak…

Een showa van Momotrao die ik als tosai aankocht en die een jaar in Japan verbleef vertrok gisteren ook. Hier nog een filmpje als tosai. Het zijn koi die nog moeten gemaakt worden om hun schoonheid uit te stralen.

Ik kreeg ondertussen ook een filmpje aan van de vijver waar ze nu rondzwemt. Het filmpje werd vergezeld van de woorden: Hier een filmpje van de showa. Ze doet het erg goed en eet mooi met de rest mee :) . We zijn blij dat we haar hebben gekocht geen seconde spijt. groeten, Joyce, Roel en Tim

Dit zijn altijd dingen die je blij maken. En zo zie je maar dat er weer veel werk aan de winkel was. Ondertussen had Wim zijn oog laten vallen op wat ik noem….verstandige koi.

Een rare benaming voor koi om ze verstandig te noemen. Het gaat meer over de warmte en de vriendelijkheid die er van uitgaat. Koi die zo beminnelijk zijn, verdienen het verstandig genoemd te worden. Er zijn er niet veel meer van, en ik hoop dat Takigawa dezelfde reeks kan produceren, want ik wil ze graag in mijn vijver…heel graag….

Last but not least en misschien niet top gefilmd, kreeg ik een paar films doorgestuurd van de machtige mannen van Momotaro. Hier wordt ik warm van, hier kan ik van genieten, want ze zien er voorbeeldig uit.

Ik kreeg ze niet verkocht want het vertrouwen en de prijs van deze koi was niet van de poes. Uiteindelijk kregen ze dan toch hun persoonlijke vijver en wat ik nu zie kan ik ten volle appreciëren. Dat ziet er meer dan gezond uit. Dit stemt me heel gelukkig…bedankt…nobele onbekende….

Meer afbeeldingen

De laatste ophalingen: afbeelding 1
De laatste ophalingen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137