Op bezoek bij Willem

Op bezoek bij Willem

Het had even geduurd, maar uiteindelijk was het dan zo ver. De bassins van Willem v.d. Vorst van Interkoi Veldhoven waren met water gevuld en de pompen waren aangezet. De vijvers draaiden op volle toeren, reden voor mij om snel een kijkje bij Willem te nemen.

Willem is een koi-addict. Nauwkeurig brengt ie dagelijks de waterwaarden in beeld om ze vervolgens in een grafiek weer te geven. Geen overbodige luxe bij de nieuwe bassins die hij in gebruik heeft genomen, want ook bij Willem zal - net als bij iedereen - het nieuwe vijver-syndroom toeslaan. Wie tijdig ingrijpt kan een hoop ellende besparen en dat is Willem wel toevertrouwd, want het welzijn van zijn vissen is hem heilig.

Ik moet zeggen: het nieuwe onderkomen van de koi ziet er erg charmant en intiem uit. Het grote bassin heeft een inhoud van bijna 60 kuub en wordt behalve door een forse shower ook door drie vortexen aangedreven, waarvan een met statische kaldnes en eentje met bewegend bed. Er zit veel stroming in het bassin en de vissen, waaronder mijn favoriete spider showa alsmede enkele fraaie Sakai sansai en Momotaro tosai, doen het goed. Een mooi onderkomen voor deze koi en dat is zachtjes uitgedrukt. Daarnaast nog twee andere bassins, die veel extra mogelijkheden bieden. Alles is overdekt; weer, wind en regen kunnen de stabiele waterwaarden niet beinvloeden. Ronduit indrukwekkend is de grote controlekast waarmee alles geregeld wordt. Kortom, Willem heeft het goed voor elkaar en dat zal de koi absoluut ten goede komen.

Proficiat Willem met deze nieuwe outillage.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137