Op bezoek bij

Op bezoek bij

Martin in het Vlaams Brabantse deel van België. Het regende pijpestelen, het weer was barslecht, maar Martin ontving ons vrolijk in zijn korte broek alsof de zon nog ettelijke uren zou schijnen. Het mocht echter niet baten...

Vol trots toonde Martin ons zijn vijver met bijhorende filterinstallatie, en het bleken niet 1, maar 2 vijvers te zijn. Eén vijver van een 15-20 m³ die volledig aangelegd was als natuurvijver en waarin goudwindes en goudvisjes zwommen, en een professionele koivijver van 75 m³ met daarin een 30-35 koi. De filterinstallatie was bovengronds aangelegd door de firma aquahobby uit Heist op den Berg. Het water zag er perfect uit, niets op aan te merken. De bestaande filterinstallatie was uitgebreid met onze bakki shower, een clarity skimmer en een aerator, dat de volledige installatie wel ten goede kwam.

Het water was 22° en de koi hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt om s’nachts een heuse orgie te organiseren. De eitjes werden vol overgave tot ½ m. hoog op de rotsen afgezet. Na de nodige foto’s genomen te hebben en de volledige installatie eventjes te hebben bekeken, konden wij Martin alleen maar proficiat wensen met zijn vijver, want ik denk dat er veel mensen zijn die maar al te graag dit soort vijver in hun tuin willen hebben. De hele tuin was goed verzorgd en straalde de nodige warmte uit om ten volle van het koigebeuren te kunnen genieten.

Vanuit de veranda kreeg je een prachtig uitzicht op beide vijvers, en ondanks het mindere weer, konden wij ons levendig voorstellen hoeveel genot deze plaats zal verschaffen bij aangenaam zomerweer. Het is de wens van Martin om een bepaalde evolutie in zijn koibeleving te creëeren, door op dezelfde manier als Rini zijn koibestand op te bouwen. Het feit dat er 2 vijvers zijn laat vele mogelijheden open, en uiteraard hebben wij Martin enkele suggesties gedaan voor de toekomst. Wat het uiteindelijke resultaat zal worden is natuurlijk door Martin zelf te bepalen. Wij willen graag meewerken om dit te realiseren, niet enkel uit commercieel oogpunt, maar zeker ook uit oogpunt van de echte koiliefhebber.

Na een flesje witte wijn, een goed gesprek met diepgang en een aantal gevatte vragen van Martin, hopen wij hem de geschikte informatie te hebben gegeven en zijn we met een goed gevoel naar huis gereden. Bedankt in ieder geval voor de goede ontvangst Martin, het is voor herhaling vatbaar. Wij zullen in de loop van dit jaar nog een aantal bezoeken brengen aan klanten, om ook hun koibeleving te verwoorden via de site, geniet ondertussen van de bijgevoegde foto's van de vijver van Martin.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml