Opendeurdag nr. 1

Opendeurdag nr. 1

De kachel was buiten aan, de soep stond te koken, en de hot dogs werden kwistig rondgedeeld.

Als je dan nog als koiliefhebber een groot aantal koi kan bowlen, de de moeite zijn om te zien, dan kan je alleen maar zeggen dat het een geslaagde eerste opendeurdag was.

Toegegeven, ik was niet fit, en de combinatie om koi te presenteren, te filmen en de nodige uitleg te doen, zorgde voor een serieuze werkdruk, maar ik denk dat iedereen genoten heeft van datgene wat getoond werd. Ik heb alle filmpjes samengevat in dit verslag, wat tevens een goede presentatie is van de koi die zich op dit ogenblik in Arendonk bevinden.

Leo kon zijn nieuwe kohaku, die hij als tosai had aangekocht, en die een seizoen mudpond had gekregen, voor de eerste keer aanschouwen, en volgens mij was hij wel degelijk onder de indruk van deze 60 cm nisai kohaku. Ook de kleine showa brachten de nodige emotie teweeg, en met gretige blikken werden de verschillende meningen onder elkaar uitgewisseld. Zeer interessant toch om te zien hoe meningen kunnen verschilllen.

Uit de grote elite vijver werden lukraak enkele koi gebowld, en gewoonlijk is het dan likkebaarden, en toen Kris en Reinhout aankwamen, was het natuurlijk tijd om zijn nieuwe aanwinst, de prachtige sandan kohaku ook even te laten zien. Een juweeltje van een koi... Toen werd het tijd om mijn lievelingssanke even te bowlen. Ik vind dit één van de mooiste koi die ik momenteel in mijn bezit heb. Op verzoek van Leo heb ik mijn lievelingsshowa ook even gebowld, maar ben vergeten een filmpje te maken. Zonde, want wat zag ze er goed uit. Het mooiste geschenk was, dat men zei dat ze blonk als een spiegeltje. Die kritiek kan ik goed pruimen, en ik vond het zonde dat ik dat niet op film heb vastgelegd.

Toen werd het stilaan tijd om de koi van Polleke te bowlen. Volgens mij was er een redelijke vertegenwoordiging van de koivrienden, dus Polleke was in zijn sas. Als eerste werd de kindai showa van Momotaro gebowld, waarna een andere showa te voorschijn werd getoverd, die een hele interessante toekomst voor zich heeft, gevolgd door de monstershowa van 64 cm, ook eigendom van Polleke. Hij heeft niet te veel koi, maar hij wil wel grote koi....

Een mannelijke kohaku van Momotaro de ik op de veiling heb aangekocht, heb ik speciaal gebowld, om de verfijnde kwaliteit te benadrukken, en om een kohaku te laten zien, waar je eigenlijk bijna niets van kan afkeuren. Een beauty in de maak is deze 55 cm mannelijke kohaku, die maar één probleem heeft, en dat is dat er "mannelijk" voor staat.

Er is echter een tendens om de mannen meer in de picture te brengen, en ik ga deze tendens stilaan opvolgen. Denk nu niet dat goede mannen goedkoper zijn dan vrouwelijke koi....integendeel. Goede mannen zorgen voor minder problemen, zijn stilaan op weg om de body en uitstraling van een vrouwelijke koi te evenaren, en als je de maruten sanke bekijkt op het filmpje, na de mannelijke kohaku, dan weet ik zeker dat niemand in deze sanke een mannelijke vertegenwoordiger ziet.

De showa in dezelfde bowl is in mijn ogen, en ook in de ogen van Jack, een wereldshowa, en wij zullen er alles aan doen om dat proberen waar te maken. Ik hou gewoon van dit soort showa....

Ik heb de tijd niet gehad om in te schatten hoeveel volk er is geweest, maar in totaal denk ik toch wel een 30-40 mensen te hebben ontmoet. Veel dank aan Lut en Danny, die ons te gepaste tijd hebben geholpen, en speciale dank aan mijn vrouw, die er altijd is, als ze nodig is.

Ik denk dat iedereen tevreden was over de opendeurdag, wat enkel motiveert om het volgend jaar toch weer te organiseren.

Meer afbeeldingen

Opendeurdag nr. 1: afbeelding 1
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 2
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 3
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 4
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 5
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 6
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 7
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 8
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 9
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 10
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 11
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 12
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 13
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 14
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 15
Opendeurdag nr. 1: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240