Ophalen van koi

Ophalen van koi

De klok tikt ongenadig verder. Het is momenteel nog wel koud, maar de eindfase wordt stilaan ingezet, we gaan naar het moment dat de koi moeten opgehaald worden, en we ons kunnen verlekkeren op de lente en de zomer.

Het is precies wel dat de winters langer en langer beginnen te duren...

Doelstelling is dat alle koi opgehaald worden voor 1 april, maar zoals ieder jaar zal het wel weer voor de nodige spanning zorgen.

Nu donderdag komen weer nieuwe koi binnen en moet ik nu de vijvers gaan herinrichten. Ik doe dat liever niet dan wel, maar nood breekt wet en ik zal regelmatig toch de wetten van de noodzaak moeten toepassen.

De bedoeling is dat vijver 7, de middelste vijver binnen wordt vrijgemaakt waar de nieuwe koi worden opgevangen. De meeste mensen die nog een koi moeten ophalen weten welke koi hier nog rondzwemmen.

De temperatuur is 16°, dus wie nog een koi wil komen ophalen heeft nog altijd de mogelijkheid om tot donderdagnamiddag om langs te komen. Let wel, het is geen verplichting…. !

Wat gebeurt er met de koi die er nu nog in zitten ? De koi die verkocht zijn, gaan naar buiten naar de grote verwarmde vijver op gelijkgestelde temperatuur. Zalig om terug buiten te kunnen genieten van de zon, de algen, de natuur…

De koi die niet verkocht zijn, worden verdeeld over de andere binnenvijvers. Dit zijn er niet zoveel meer, de meeste koi zijn gelukkig al verkocht.

Gisteren is er nog een koi vertrokken naar zijn nieuwe verblijfplaats, een vijver die ook op 12° is afgestemd.

Ik zie ze nog rondzwemmen in Japan toen ze tussen de anderen rondzwom die uitgekozen waren om de veiling op te smukken.

Er werden toen een aantal Sansai Showa aangeboden, en ik besloot er zoveel mogelijk aan te kopen. Ze moesten prijstechnisch nog haalbaar zijn. Het is me toen gelukt om er 2 te pakken te krijgen. In dit filmpje van toen zie je ze nog beide rondzwemmen.

Ze is onlangs nog gefilmd, maar een laatste filmpje mag niet ontbreken. Bovendien kreeg ik deze morgen nog een filmpje binnen van de sanke die zaterdag naar huis is gegaan. Geen reden tot paniek als de koi fris, goed gevoed en gezond zijn...

Deze showa heeft een speciale body opbouw deze showa uit Lion Queen. Ze geeft me een gevoel van kracht. Of ze dit gaat omzetten naar lengte is nog de vraag, maar bekijk die body inhoud…

Wat ik wel weet is dat ze de meest optimale mogelijkheden kan bereiken in een vijver zoals deze met een inhoud van 90 kuub, en dat ze qua verzorging niets te kort zal komen.

Op naar de nieuwe aanwinsten donderdagavond.

Ondertussen kreeg ik nu ook weer een update van deze showa in zijn nieuwe verblijfplaats. Bij het zien van deze koi herken ik natuurlijk ook weer een groot aantal bekenden...mooi hoor !!!

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240