Een bangelijke zaterdag

Een bangelijke zaterdag

Het zijn van die zaterdagen waarvan je denkt dat het te koud is om naar koi te komen kijken, en toch is je infrastructuur te klein om de mensen de koi goed te laten zien.

Maar we zijn het gewoon bij Interkoi, en na wat wringen, schuiven en duwen is iedereen toch in de mogelijkheid om mee te genieten van de prachtselectie. Het heeft ook zijn charmes...

Het geluid heb ik weer geactiveerd op de camera, zodat je weer naar ons gezever zult moeten luisteren. Er komen een paar koi aan bod die ik bijna nog niet getoond heb, en dat is ook altijd wel interessant.

Het eerste vergelijk zijn de 2 ogon die ik gekocht had bij Takigawa die toch wel een bijzonder speciale kleurontwikkeling vertonen dat wat aan midorigoi doet denken.

De combinatie van karashigoi met yamabuki, kan veel verrassingen in petto hebben. In karashi heb je al die mosterdachtige ondertoon die je het vergelijk met groen kan geven, en dan ligt het er maar aan hoe het doorvererfd wordt. Spannend is het wel om op te volgen, en of ze een machtige bouw hebben daar moet je niet aan twijfelen, dat ziet ieder klein kind.

De volgende bowl daar ga ik niet teveel over zeuren. Ik word er beroerd van dat mensen niet de klasse in kunnen schatten van deze sublieme kohaku. Ik kan niet begrijpen dat hier geen kenners over vallen.

Qua bouw, huidkwaliteit en uitstraling is het zowat een topper en ik heb het al enkele malen proberen uit te leggen. Niet getreurd, ze krijgt een heerlijk seizoen, ik en ben zijn ons nu al aan het verneukelen aan hetgeen komen gaat. Eerst alles op orde en dan gaan we koihouden….

Ik geloof niet dat ik de showa al ooit gefilmd heb, en ik denk dat ik niets verkeerd zeg als iedereen dit type koi graag ziet. Finesse ten top….

En als je dan toch over koi spreekt die groeigenen in hun lijf hebben, wat denk je dan van deze sanke. 66-67 cm als nisai, een lijf om van te duizelen en als je denkt dat dit een sansai is, dan ben je er een jaar naast, want ze moet nog 2 worden.

Tenslotte het hebbedingetje van Polleke, zijn droomsanke en die gaat nu al mee naar huis. Een uitgelezen kans om kritiek te geven, maar wij weten wel beter he Polleke.

Dit zijn de nisai waar Interkoi een patent op heeft, want die heb je niet één twee drie in je assortiment zitten. Ze heeft een heel licht secundair hi op de kaak ontwikkeld, zo zie je maar dat niet alles te voorspellen is, maar daar kan aan gewerkt worden, en dit zou ik ook laten doen.

Dit is volgens mij de ultieme droom van Polleke om een koi weer naar ongekende hoogten te leiden, en ik maak me sterk dat hem dat ook gaat lukken.

Ondertussen heb ik al een filmpje van Polleke binnengekregen van hoe ze het in de vijver stelt, en volgens Paul begon ze al aan de plantjes te knabbelen…

IK BEN NIET OPEN VANDAAG

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062