De tijden zijn veranderd

De tijden zijn veranderd

Naast de unieke koi die, mag ik zeggen toch aanbied momenteel, zijn er ook mindere goden die recht hebben op hun verhaal.

Gisteren heb ik me even de tijd gegeven om enkele koi te bekijken die lang niet in de kijker hebben gestaan, en die niet de oogstrelende uitstraling hebben van de kleppers die ik de laatste maanden aanbied.

Het zijn koi die niet zo snel tot de verbeelding spreken, en dan is het wat moeilijker om de aandacht te trekken, want aandacht is er tegenwoordig toch nodig.

Toch zijn ze niet onbelangrijk want ze maken onderdeel uit van het geheel en zeg nu zelf, als alle vijvers nu overbevolkt zouden zijn door unieke koi, dan was er eigenlijk ook niets uniek meer aan of zie ik dat verkeerd.

Toch heeft iedere koi recht op respect, en de mindere goden hebben ook recht op een plaats in het geheel.

Nu zeg ik de mindere goden, maar ik kan me goed herinneren dat iedereen storm zou lopen enkele jaren geleden als ze een een kohaku met dit patroon, nisai en 60 cm zoals deze zouden kunnen aangekocht krijgen.

De winter en het verblijf binnen heeft zijn tol geëist, maar dit blijft een zeer aantrekkelijke kohaku met toch behoorlijk wat toekomstpotentieel. Dit zijn kohaku die hun waarde in de loop van het jaar zullen waarmaken en waar alleen maar een meerwaarde aan te kleven is.

Bescheidener en wat kleiner is deze kohaku. Qua prijs natuurlijk ook heel wat aantrekkelijker voor meerdere koiliefhebbers. Alleen kan je hier niet spreken van een unieke koi, maar van een mooie vijverkoi.

Een laatste showa die ik ook wel wil laten zien, is een showa die ik meer aankocht voor de ontwikkeling op te volgen en om te leren is deze showa.

Ik kocht deze eind 2016, en zoals je hier kan zien was het geen voorbeeld waar je dadelijk succes mee kan oogsten.

Het was een groot vraagteken wat deze showa zou worden, een beetje onvoorspelbaar…wat zou het sumi doen, wat zou het sashi doen…en zoals je kan zien is erop dit ogenblik niet echt veel verbetering te bespeuren.

Ik had gehoopt dat de tekening van het sumi op het hoofd de koi zou personaliseren, en dat het sashi of onderliggend hi zou samentrekken of opklaren, wie zal het zeggen. Kortom geen echt succesvolle investering, maar dat hoort bij de leerschool.

Moet je een koi zoals deze dan afschrijven ? Nee hoor, geef ze nog maar een jaartje de tijd om te laten zien wat ze kan. Bovendien is er voor iedere koi een klant, en valt ze misschien toch in de smaak bij iemand....

Ik hou in principe nooit echt veel koi over per jaar, maar dat zijn er toch altijd een aantal, laat ons zeggen 10-15% van al de aankopen. Vermoedelijk ga ik proberen in het begin van dit jaar een speciale actie voor de "ongewensten" te organiseren....we zullen zien....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137