Oplossingen gevonden

Oplossingen gevonden

Ik heb alle moeite gedaan om de orenji karashigoi die ik over had nog te verkopen, maar zonder succes. De overblijvende hadden ieder wat minpuntjes, maar het waren eigenlijk nog heel dankbare koi voor koiliefhebbers die niet te veel verwachten.

Een klein shimieke, een schubje geschaafd, het waren kleine minpuntjes, maar die worden niet vergeven. Ik heb er alles aan gedaan om ze een waardig bestaan te geven via diverse aanbiedingen, maar helaas. Dan maar een andere oplossing zoeken was de boodschap.

En die kwam er met Maxim. Hij contacteerde vrienden uit de buurt om de koi aan te kopen tegen een minimale vergoeding. Maxim was een jongen die van kleinsaf regelmatig bij Interkoi kwam kijken. Hij was een verwoed visser en koi behoorde natuurlijk tot zijn interesse.

Na wat over en weer gebeld te hebben, een prijs af te spreken over de overblijvende karashi was het gisteren het moment om tot de verdeling van deze koi over te gaan. Het systeem was eenvoudig. De karashi werden in een grote bowl gezet, en zoals je kan zien in dit filmpje mocht ieder om de beurt een koi kiezen. Ze mochten zelf hun ding doen en de koi verplaatsen, ook eens plezant.

Bovendien is het ook eens plezierig als je in je eigen dorp wat koi kan verkopen, dat gebeurt ook maar zelden of bijna nooit. De karpervissers blij, en ik ben matig blij. Ik scheur mijn broek, maar om koi te blijven onderhouden die ik toch niet kan verkopen is veel minder interessant.

Ik had gevraagd om eens een filmpje te sturen van de vijvers waar ze heen zouden gaan, en ik kreeg dit filmpje toegezonden van Hans, één van de deelnemende karashigoi kopers. Achteraf moesten we wel even lachen met de manier waarop hij de koi in het water zette, maar alles verliep toch veilig en op de goede manier. 

Als toemaatje kreeg ik nog een waardebon voor een etentje met mijn kleinkinderen aangeboden en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. De kleinste 3 konden er helaas niet bijzijn, die zijn nog wat te klein. Ik heb er echt van genoten jongens, waarvoor je dank.

Zo dat was een probleem opgelost. Ondertussen heb ik de vijver leeggepompt en kan ik deze in de loop van volgende week volledig met de hogedrukreiniger zuiver maken. Ondertussen kwam Kevin aangereden; Hij had enkele maanden geleden een bijzonder mooie showa van Dainichi aangekocht en heeft zich laten verleiden om 2 nieuwe aankopen te doen.

Hij is begeesterd door het aanbod van mijn mooie vissen zoals hij het noemt. Een dankbare klant die je tegenwoordig goed kan gebruiken. Zijn oog was gevallen op een sanke van Momotaro en een showa van Dainichi. Het is helaas niet eenvoudig om de tosai uit de grote vijver te zoeken en te scheppen. 

Het is zeker geen eenvoudige klus en het vergt tijd en ervaring, geloof me. Na enige tijd is het me toch gelukt en kon ik de koi laten zien die hij gekozen had. Ik was bijzonder onder de indruk van de showa van Dainichi, een prachtexemplaar dat bovendien ook nog vrouwelijk bleek te zijn. 

Ik herkende de showa eerst niet, maar toen ik wat zoekwerk deed, wist ik dat deze door Ludo in eerste instantie werd gekocht, maar nadien gewisseld om de één of andere reden. Ik hoop dat hij er nu geen spijt van krijgt, want deze showa is geweldig hoor. Ik heb er zo nog enkele rondzwemmen, dat beloofd.

Ik ben van plan om deze tosai naar binnen te brengen als ik tijd heb om de verkoop proberen te promoten. Ik zou ze verdelen over de 3 binnenvijvers, de kohaku samen, de showa samen en de sanke samen en dan maar proberen te verkopen. Het zou een pracht evenement kunnen worden, maar helaas kan ik tegenwoordig de kooplust niet meer inschatten.

In ieder geval, proficiat Kevin met deze 2 prachtige tosai die je aangekocht hebt. Per toeval zat er ook nog een 3de koi in het net, en ik dacht, waarom ook geen video met 3. Zo gezegd, zo gedaan, en deze 37 cm grote Dainichi showa kwam dus ook te voorschijn. Je zou het een Hi Showa kunnen noemen, en indrukwekkend is hij zeker en vast. Met een groei van 12 cm ook niet onverdienstelijk.

Maar waarom geen kohaku erbij zetten, het maakt niet uit welke, want ze zijn allemaal goed. Daarom nog even een kohaku geschept en ook bij in de bowl gezet. Op deze manier heb ik de gosanke groep even samengezet, het is tenslotte de gosanke groep waar ik voor gekend ben, en niet voor de éénkleurige koi !

En last but not least kwam Richard zijn fabuleuze showa van Ueno ophalen, een showa die ik al lang in mijn hart meedraag. Ik heb een bijzonder zwak voor deze showa die ik kocht op een Narita event van enkele jaren geleden. Ik kocht deze van Ueno San rechstreeks op deze event als tosai en liet deze in Japan als azukari.

Ik kan helaas de video's niet meer laten zien door het verwijderen van al mijn bestanden in YouTube, ik lig er nog iedere dan van wakker. Ik zal eens rondneuzen in datgene wat ik nog ter beschikking heb om zien of ik zelf nog iets bewaard heb.

Ik geef nog even door dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur, en dat ik volgende week gesloten zal zijn. Je kan me tussendoor natuurlijk altijd bereiken, ik sta natuurlijk door de week altijd voor je klaar om je te ontvangen indien nodig.

gesloten

 

 

Meer afbeeldingen

Oplossingen gevonden: afbeelding 1
Oplossingen gevonden: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter VDB

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml