Opmerkelijk aanbod nog in Japan

Opmerkelijk aanbod nog in Japan

Ik heb het even nageteld en op dit ogenblik zwemmen er in Arendonk nog 141 koi, terwijl er in Japan nog 66 koi rondzwemmen. In principe mijn geliefde hoeveelheid om en bij de 200 koi in het totaalaanbod.

Van die 66 zijn er 22 die verkocht zijn, dus blijven er 44 koi over. In totaal staan er nog 185 koi op het menu. Wat opvalt dit keer is dat ik redelijk veel koi in Japan laat opgroeien, meer dan normaal, en dit heeft zijn reden.

Het is een kostelijke zaak om zoveel koi te laten opgroeien in Japan, maar het heeft ook zijn voordelen. Het is bijna onmogelijk om dezelfde kwaliteit uit de koi naar boven te brengen als de mudponds of de binnen opgroeifaciliteiten in Japan.

Natuurlijk kunnen we er over blijven discussiëren, maar een vergelijk kan bijna niet door de beugel. Momenteel heb ik 3 verschillende opgroeiprojecten lopen om te trachten eenzelfde kwaliteit te verkrijgen, maar ik weet dat dit bijna niet te doen is.

De opgroeifaciliteit in Arendonk is nu aan het evolueren naar hetgeen ik in principe wil, namelijk zweefalgen. De vijver staat sinds kort op 25°, het water is aan het vergroenen om het zo maar eens te zeggen en de koi gedijen uitstekend.

Natuurlijk ben ik benieuwd wat er na 5 maanden uit de bus zal komen, en dan wil ik het vooral niet over grootte hebben, maar over kwaliteit.

Kwaliteit die zich zou moeten vertalen in huidkwaliteit en het opwaarderen van het beni. De grootte is uiteraard ook belangrijk, maar ik weet dat ik het nooit zal kunnen vergelijken met de Japanse omstandigheden.

De speciale tosai die in opgroeifaciliteit 1 zitten, schijnen het ook naar hun zin te hebben. Dit zouden groeikanonnen moeten zijn, en het laatste filmpje dat ik gezien heb spreekt boekdelen.

Hoe het de showa bij Ben in opgroeifaciliteit 3 doen is mij momenteel niet bekend. Hij zegt er niets over en dat is gewoonlijk een goed teken.

De bedoeling is dat alle koi die nog in Japan zitten, enkele uitzonderingen daargelaten in oktober naar Arendonk komen. De koi die ik in het najaar zal aankopen zal ik laten zitten tot in het voorjaar 2019 zodat mijn vijvers niet overbevolkt raken.

Ik weet dat ik bijzonder hoogwaardige koi heb rondzwemmen momenteel, alleen moeten ze ook doen wat ervan verlangd wordt. Ik denk dat ik echter voldoende ervaring heb om te kunnen inschatten wat de evolutie zal zijn. Wil jij ook eigenaar worden van een koi die momenteel nog in Japan zit ?

Lees dan mijn voorstel !

Ik zal zo dadelijk de gangbare prijzen van de koi activeren. Voor 8 uur zullen deze zichtbaar zijn.

Als je interesse hebt betaal je 50% van de koi. Nadat ik de koi in het najaar gebowld en gefilmd heb, beslis je of je de verkoop geldig maakt en betaal je het saldo.

Indien de koi niet bevalt, mag je voor het geïnvesteerde geld een andere koi uitkiezen. Indien de koi is overleden, want dat kan ook gebeuren, geld dezelfde regel. Je risico is op deze manier beperkt.

Op het ogenblik dat de koi definitief gekocht is, overleg je of je deze wil laten overkomen of dat je deze nog wil laten zitten. Dit moet altijd in overeenstemming gebeuren met de kwekers, want zij moeten toestemming verlenen.

Mijn eerstvolgende reis zal vermoedelijk einde september, begin oktober zijn, want de volgende veiling van Momotaro is op 1 en 2 oktober. Deze wil ik uiteraard niet missen.

Normaal wordt de veiling van Sakai eraan gekoppeld zodat deze ook zal kunnen meegenomen worden. De open vraag blijft dan nog of ik naar het Noorden reis om andere koisoorten aan te kopen of niet. Hier moet ik nog over nadenken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240