Opnieuw een fluwelen huidje

Opnieuw een fluwelen huidje

Ik koop het zelden, maar als ik iets goed zie, dan wil ik het toch nog eens proberen. Ik heb het over de fluwelen Shiro Utsuri van Omosako die je nu onder het aanbod nieuwe koi aanwinsten ziet staan, en ondertussen al 115 keer bekeken is.

Ik kan shiro utsuri best pruimen, maar de reden dat ik ze zo weinig koop is ten eerste dat ik er 10 moet  kopen om er één verkocht te kunnen krijgen, en ten tweede dat het risico op het ontwikkelen van toch beni in het patroon merkelijk aanwezig is, en dit zeg ik uit ervaring en frustratie.

Ik heb mijn kans weer eens gewaagd bij Omosako, maar dan stuit je al gauw op prijstechnisch dure aankopen, dat uiteraard naar dure verkopen overhelt. Maar ik vind ze wel bloedmooi, toch zeker als je het huidje bekijkt. Qua grootte is ze niet abnormaal, want shiro blijven nu éénmaal iets kleiner, maar met 60 cm een gezegende aanwinst. Patroon-en bouwtechnisch is er zeker niets mis mee, en ik ben nu benieuwd of ik weer de boot in ga met een topper in mijn ogen. We gaan het zien....

Om het nieuwsitem fleur bij te geven, heb ik nog wat updates ontvangen van Polleke en die wil ik je zeker niet onthouden. Ik raad je wel aan om het geluid op te zetten ! Dit kreeg ik te horen van Polleke: Ik heb ook nog een verassing voor jou , ik wou de beste voor laatst houden maar we konden het niet laten hehe. 14 jaar oud intussen maar still alive.

Inderdaad 14 jaar is ze ondertussen en ik kocht ze eigenlijk voor Johan, maar die paste voor de aankoop. Dan maar een andere klant gezocht, want het was toch niet de eerste de beste sanke in mijn gedachtengang, en toen kwam Polleke met de volgende verklaring: dat kan je toch niet meer vinden voor dit geld ! Dit is nog het filmjpe uit 2015

Ook hier zie je het perkamenten huidje dat duid op hoge kwaliteit. Ik kocht ze aan in die tijd van Joachim van t'Viske, want kwaliteit moet je niet laten schieten. Ze heeft wat van haar uitstraling verloren, maar toch ziet ze er nog fantastisch uit op deze leeffijd. Ze is nog steeds 85 cm op dit ogenblik. Op de valreep kreeg ik nog een filmpje doorgestuurd van Polleke over de 2 zusters van de hierboven vermelde sanke

De volgende patiënt is een kohaku van Momotaro. De info van Polleke is als volgt: Maar 1cm gegroeid (en dan zegt annick : ze is toch niet gekrompen he). Maar bij sommige koi gaat het niet alleen om de groei en ook om de kwaliteit en daar kunnen we ook van genieten natuurlijk. Ze is ondertussen 69 cm en dit filmpje is van bij aankoop in oktober 2018.

Een showa mag niet ontbreken op het appel. Alleen kwam er volgend bericht bij: Minder goed nieuws komt uit deze hoek: Deze showa is dan wel weer 6cm ! gegroeid met een ferme body ,maar dat is diegene met het rugprobleem en geraakt maar amper boven . Zonde vind ik wel maar we overwinnen de bergen met de positieve dingen die we beleven. Ze is nu 73 cm

Tenslotte nog een laatste  update, ook een ouwe getrouwe en ondertussen ook bijna 10 jaar, een kindai showa van Momotaro. Ik heb niet de maat doorgekregen van deze showa, maar dat zal Polleke wel vertellen. Het enige wat ik nog kan laten zien is het filmpje bij aankoop anno november 2012

En als alles nog niet voldoende is, werd alles omfloerst met een reeks prachtige foto's die natuurlijk niet op het appel mogen ontbreken. Ik zou zeggen met volle teugen genieten van al het moois. 

SAKAI VEILING

Er is mij nog geen duidelijkheid over de Sakai veiling. Dus is het even afwachten op definitief nieuws, maar zoals het er naar uitziet zal alles overnieuw moeten gedaan worden. Zo gauw ik meer info heb, dan weten jullie het uit eerste bron.

OP VERZOEK VAN BUITENLANDSE KLANTEN

Op verzoek van enkele buitenlandse klanten heb ik de prijzen opnieuw geactieveerd in het koi overzicht. Het was de bedoeling om de koi te beoordelen en de vaste prijzen weer te geven als de koi aangekomen waren. Dan kan je een echt oordeel vormen vermits we ze zelf niet gezien hadden. Op verzoek heb ik de prijzen dan weer geactiveerd met een mogelijke korting van 10% bij vooraankoop. De prijzen zal ik opnieuw verwijderen enkele dagen voor transport. 

Maak dus nog gebruik van de mogelijke 10% korting. Na evaluatie zullen de kortingen verdwijnen.

UIT ONVERWACHTE HOEK

Blijkbaar heb ik nog een 2de shiro utsuri te pakken. Onverwacht, maar ze hadden zich blijkbaar vergist in nummertje trek....dit is ie dan, shiro SU-V20-1047.

Meer afbeeldingen

Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 1
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 2
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 3
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 4
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 5
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 6
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 7
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 8
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 9
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 10
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

26 reacties

Pieter

555

Polleke

555


Johan d

555

Polleke

555


Niels W

555


Rudi w.

555

Polleke

555


Butcher

555

Polleke

555


Johan

555

Polleke

555


Matthijs

555

Polleke

555


Kristof_d

555

Polleke

555


ben.

555

interkoi

555

ben.

@interkoi 555


Polleke

555


Jack

555

Polleke

555


Wim DW

555

Polleke

555


Polleke

555

Wim DW

555

Polleke

@Wim DW 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml