Opnieuw een fluwelen huidje

Opnieuw een fluwelen huidje

Ik koop het zelden, maar als ik iets goed zie, dan wil ik het toch nog eens proberen. Ik heb het over de fluwelen Shiro Utsuri van Omosako die je nu onder het aanbod nieuwe koi aanwinsten ziet staan, en ondertussen al 115 keer bekeken is.

Ik kan shiro utsuri best pruimen, maar de reden dat ik ze zo weinig koop is ten eerste dat ik er 10 moet  kopen om er één verkocht te kunnen krijgen, en ten tweede dat het risico op het ontwikkelen van toch beni in het patroon merkelijk aanwezig is, en dit zeg ik uit ervaring en frustratie.

Ik heb mijn kans weer eens gewaagd bij Omosako, maar dan stuit je al gauw op prijstechnisch dure aankopen, dat uiteraard naar dure verkopen overhelt. Maar ik vind ze wel bloedmooi, toch zeker als je het huidje bekijkt. Qua grootte is ze niet abnormaal, want shiro blijven nu éénmaal iets kleiner, maar met 60 cm een gezegende aanwinst. Patroon-en bouwtechnisch is er zeker niets mis mee, en ik ben nu benieuwd of ik weer de boot in ga met een topper in mijn ogen. We gaan het zien....

Om het nieuwsitem fleur bij te geven, heb ik nog wat updates ontvangen van Polleke en die wil ik je zeker niet onthouden. Ik raad je wel aan om het geluid op te zetten ! Dit kreeg ik te horen van Polleke: Ik heb ook nog een verassing voor jou , ik wou de beste voor laatst houden maar we konden het niet laten hehe. 14 jaar oud intussen maar still alive.

Inderdaad 14 jaar is ze ondertussen en ik kocht ze eigenlijk voor Johan, maar die paste voor de aankoop. Dan maar een andere klant gezocht, want het was toch niet de eerste de beste sanke in mijn gedachtengang, en toen kwam Polleke met de volgende verklaring: dat kan je toch niet meer vinden voor dit geld ! Dit is nog het filmjpe uit 2015

Ook hier zie je het perkamenten huidje dat duid op hoge kwaliteit. Ik kocht ze aan in die tijd van Joachim van t'Viske, want kwaliteit moet je niet laten schieten. Ze heeft wat van haar uitstraling verloren, maar toch ziet ze er nog fantastisch uit op deze leeffijd. Ze is nog steeds 85 cm op dit ogenblik. Op de valreep kreeg ik nog een filmpje doorgestuurd van Polleke over de 2 zusters van de hierboven vermelde sanke

De volgende patiënt is een kohaku van Momotaro. De info van Polleke is als volgt: Maar 1cm gegroeid (en dan zegt annick : ze is toch niet gekrompen he). Maar bij sommige koi gaat het niet alleen om de groei en ook om de kwaliteit en daar kunnen we ook van genieten natuurlijk. Ze is ondertussen 69 cm en dit filmpje is van bij aankoop in oktober 2018.

Een showa mag niet ontbreken op het appel. Alleen kwam er volgend bericht bij: Minder goed nieuws komt uit deze hoek: Deze showa is dan wel weer 6cm ! gegroeid met een ferme body ,maar dat is diegene met het rugprobleem en geraakt maar amper boven . Zonde vind ik wel maar we overwinnen de bergen met de positieve dingen die we beleven. Ze is nu 73 cm

Tenslotte nog een laatste  update, ook een ouwe getrouwe en ondertussen ook bijna 10 jaar, een kindai showa van Momotaro. Ik heb niet de maat doorgekregen van deze showa, maar dat zal Polleke wel vertellen. Het enige wat ik nog kan laten zien is het filmpje bij aankoop anno november 2012

En als alles nog niet voldoende is, werd alles omfloerst met een reeks prachtige foto's die natuurlijk niet op het appel mogen ontbreken. Ik zou zeggen met volle teugen genieten van al het moois. 

SAKAI VEILING

Er is mij nog geen duidelijkheid over de Sakai veiling. Dus is het even afwachten op definitief nieuws, maar zoals het er naar uitziet zal alles overnieuw moeten gedaan worden. Zo gauw ik meer info heb, dan weten jullie het uit eerste bron.

OP VERZOEK VAN BUITENLANDSE KLANTEN

Op verzoek van enkele buitenlandse klanten heb ik de prijzen opnieuw geactieveerd in het koi overzicht. Het was de bedoeling om de koi te beoordelen en de vaste prijzen weer te geven als de koi aangekomen waren. Dan kan je een echt oordeel vormen vermits we ze zelf niet gezien hadden. Op verzoek heb ik de prijzen dan weer geactiveerd met een mogelijke korting van 10% bij vooraankoop. De prijzen zal ik opnieuw verwijderen enkele dagen voor transport. 

Maak dus nog gebruik van de mogelijke 10% korting. Na evaluatie zullen de kortingen verdwijnen.

UIT ONVERWACHTE HOEK

Blijkbaar heb ik nog een 2de shiro utsuri te pakken. Onverwacht, maar ze hadden zich blijkbaar vergist in nummertje trek....dit is ie dan, shiro SU-V20-1047.

Meer afbeeldingen

Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 1
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 2
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 3
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 4
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 5
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 6
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 7
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 8
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 9
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 10
Opnieuw een fluwelen huidje: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

26 reacties

Pieter

@polleke prachtig hoe je zorg draagt voor je vissen. Mooie selectie ook!
@ben wat een leerrijke uitleg. men zou de vis bijna kopen zonder hem gezien te hebben! 😂
@interkoi wat een prachtige shiro!!! top aankoop! zal zonder twijfel snel verkocht zijn. 
@ alle koikichi het is mooi om iedereen vol lof over elkaar en elkaars vissen bezig te zien/horen. daar doen we het toch ook een beetje voor! niet?? 
# allemaal toppers! 😉

Polleke

😊 👍 . Weer een toffe reactie erbij . 


Johan d

Mooie update Paul , de oudere sakai blijft top om te zien .

Polleke

Klopt helemaal Johan , soms valt het mee en soms .....


Niels W

Geweldige shiro! Bompa ... polleke koikichi pur sang ! Wat een geweldige koi volop genieten 👍🏼


Rudi w.

He Paul, wat een prachtige vloot. Heb je die boa ook nog ? Of doe je enkel koi

Polleke

Thanks R , het waren python's en nee nu nog alleen koi ;) . Grtn 


Butcher

Prachtige aankopen die hier passeren.
Polleke,doe zo verder,het is een genot om naar uw vijver en koi te kijken👍👍

Polleke

Bedankt , en voor de mooie reacties laten we het graag zien wat er bij een hobbyist zoal gebeurd .  


Johan

Leuke en gave filmpjes alhoewel het snurken wel iets minder had gemogen 😄😄.
Showa heel erg sneu maar ook dat hoort bij de hobby verder zien alle koi en hun kleuren er goed uit.

Hou ons op de hoogte normaal was ik je komen helpen maar we leven in een lastige tijd.

Polleke

Het komt nog wel eens goed idd , eerst zorgen voor onze zwakkere medemensen . En volgend jaar zien we wel en kan het mischien terug gezellig worden 😝 .


Matthijs

Toch wel prachtig die shiro zo zie je ze niet vaak in europa! 

Betreffende de update van Polleke, tsja weinig woorden voor nodig he! Ze zien er fantastisch uit en meer koikichi dan Polotaro san zelf gaan we niet vinden!

Polleke

Thanks maat 😊 .


Kristof_d

Weer zeer mooie plaatjes die polleke laat zien. En die shiro, gewoon WAUW!

Polleke

Bedankt he , en ieder heeft zijn manier ...ik hoop dat de foto's en films laten zien dat we ervan genieten .


ben.

Er worden de laatste jaren door veel verschillende kwekers,shiro utsuri gekweekt.
Vele met de mooiste patroontjes en alle lijken prachtig en soms is door de bomen het bos niet meer te zien.
Toch is er voor de kenners een duidelijk verschil in kwaliteit en met name de betere dieren van de beste shiro kweker,omosako laten voor het getrainde oog een opmerkelijk verschil zien. Je kan een shiro op vele manieren bekijken maar als de body en het shiroji niet van hoge kwaliteit zijn,dan is het mogelijk om een mooie vis te hebben,maar nooit mogelijk om een hoge kwaliteit shiro te bezitten.
De shiro die we nu aangekocht hebben is een echt juweel van zeer hoge kwaliteit en zeer moeilijk om aan te kopen,gelukkig is het nu een keer gelukt,want bij deze kwaliteit,pis je meestal naast de pot.
De body is geweldig egaal van verloop,als je goed kijkt zie je een lange brede kop die prachtig vloeiend overgaat naar de schouders en vervolgens zeer mooi door loopt naar achteren ,om vervolgens te eindigen met een geweldig sterk hoog staartstuk,zonder enige tekenen van een buikje.
Het wit is echt sneeuwwit wat het hoogwaardige sumi een extra dimensie zal geven .
Het zijn dit soort koi ,met groot hoofd geen vervetting ,rugvin zeer ver naar achter ingepland en sterk hoog staartstuk,die een zeer goede groei toegerekend mag worden.
Kijk ook eens goed naar de machtige zuivere borstvinnen en enorme staartpartij ,die deze prachtkoi nog meer allure geven.
Zelfs de menware geeft al aan om nog verder te ontwikkelen als een echte bliksemschicht.
Een echte droomshiro om te koesteren ,nogmaals er passeren vele shiro de revue,maar echte top beestjes zijn dun gezaaid .
Dat omosako nog steeds aan de top staat,tussen de vele kwekers die nu allemaal shiro kweken,onderstrepen zij steeds door elk jaar de eerste prijzen op de all Japan koishow weg te kapen.

interkoi

Deze omschrijving verdient complimenten Ben. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. Maar, ik ben nu al bang dat ik geen kopers ga vinden voor deze kwaliteit....

ben.

@interkoi Kwaliteit verkoopt altijd.


Polleke

Mooi verwoord Ben . Ik geloof ook dat die machtig word . 


Jack

Ziet er goed uit Polleke , lekker bezig met de anabole guppen !

Heel fraai die Shiro, heel mooi frame en body plus velletje,echt voor de toekomst.

Polleke

Klopt Jack het is altijd plezierig om te doen en we roeien met die riemen die we hebben . En de shiro = idd wauw . 


Wim DW

bedankt voor de updates - zowel in goede als kwade dagen - naar het positieve zoeken vind ik een heel mooie ingesteldheid - merci om deze updates met ons te willen delen -- super en bedankt paul.

Polleke

Thanks Wim , ik heb ook al geleerd dat we niet teveel mogen verlangen anders word de hobby een gefrustreerde hobby en dan kan het snel gedaan zijn ,ik denk maar dat het levende wezens zijn en dat je de perfectie wil of altijd loopt te muggenziften dan kan je beter een schilderij kopen .....van de koi haha. 
 


Polleke

De kindai is 76.5cm en groeit af en toe nog eens wat . Niet moeders mooiste maar gezond en toch mooi om zo'n beer te zien zwemmen . 
Haha Luc dat heb je mooi gemaakt en ik kan er wel mee lachen 😀 . Grtjs 

Wim DW

belangrijkste is dat de koi gezond is -- we zijn ook niet allemaal moeders mooiste....en volgens mij heeft Luc voor het dubbing-effect ingestaan
😂😂😂

Polleke

@Wim DW Haha ja die efecten ik kan er wel tegen en het getuigd van respect voor wat ik doe zo komt het over ☺️👍. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062