Opnieuw in de kijker

Opnieuw in de kijker

De corona toestanden hebben dit jaar enorme veranderingen in het systeem gebracht. Nog nooit heb ik gedurende deze periode zoveel omschakelingen genoteerd en koi die aangekocht werden vervangen door andere koi, het lijkt wel de nieuwe mode.

Plezierig en makkelijk is het niet, integendeel, het zorgt voor heel wat kopwerk en mijn systeem moet alle veranderingen nauwkeurig noteren, want zo makkelijk is het niet. Is het erg ? Ja en neen, het is meer vervelend dan erg. Maar voor de goede orde doe je nogal eens wat voor je klanten nietwaar ?

Ik kreeg volgende vraag gesteld op een nuchtere maag ! "Ben je goed of slecht gezind ?"

Wat moet je daar op antwoorden s'morgens om 7 uur en je bent met een nieuwsitem bezig. Ik ben bijna altijd goed gezind natuurlijk, maar ik weet niet of dat gaat blijven, want onmiddellijk begin je je vragen te stellen over wat er zou kunnen gevraagd worden.

Het was echter niet zo erg. Hij wou een sanke aankopen, maar wou tegelijkertijd een tancho kohaku die in de opgroei zat omwisselen tegen de sanke mits opleg van het verschil in waarde ! Oef, dat was een opluchting, want je gaat altijd van het ergste  uit.

Daarom dat ik dit even toelicht. De tancho kohaku van Momotaro die in de opgroei 1 zit in de gulden serre met codenummer 2002007 komt opnieuw in de verkoop. Het is in ieder geval een faire deal, want de tancho heb ik enige tijd geleden nog gezien en was buiten de positieve verandering ook nog eens flink gegroeid.

Het laatste filmpje dat ik ervan gemaakt heb, was een groenwater filmpje, maar doet niets tekort aan de  kwaliteit van de tancho kohaku, kijk zelf maar ! Van 39 naar 46 cm gegroeid van februari toen ik hem aankocht tot 18 juni, dat is niet mis...dus liefhebbers van goede tancho waag je kans.

Wie dus nog op zoek ik naar een degelijke tancho kohaku, contacteer me even voor overleg. Hij of zij zal blijven tot medio oktober, en ik vermoed dat deze toch om en bij de 55 cm zal zijn als de opgroeiperiode voorbij is. Een degelijke aanwinst, een gouden kans voor Tancho liefhebbers.

DE TANCHO GINRIN OSHIBA SHIGURE

De ginrin tancho oshiba shigure heeft ondertussen ook haar of zijn sporen nagelaten. Vermits ik een biedprijs heb beloofd tot zaterdagavond, kan ik de koi nog niet als verkocht beschouwen, maar het hoogste bod ondertussen is 750 euro. Ik ga er vanuit dat dit bod niet zal overschreden worden, maar ik moet me aan mijn woord houden, en zo kan het bod nog overboden worden tot zaterdag.

OPGROEIVIJVER 2.

Opgroeivijver 2 is een lust om te zien. De vitaliteit van deze serie is met geen woorden te omschrijven. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de spontaniteit en de levendigheid van deze koi zo blijft gedurende de volgende maanden. Het is begeesterend om te zien hoe ze genieten van de 24° erwtensoepvijver in de buitenlucht.

Dit heb ik zelden gezien, en ik hoop dan ook dat jullie je tijd nemen om van dit spectakel te komen genieten zolang het duurt. Hier word je blij van ! De rust, de warmte, de omstandigheden en de mogelijkheden zijn aanwezig. Ik zal er alles aan doen om dit tot een grandioos succes te brengen !

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

KONDHO

Zou je daar geen vaste kamera plaatsen, van horen zeggen dat als ge veel kijkers hebt ge daar goed mee kan verdienen. Ongezien, toch niet, zelf gezien en dan mag ik het zeggen. Zit pit in, en die visjes doen ok hun best. Proficiat, kijk al uit naar de herfst. Veel genot komende maanden. Toch ook beetje \" gezonde stress\" . 


Wiechert

Ja je ziet duidelijk dat ze het naar hun zin hebben fantastich 😀😀

The Untouchable

Ja leuk , zeker als je er zelf een mooi specimen tussen zitten hebt . . . Lekker spannend hoe ze er in het najaar zullen uitkomen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038