Genieten van de kleintjes

Genieten van de kleintjes

Wil je geloven dat het langer duurt om een kleine koi te kiezen dan een grote koi te verkopen ? Echt waar, het zal misschien zijn reden hebben, maar Thys nam zijn tijd en het duurde een half uur vooraleer hij zijn keuze had gemaakt.

Tenslotte werd deze ginrin oshiba shigure verkozen tot de gelukkige. En voorwaar het ding was aardig gegroeid. Wat de toekomst zal worden is voor mij onbekend en onvoorspelbaar. Thys beloofde echter om me op de hoogte te houden, ik ben benieuwd.

Er word niet veel publiciteit gemaakt met de kleintjes. Het is ten eerste moeilijk om degelijke foto of filmpjes te maken, en och...laat ze maar zwemmen. Er zitten nog een 8-tal ginrin soragoi en een 5-tal oshiba shigure in de Q-bak en het wordt tijd dat ik er eens wat ga verkopen.

DAAROM TUSSENDOOR EEN LUDIEKE ACTIE

Ik heb een 8-tal voerballen aangekocht die ik regematig gebruik om koi te vermaken. Ze vinden het super geweldig om ermee te spelen, en het is volgens mij ook een psychologische bezigheid om de pellets of de garnalen te proberen uit de voederbal te duwen.

NU IS MIJN AANBOD HET VOLGENDE

Wie zich geroepen voelt om een ginrin soragoi of een oshiba chigure aan te kopen, krijgt gratis een voederbal erbij. Een hebbeding in ieder geval. Bovendien moet ik zeggen dat beide een gestage en serieuze groei kennen.

Ze waren piepklein in ieder geval toen ze binnen kwamen, maar tot mijn verbazing was de kleinste van de groep 21 cm en de grootste van de groep 24 cm, namelijk de tancho ginrin oshiba chigure. De prijzen ga ik heel diplomatisch houden.

Ginrin soragoi: 125 euro/stuk
Ginrin soragoi: per 2 of meer - 20% 

Oshiba shigure: 150 euro/stuk
Oshiba shigure: per 2 of meer -20%

Als je dus een maat hebt, die misschien ook interesse heeft om één van deze kleintjes te kopen, dan kan je misschien afspreken en samen kopen. Eénmaal de voederballen op, dan is de actie uiteraard ook voorbij.

DE TANCHO GINRIN OSHIBA SHIGURE

Apart is de tancho oshiba shigure, en die behoort NIET tot bovenstaand aanbod. Deze hou ik apart. Het was in eerste instantie geen echte tancho, maar na een kleine chirurgische ingreep heb ik een piepklein stukje patroon aan de zijkant verwijderd. Als je goed kijkt zie je nog een donker vlekje aan de zijkant in het begin van de film. 

Normaal zou dit ook nog moeten verdwijnen, maar nu is het een perfecte tancho ginrin oshiba shigure. De tancho zit niet helemaal in het midden. Het is echter een mooi visje, bekijk het filmpje maar. Ik zal nog even het filmpje van de aankoop van deze kleintjes laten zien, waar je zowel de mango als de ginrin soragoi en de oshiba kan zien.

Je kan dan ook goed het verschil qua groei bekijken en als je goed kijkt zie je ook de tancho nog rondzwemmen. Dat ding is nu 24 cm en beloftevol, maar ik ga het woord tategoi niet in de mond nemen.

Mijn aanbod: iedereen die genegen is om deze tancho aan te kopen mag een bod doen, te beginnen met 500 euro. Anders gaat ze niet weg en hou ik ze zelf tot ze groot is. Ieder bod moet met minimaal 25 euro vermeerderd worden. Op zaterdag 4 juli eindigt mijn aanbod om 6 uur.

Alle biedingen mogen via alle kanalen gebeuren, ik zal ze noteren en we zien wel of er interesse is voor dit prachtexemplaar. Het is echt een hebbeding....

Jeroen kwam even voorbij om naar wat koi te kijken.....mooi zo, zo heb ik het graag. Verkopen vind ik gewoon geweldig, dat steek ik nooit onder stoelen of banken, waarom zou ik ook. Hij wou nog graag een paar koi bekijken.

De showa en de ginrin kohaku, beide van Momotaro behoorden tot de genomineerden. Waarom ik altijd een ginrin koop is mij niet duidelijk, want ze verkopen is een ramp, je geraakt ze niet kwijt, en ik blijf ze graag zien. 

Ondertussen liet hij los dat hij al een half jaar een andere showa van Momotaro in het oog hield...dan deze even mee in de bowl gezet en bekeken. Deze showa had een bijzonder positieve verandering ondergaan. Bij binnenkomst was zijn beni teruggevallen en de kwaliteit was daardoor in onze ogen achteruitgegaan. Haar verbetering is echter fenomenaal en de toekomst lacht haar toe.

Lekker rustig laten zitten en verder laten ontwikkelen...

Tenslotte gingen er 2 geweldige koi naar hun nieuwe thuis. De sansai kohaku was één van de laatste van de serie die ik eind 2018 aankocht en een beauty om te zien. Met haar 69 cm niet de minste, en de toekomst is bijzonder fascinerend. Wat een koi, al zeg ik het zelf...

Samen met de ginrin chagoi een fantastisch koppel en ik hoop dat ik ze in de loop van de volgende jaren toch wel eens terug zou mogen zien op een show. Trouwens de ginrin chagoi had een geweldige metamorfose ondergaan. Was deze eventjes verbeterd ! Neen, bekijk dan het filmjpe bij aankoop maar eens ! Kijk en vergelijk.

Het was een geweldige zondag voormiddag...laat ons de dagen zo houden. Er bevinden zich nog hele goede koi in Arendonk, niet veel, maar wel goede. Mijn bestand begint uit te dunnen, maar ondanks dat, is er nog voldoende materiaal dat veel mensen gelukkig kan maken.

 

Meer afbeeldingen

Genieten van de kleintjes: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038