Ouderwetse gezelligheid

Ouderwetse gezelligheid

Ondanks het feit dat ik gevraagd had om je even op te geven, kwamen meerdere mensen onaangekondigd aan de aftrap. Niet zo erg, dan delen we maar wat er voor handen is….

De titel is ouderwets gezellig. Deze titel gebruik ik enkel om aan te tonen dat de meeste mensen die aanwezig waren ook al jaren klant zijn bij Interkoi en die al jaren over de vloer komen....

Arjan en zijn vrouw Charlotte zijn de saté specialisten van dienst, en voor de rest was het self service voor zowel de drank als de rest. Lekker doen wat je zelf wil doen… Heb je dorst ? Neem dan zelf wat je wil drinken, wil je een een saté met pindasaus…ze zijn gebakken…pak af….Een kleine impressie

Ondanks het feit dat het niet de bedoeling was om koi te bowlen, werden de onuitgesproken wensen toch vervuld. Je kan toch moeilijk een satédag organiseren zonder koi te bowlen !

Op verzoek van enkelen moest Ben zijn voorkeur laten blijken door een aantal koi uit vijver 1, de vijver met de tosai van dit jaar, te selecteren. Koi waar hij een voorkeur voor heeft en die in zijn ogen de betere van de selectie zouden zijn.

Zoals altijd werd er aan mij niets gevraagd, ik stond er weeral bij voor spek en bonen. Ik ben goed om de koi te scheppen, want daar ben ik ondertussen specialist in geworden. Hoe zou dat nu toch komen ?

Een vijftal koi werden er gebowld, en Ben kon zijn ding weer doen ! Natuurlijk is het altijd een plezier om zijn uitleg te volgen, maar vooral de warmte en liefde voor de koi spreekt boekdelen. Hij droomt van koi, soms denk ik dat hij gaat slapen en wakker wordt met koi in zijn hoofd…ocharme Rini….

Er is ook niemand die een koi in zijn handen kan houden en zo kan bespreken zoals Ben dit kan, en de omstaanders luisterden dan ook gespannen naar de leerzame uitleg.

Het is geen kant en klare uitleg en er word geen rekening gehouden met het al dan niet verkopen van koi. Hij vertelt wat hij er van vindt, en wat hij er van denkt. Ben beweert niet de wijsheid in pacht te hebben, maar hij zal je wel wijzen op de punten die in zijn optiek heel belangrijk zijn.

Wat ik dan persoonlijk het belangrijkste vind, en dat wordt wel eens uit het oog verloren, is dat hij dikwijls gelijk heeft, en dat hij bewijst wat hij kan ! Binnenkort ga ik weer eens op bezoek bij Ben om de volgende trap in zijn koiwereld op film te zetten.

Je moet niet alleen over koi kunnen praten als de beste, en dat kan ie, maar je moet ook kunnen bewijzen wat je zegt, en dat kan hij ook !

De koi die Ben selecteerde waren de volgende tosai, nu jonge nisai. Het was een combinatie van Momotaro, Dainichi en Taniguchi.

Bovendien werd de koi geselecteerd die Ben zelf in zijn vijver zou willen zetten om verder door te laten groeien, zoals je kan zien op het einde van het filmpje. Bepaal even vooraf welke koi jij zou kiezen uit deze bowl ! Wacht dan op het einde van het filmpje, en vergelijk of je dezelfde koi zou overhouden ! Ik ben benieuwd !

Nu heeft Ben wel zijn favoriet geselecteerd, maar dit wil niet zeggen dat het mijn favoriet is hoor ! Ik bepaal zelf mijn keuze uit de bowl, en dat is de showa van Momotaro die ik een gouden toekomst voorspel ! Het is de grootste showa uit de bowl die op 2.55 minuten even naar boven wordt getild.

De duurste koi in aankoop uit deze bowl is ook de kleinste. Ik weet dat je het raar zal vinden, maar de kleine kohaku wordt op dit ogenblik goedkoper aangeboden dan dat ie gekost heeft.

De meesten zullen me niet geloven, maar het is werkelijk waar. Dit zijn koi die ik aankoop om van te leren. Ik ben niet te beroerd om dingen te doen die in de handel niet als commercieel worden aangenomen. Dit gaat puur over de huidkwaliteit van deze kohaku ! Een leerschool pur sang…

Of ik deze nu verkoop of niet, dat zal me worst wezen, net zoals “Led Zeppelin”. (het vroegere ballonneke). Ik wil weten wat de toekomst brengt, en als ik ze verkoop dan wil ik ze kunnen opvolgen, anders verkoop ik ze niet ! Zo kan je leren…

Koi moet je koesteren, koi moet je een warm hart toedragen, en iedere koiliefhebber weet wat dit betekent. En dit soort koi die er eigenlijk uitspringen door te beantwoorden aan een bepaalde kwaliteit, geven je de kans om ervan te leren.

Als ze me vragen of ik een koi wil houden voor mezelf, dan is mijn antwoord steevast neen, en dan zie ik de mensen raar kijken. Ik heb bepaalde voorkeuren voor koi en die zijn niet aan regeltjes gebonden, maar een koi niet verkopen, hoort niet tot mijn doelstelling.

Een tweede bowl werd samengesteld door de onbeminde Ueno showa. Het is onvoorspelbaar hoe mooi zwart kan zijn ! Als je de showa boven de waterlijn houdt, dan valt je mond open en wordt je overstelpt door een gevoel van schoonheid ! Lakzwart...inktzwart....en blinken als een spiegel....wat kan het mooi zijn.

Ik hou echt van deze showa met het geschilderde sumi op hun kleinere, maar fors gebouwde lijfjes. Zouden ze in de loop der tijden ook voldoen aan de gewenste grootte die mensen zo spectaculair vinden ? Ze zullen iedere vijver echter een extra dimensie in schoonheid geven, dat staat als een paal boven water !

Dat het er gezellig aan toeging bewijst dit filmpje waar Peter zijn uitleg geeft hoe je een doedelzak moet bespelen…en het uitleggen, dat kan ie zalle !

Zijn dagen zoals dit voor herhaling vatbaar ? Laat het me weten…

Even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uuur.

Meer afbeeldingen

Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 1
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 2
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 3
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 4
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 5
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 6
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 7
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 8
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 9
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 10
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 11
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 12
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 13
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 14
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 15
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 16
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 17
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 18
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 19
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 20
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 21
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 22
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 23
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 24
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 25
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 26
Ouderwetse gezelligheid: afbeelding 27

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240