Ounce in a lifetime

Ounce in a lifetime

Ik kan helaas geen nieuwsitem schrijven, gestoffeerd met filmpjes, want het duurt 2 uur vooraleer er momenteel een filmpjes opgeladen is.

Reken dan dat ik bezig ben om 42 filmpjes te uploaden, dan kan je het probleem wel inschatten. Zonde want er was heel wat te melden en te laten zien vandaag.

Eigenlijk zouden we naar Takigawa snel even filmpjes en foto's maken van Virgin en van de aangekochte chagoi. Het was het eerste filmpje, dus dat kan ik je laten zien. Bijzonder mooie chagoi van 84 cm. Wel neem ik even de tijd om de mensen te verwittigen die chagoi, kigoi, karashigoi gekocht hebben dat het transport zijn sporen nalaat bij dit soort koi. Door het schudden kunnen er beurze plekken ontstaan bij mond en rug, maar die verdwijnen altijd na een tijd. Hier kan niets tegen gedaan worden, maar ik wil het toch even vooraf zeggen, want ik ken mijn pappenheimers onderhand wel.

Bij het betreden van het eerste koihuis, waar hij normaal al zijn vissen heeft zitten, viel het me op dat er nog enkele grote karashigoi rondzwommen. Weliswaar niet de allerbeste, maar wel goede dieren. Eentje ervan had een lichte beurse plek, maar het was een kolos van een karashigoi, en slechts yonsai. Takigawa San wist niet of dit zou verdwijnen, maar eigenlijk kon het me niet zoveel schelen, want de prijs was zeker en vast acceptabel voor veel mensen die graag een grote, maar toch kwalitatief goede koi in hun vijver hebben zwemmen.

Ik heb er in totaal 3 aangekocht. Het is de kans van je leven om een serieuze jumbo aan te kopen. Ze zijn respectievelijk 75-74 en 73 cm met een geweldige body. Eentje was een schubje kwijt aan de zijkant, maar dat kan de pret niet drukken. Bovendien hadden ze rode oogjes, en kan je dus eigenlijk spreken van akame karashigoi. De prijs die ik erop zal plakken is bedrieglijk laag, maar slechts geldig zolang ik in Japan ben. Eenmaal in Arendonk, zullen ze hun vaste prijs krijgen.

Ondertussen zijn er 2 filmpjes opgeladen, en die wil ik je niet onthouden. filmpje 1 en fillmpje 2. Zo gauw ik kan zal ik de bijhorende films ook laten zien, maar dat zal nog wel even duren.

Wij waren goed in ons sas, en Takigawa San was medewerkend, dus kunnen we beter doorgaan op ons elan. Mijn oog was gevallen op een 92 cm grote orenji, die ik ken van vorig jaar, maar die toen te duur was. Wat een lengte, en bovendien nog een vrij zuivere koi. Dit zijn toch de koi die menigeen in hun vijver willen zien zwemmen. Het duurde toch even met het onderhandelen, want mijn visie was dat deze betaalbaar moest blijven voor de mensen. 92 cm is echter niet te versmaden, en ik denk dat ik deze nu aan een hele aangename prijs kan aanbieden. Mensen die interesse hebben in een echte jumbo voor een betaalbare prijs, moeten me zeker contacteren. Bekijk de foto, en wordt verliefd op dit soort koi.

Het ging goed, en Takigawa San was ook in zijn beste doen, dus gingen we nog even verder. Ik had Matthijs en Polleke de vrije hand gegeven om de beste kohaku van de vijver te bowlen, en Takigawa San zou dan zijn prijs aan mij doorgeven. Ik kon er mee leven, en ik heb het gevoel dat ik hier veel mensen blij mee kan maken. Bekijk de foto's, het zijn stuk voor stuk goede koi, en sommigen mag je zelfs dadelijk in de show inzetten. De prijzen ga ik bewust heel laag zetten, zodat het een haalbare kaart wordt voor veel mensen. De kohaku zijn respectievelijk 68-65-60 en 60 cm met een goede huidkwaliteit, zuivere body, en bovenal niet geforceerd, want dat doet Takigawa San niet.

Last but not least, werd ik gecharmeerd door een koi die je moet liggen of niet. Het is geen doordeweekse koi, maar het is wat ik zou noemen een specialleke. Ik had ze al lang gezien en ik vond ze een geweldige uitstraling hebben, ondanks het feit dat het een koi is die je niet dadelijk een klassering kan geven, en die misschien door sommigen totaal niet gewaardeerd wordt. Het is een combinatie van een karashigoi van Takigawa en een matsu kohaku uit de Donguri bloedlijn. Bovendien heeft ze een kanoke achtig uiterlijk, maar vooral zal ze verschrikkelijk groot kunnen worden volgens Takigawa San. Ze is als gosai 84 cm, en heeft een enorme stevige body.

Iemand die zoiets in zijn vijver heeft zwemmen, zal er nog jaren plezier van hebben. Alle prijzen van de vandaag aangeboden vissen zijn een verademing om aan te horen. Ik zal ze ondertussen aan klanten aanbieden, waarvan ik weet dat ze interesse hebben, maar indien je zelf wil scoren, stuur me dan gerust een mailtje. Bovendien heb je zeker en vast een kans om de prijs te winnen voor de meest speciale koi op een show. Het is echt een doetje.

Na de selectie was het tijd om een hapje te eten. We reden naar een lokaal "restaurantje" en het is zonde dat ik het filmpje niet kan laten zien, want dat is de moeite om te zien. We werden getracteerd op "jakiniku" dat bestaat uit verschillende soorten "marble meat" of vlees met vet doorregen dat op een soort bakplaatje gebakken wordt. Ik denk dat iedereen het wel lust als je ziet hoe ze te werk gingen.

Zoals beloofd heb ik me deze reis toegelegd op de non gosanke, en ik heb er nog geen moment spijt van. Ik zou verder nog vergeten te vertellen dat we in de namiddag een bezoek hebben gebracht aan de Sakai FF, om daar enkele van onze nisai te komen filmen. Dit waren veilingvissen, en ik zal dat ze de winter goed doorgekomen waren. Vooral de tancho showa had een serieuze metamorfose ondergaan. Het sumi was er al flink doorgekomen, en de mogelijke menware is ze aan het vormen, te beginnen onderaan de bek. Nu nog een verbinding maken met de hashiware (V-vorm in de nek) en het hek is van de dam. Soms moet je geduld hebben met koi, en ik denk dat dit er eentje van is. Nog niet af, maar wel ontwikkelend.

Eén sanke konden we niet vinden, maar woensdag rijden we naar Taniguchi San, en zullen we opnieuw bij Sakai langsgaan om de koi toch op de film vast te leggen. De jongens hebben zich kostelijk geamuseerd vandaag heb ik het vermoeden.

Omdat ik geen filmpjes heb, zal ik wat meer foto's op de website plaatsen met de aangekochte vissen. Ik kan je niet genoeg aanmoedigen om de geboden mogelijkheden proberen te verzilveren.

Was de dag nog niet spectaculair genoeg, dan werd dit nog aangevuld met een heuse brand in de stad, vlak bij ons hotel. De brandweer had zijn handen vol, maar ik denk niet dat er gewonden waren. Na de aardbeving vorig jaar, nu nog een brand, het zal je maar overkomen....

Meer afbeeldingen

Ounce in a lifetime: afbeelding 1
Ounce in a lifetime: afbeelding 2
Ounce in a lifetime: afbeelding 3
Ounce in a lifetime: afbeelding 4
Ounce in a lifetime: afbeelding 5
Ounce in a lifetime: afbeelding 6
Ounce in a lifetime: afbeelding 7
Ounce in a lifetime: afbeelding 8
Ounce in a lifetime: afbeelding 9
Ounce in a lifetime: afbeelding 10
Ounce in a lifetime: afbeelding 11
Ounce in a lifetime: afbeelding 12
Ounce in a lifetime: afbeelding 13
Ounce in a lifetime: afbeelding 14
Ounce in a lifetime: afbeelding 15
Ounce in a lifetime: afbeelding 16
Ounce in a lifetime: afbeelding 17
Ounce in a lifetime: afbeelding 18
Ounce in a lifetime: afbeelding 19
Ounce in a lifetime: afbeelding 20
Ounce in a lifetime: afbeelding 21
Ounce in a lifetime: afbeelding 22
Ounce in a lifetime: afbeelding 23
Ounce in a lifetime: afbeelding 24
Ounce in a lifetime: afbeelding 25
Ounce in a lifetime: afbeelding 26
Ounce in a lifetime: afbeelding 27
Ounce in a lifetime: afbeelding 28
Ounce in a lifetime: afbeelding 29
Ounce in a lifetime: afbeelding 30
Ounce in a lifetime: afbeelding 31
Ounce in a lifetime: afbeelding 32
Ounce in a lifetime: afbeelding 33
Ounce in a lifetime: afbeelding 34
Ounce in a lifetime: afbeelding 35
Ounce in a lifetime: afbeelding 36
Ounce in a lifetime: afbeelding 37
Ounce in a lifetime: afbeelding 38
Ounce in a lifetime: afbeelding 39
Ounce in a lifetime: afbeelding 40
Ounce in a lifetime: afbeelding 41
Ounce in a lifetime: afbeelding 42
Ounce in a lifetime: afbeelding 43
Ounce in a lifetime: afbeelding 44
Ounce in a lifetime: afbeelding 45
Ounce in a lifetime: afbeelding 46
Ounce in a lifetime: afbeelding 47
Ounce in a lifetime: afbeelding 48
Ounce in a lifetime: afbeelding 49
Ounce in a lifetime: afbeelding 50
Ounce in a lifetime: afbeelding 51
Ounce in a lifetime: afbeelding 52
Ounce in a lifetime: afbeelding 53
Ounce in a lifetime: afbeelding 54
Ounce in a lifetime: afbeelding 55
Ounce in a lifetime: afbeelding 56
Ounce in a lifetime: afbeelding 57
Ounce in a lifetime: afbeelding 58
Ounce in a lifetime: afbeelding 59

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240