Dag 6....

Dag 6....

Daar zijn we weer live vanuit Japan!

Vanochtend zijn we op tijd vertrokken naar Takigawa om even een vis van een klant en een vis van Luc op de foto te zetten.

Een lange rit voor 2 foto's en een filmpje maar het is een erg mooi gebied dus we genieten met volle teugen!

Eenmaal aangekomen zien we dat de koifarm's hier wel van een ander formaat zijn dan in het Noorden! Wat een groot terrein, Takigawa san stond al op ons te wachten.

Na wat communicatie werd ons duidelijk dat de Kohaku van Luc nog in het koihuis in de bergen zit en de klantvis in het vishuis beneden, snel naar binnen dus!

Et voila snel het vishuis in om gezellig samen te gaan staan kwijlen bij al die mooie koi!

Nadat we de vijver met de klantvis gevonden hebben zien we daar nog een aantal interessante koi waar we ook maar eens prijs voor vragen....

Het gaat om een aantal karashigoi van 70+ en een aantal kohaku van 60+ ... Ook zwemmen er nog wat speciale vissen...

Allereerst de Karashigoi goed bekeken en stuk voor stuk in het opgezette showvat gezet om te filmen en fotograferen, deze worden alle 3 aangekocht, wat een grove vissen! Wat opvalt is dat deze in de vijver altijd zo heerlijk rustig zijn, echter in een net of bowl zijn het net Polleke en Matthijs... een stel zotten!

Daarna zijn de kohaku aan de beurt, we krijgen carte blanche van Luc om alle goede er stuk voor stuk uit te halen, nadat we de prijs gehoord hebben zijn het in totaal 4 stuks geworden! Erg mooie sansai kohaku!

Nadat deze allemaal stuk voor stuk in het showvat geweest zijn voor meting en foto/film werden er dan toch nog 2 visjes geschept en uiteindelijk aangekocht.

Het begon met een orenji van 92 cm... wat een giga beest zeg! niet heel breed maar enorm lang! Het was ook voor Takigawa san een heel gevecht om deze in het showvat te krijgen! Deze vis goed bekeken en na een onderhandeling die even duurde kwamen Luc en Takigawa san dan toch tot een deal!

Allerlaatst hebben we een Kawarigoi [voor sommigen beter bekend als Koyo" target="_blank" rel="noopener"> laten scheppen, wat een beul van een vis zeg 86cm!

Deze vis ook in het showvat en heel goed bekeken, gefilmd en gefotografeerd.

Echter kon hier niet direct een deal gesloten worden dus eerst nog even verder rondgekeken.

Toen we wat drinken aangeboden kregen [in zijn kantoor" target="_blank" rel="noopener"> en wij ondertussen van allerlei foto's van koi van hem te zien kregen werd de deal dan toch beklonken!

Erg bijzondere vis waarvan Takigawa denkt dat deze gigantisch groot gaat worden!

Na al deze koi werd het eerst tijd om wat te gaan eten, Takigawa san nodigde ons uit om bij een lokaal restaurantje wat te eten. Dit was erg lekker en hier was ook weer goed te merken hoe "gezellig" het is onderling met dealer kweker en ook wij natuurlijk!

Na het eten snel terug gegaan om naar het koihuis in de bergen te gaan... WOW wat een omgeving en wat een vissen.

Op deze berg [die geheel tot Takigawa san behoort" target="_blank" rel="noopener"> is elke..maar dan ook echt ELKE boom/struik/plant gevormd en superstrak gesnoeid, heel erg bijzonder om te zien! Tevens liggen om dit koihuis en over de gehele berg verspreid alle mudponds van Takigawa met naast het vishuis de bekende Sakura pond!

Vervolgens zijn we het vishuis in gegaan om een kohaku van 90cm te fotograferen en filmen, wat schetste onze verbazing.... ze was van gemiddelde maat in deze vijver... Wat een megabeesten zwommen hier rond zeg, onvoorstelbaar! Polleke was dan ook compleet in zijn sas hier!

Nadat we dit allemaal bewonderd hebben is Matthijs een heel eind naar boven gelopen om voor jullie een filmpje te maken om een zo goed mogelijke indruk te geven van het " tategoi " vishuis op de berg met een aantal mudponds, kijk hier ook goed naar de bomen en struiken die allemaal gevormd zijn alsmede naar de diverse beelden die er staan! De beelden schijnen ook allemaal hun eigen betekenis te hebben!

KLIK HIER voor het filmpje van Takigawa Koifarm!

Hierna zijn we nog even bij Sakai Fish Farm geweest!

Dat was het voor vandaag...........................................................

Meer afbeeldingen

Dag 6....: afbeelding 1
Dag 6....: afbeelding 2
Dag 6....: afbeelding 3
Dag 6....: afbeelding 4
Dag 6....: afbeelding 5
Dag 6....: afbeelding 6
Dag 6....: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240