Overblijvende Ginrin Showa

Overblijvende Ginrin Showa

We zitten momenteel in een rustige periode wat betreft de interesse voor koi.

Dit is ieder jaar hetzelde, tenminste bij mij toch. Over het algemeen gebeuren de meeste verkopen in de eerste 2-3 maanden van het jaar, en nadien valt het gewoonlijk wat stil. Gelukkig had ik gisteren nog een klant die een 10-tal vissen zocht voor zijn natuurvijver, die regelmatig bezocht wordt door een aalscholver. Om die reden zocht hij een aantal grotere vissen.

Dat schept voor mij tevens de gelegenheid om enkele mindere goden te verkopen, of koi die niet op het verlanglijstje van de meeste mensen staan. Het blijft een moeilijk gegeven om altijd die koi te kopen die populair zijn. Er is altijd een koisegment dat over blijft, en waar je geen koper voor kan vinden.

Daarom zou het mooi zijn als je een soort afvloeiïngssysteem zou kunnen creëeren, een soort vijver waar je alle mindere goden zou kunnen inzetten. Ik zeg nu mindere goden, maar dat is eigenlijk niet zo, want er zitten nog verdomd goede exemplaren tussen. Om de één of andere reden zijn er echter geen liefhebbers voor.

Nu is het gelukkig zo, dat ik nooit te veel koi heb. Ik probeer het aantal ook altijd te beperken tot een 200 exemplaren, en dan liefst van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Jongens wat een opgave...koi kopen is geen probleem, maar een collectie goede koi kopen is nog altijd niet zo simpel. Wel zou ik durven zeggen dat de koi die ik heb rondzwemmen, en die iedereen op de site kan zien, van behoorlijke kwaliteit zijn. Het zijn geen chuppa koi...

De juiste vertaling van chuppa koi ken ik niet, maar over het algemeen wordt met chuppa koi, de koi aangeduid die het niet waard zijn om bijgehouden te worden. Over het algemeen worden ze in grote hoeveelheden verkocht voor bepaalde markten. Er wordt niet meer geselecteerd, ze worden gewoon in een box gestoken en verkocht. Hier is echter niets mis mee, want voor elke HQ koi zijn er misschien wel duizend chuppa koi...

Gisteren heb ik de overblijvende Ginrin Showa nog even afzonderlijk in een bowl gezet, gefotografeerd en gefilmd, een bezigheid waar ik nog altijd plezier aan heb. Ik heb deze allemaal persoonlijk geselecteerd, en er zijn er nog een 9-tal over van de 31 die ik heb geselecteerd.

Nu zul je zeggen, raar dat je er 31 selecteert, maar dat heeft zijn reden. Als je selecteert dan overleg je met de kweker hoeveel er ongeveer in een box gaan. In dit geval was dit 30 stuks in een box van 20 kg, want het waren maar kleine koi. Als de selectie gedaan is, zeg je tegen de kweker...en nu nog eentje als beloning...daar zijn ze gewoonlijk mee akkoord. Je verdient er een extraatje mee, en zo kom je op 31 stuks.

Ik koop zelden boxen, maar in dit geval was het voor mij "spielerij"....ik hou wel van die ginrinnekes. Ze worden niet zo makkelijk verkocht, maar ze zijn niet zo duur, en och...laat ze maar zwemmen, ze zullen wel groeien.

Vanaf morgen zal ik helaas enkele dagen geen nieuws kunnen posten, om de voorheen vermelde redenen, maar hier kan je nog even kijken naar de mindere goden

Wat betreft de blauwe bowls

Ik heb nog steeds geen prijzen binnen voor het transport van de bowls. Het schijnt een moeilijke materie te zijn, maar nu is me beloofd dat ze maandag een prijs zullen doorgeven...ik ben benieuwd...

Meer afbeeldingen

Overblijvende Ginrin Showa: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240