Poetsdag, ieder jaar weer

Poetsdag, ieder jaar weer

De koi die binnen zitten zijn bijna allemaal naar buiten, en dan is het tijd om de binnenvijvers te reinigen en stil te zetten.

Dit jaar doe ik het echter anders. Ik heb de binnenvijvers gereinigd en ik ga ze terug opstarten. Normaal doe ik dat pas tegen november als er nieuwe koi binnenkomen.

Ik heb 2 van de 3 vijvers met de hogedrukreiniger afgespoten, vandaag ga ik de filter wat aanpassen en dan ga ik de vijvers opnieuw vullen en ontsmetten en nog een paar kleine aanpassingen doen waarvan ik denk dat het zijn nut zal hebben.

Ik ben niet de beste technieker, alleen in mijn hoofd kan ik de plannen goed uitwerken, maar soms roept de plicht en moet ik zelf aan de bak.

Nu zul je je afvragen of vijvers moeten gepoetst worden ? In normale omstandigheden en als je thuis een vijver hebt die goed onderhouden is, zal dit niet nodig zijn. Bij een dealer liggen de zaken echter anders, en kan het nuttig zijn om de bestaande feromonen en andere te verwijderen en je vijvers opnieuw op te starten.

Het geeft me een goed gevoel, en nadat ik de vijvers opnieuw opstart ben ik telkens tevreden over het resultaat. Bovendien kan ik bepaalde veranderingen die ik in mijn hoofd heb, makkelijker doorvoeren. In dit geval ga ik de filters wat aanpassen en een kraan zetten tussen de trickles zodat ik deze kan afzetten indien nodig.

Tegen zaterdag zullen de binnenvijvers opnieuw gevuld zijn en zal ik telkens 3 goede koi in één vijver zetten zodat je ze beter kunt bekijken. Het zullen iedere week ook andere koi zijn.

Wie op zaterdag komt kan dus een kijkje nemen in de binnenvijvers en misschien makkelijker een zwak krijgen voor de overblijvende koi. Je begrijpt dat het over het algemeen de grotere koi zijn die ik op deze manier aanbied.

De bedoeling is uiteraard om te verkopen, en ik zal misschien in de gelegenheid zijn om een sterk aanbod te doen. Niet dat ik ze weg zal geven, want daar heb ik een bloedhekel aan, dat laat ik aan anderen over…

Koi die goed en mooi zijn kunnen te duur zijn, maar om ze te dumpen is een lak aan respect voor de koi in mijn optiek. Ik zal er altijd alles aan doen om ze toch een goed thuis te gunnen.

Kom kijken en laat je verrassen. Ik zal zorgen dat er een pancarte klaarhangt met mijn voorwaarden, en dan zie je maar wat je er mee wil doen. Mensen die nog op zoek zijn naar goede koi kunnen hier zeker terecht, en wat mij betreft moeten ze niet weg…

Wat betreft het bakken van de braadworsten. Het is normaal dat dit op de middag gebeurd, dus is het de bedoeling dat ik tussen 12.30 uur en 13.30 uur mijn beste beentje voorzet om de klus te klaren.

Iedereen is welkom uiteraard, maar als je graag een braadworst hebt, geef me dan even een seintje.

Meer afbeeldingen

Poetsdag, ieder jaar weer: afbeelding 1
Poetsdag, ieder jaar weer: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240