Prijsstelling voor de Taniguchi koi 2016

Prijsstelling voor de Taniguchi koi 2016

Zoals de meesten begrijpen, hebben ze al gezien dat de prijzen voor de koi van Taniguchi dit jaar een stukje hoger zullen liggen.

Dit komt niet alleen door de veel hogere kwaliteit, maar natuurlijk ook omdat de koi reeds 25 cm zijn op 5 maanden en dat is niet niets. Ik ga je ook eerst het filmpje laten zien van de big mama, de oyakoi. Deze is 92 cm en ik dacht 9 jaar oud. Ze behoort tot de oude bloedlijnen, en als ik me niet vergis komen deze ook voort uit Sakai FF moederdieren, maar dat weet ik niet zeker. Er zullen vermoedelijk wel nog mensen zijn die hier meer over kunnen vertellen.

De 2 mannen op de foto zijn niet de mannelijke koi. Deze staan wel op de foto die ik toegevoegd heb, en die ik van Taniguchi heb gekregen. De mannelijke oyakoi zijn van Dainichi uit de Kokugyu bloedlijn, wat wil je nog meer…

Wie al lang in de koihobby zit weet ook wat Takeda betekent, en nog belangrijker, het is de originele Takeda bloedlijn nog, niet die van na zijn dood. De mama is ondertussen 9 of 10 jaar en ik heb er heel hoge verwachtingen van. Takeda x Dainichi….

De prijsopbouw

Lees goed hoe ik de prijs opbouw, zodat er geen verwikkelingen kunnen zijn. Dit gebeurd in verschillende delen ditmaal ! Als je het niet begrijpt, contacteer me dan maar.

De prijs van alle showa van nummer 1611020 tot en met 1611035 inclusief de 2 kohaku 1611040 en 1611041 kosten 595 euro. De koi met code 1611042 tot en met 1611045 kosten 495 euro. Voor alle duidelkijkheid wil ik nog zeggen dat de koi pas moet betaald worden in januari 2017 tenzij je van je geld afwil....

De prijs voor overwintering tot jumbo tosai, medio april kost extra 75 euro. Indien dit niet gewenst wordt, moet dit uitdrukkelijk mede gedeeld worden, want dan laat ik de koi overkomen begin december. (Wat ik niet zou aanraden.)

Bij selectie in het voorjaar geld dezelfde regel als vorig jaar. Indien het een mannelijke koi is moet deze naar huis komen, indien het een vrouw is, heb je de mogelijkheid om deze nog een seizoen in de mudpond te laten voor doorgroei naar nisai. Prijs extra mudpondkosten is 150 euro.

Indien de koi nog dit jaar moet komen zijn er geen extra transport kosten.

Indien de koi tot het voorjaar moet blijven en dan moet overkomen komen er 50 euro transportkosten bij, te betalen op het moment dat ze moeten overkomen, dus pas in april volgend jaar.

Indien de koi nog een extra jaar in de mudpond blijft en daarna moet overkomen, komt er 100 euro extra bij, te betalen op het moment als ze moeten overkomen, dus pas in oktober volgend jaar.

Het risico bij eventueel overlijden en/of beschadiging is voor rekening van de koper. Ik zou hier nog een garantieformule voor willen uitdokteren, maar dat zie ik niet echt zitten.

Voor die mensen die een koi verloren hebben deze reis, en waarvoor ik een vergoeding heb voozien.... Zij mogen ook een andere koi kopen uiteraard, en dan wordt de prijs die ze betaald hebben in mindering gebracht van bestaande prijs. Dit behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat betreft de veiling van vandaag, dit was een groot succes, en ik zet straks alles online. Ik heb nog een heleboel informatie te verwerken, en ik ga eerst wat eten en wat rusten.

Meer afbeeldingen

Prijsstelling voor de Taniguchi koi 2016: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240