Quenten was er zo blij mee

Quenten was er zo blij mee

Hij was 3de geëindigd bij het raden naar de  pellets op de euregio koishow. Quenten vond het bijzonder erg dat hij niet gewonnen had, maar hij had een oplossing. Van de week vierde hij zijn verjaardag en zamelde hij geld in om toch een orenji karashigoi te kopen, op voorwaarde dat hij deze zelf mocht uitkiezen.

Hij moest van ver  komen, maar dat was geen probleem, want het is de zoon van de broer van Wiechert, dus kon hij samen met Wiechert even naar Arendonk komen om deze uit te zoeken. Normaal mogen ze niet met de handen in het water, maar in dit geval,  en na ontsmetting van de handjes, mocht het van mij wel eens !

Het werd een hele klus, want Sem, de zoon van Wiechert wou ook zijn duit in het zakje doen en mee kiezen. Het enthousiasme is in ieder geval aanstekelijk, maar uiteindelijk kwamen ze er wel uit. De keuze viel natuurlijk op één van de grootste, iets wat ik vooraf kan voorspellen. 

orenji karashigoiHet resultaat was een 43 cm grote orenji karashi, en als je de prijs per cm weet dan kom je tot een prijs van 559 euro. Natuurlijk  heb ik hem voor zijn verjaardag wel een belangrijke korting gegeven, en daar was hij blij mee. Hier het filmpje van 2 enthousiaste koikichi voor de toekomst.

Vermits mijn idee om koi te verkopen aan 13 euro per cm, iets wat ik het fairste vond, niet aanslaat, ga ik dit vanaf vandaag afschaffen en de koi aanbieden aan een vaste prijs ! Koop je nu groot of klein....de prijs zal hetzelfde zijn !

Maar er was meer volk op komst gisteren. De kortingen beginnen aan daadkracht te winnen, tot spijt van ons, want zo graag doen we dit niet. Nog even melden dat het vandaag de laatste dag is voor de 20% kortingen. Morgen gaan de kortingen naar 30%, maar niet alle koi zullen er nog opstaan.

Een sanke en een kohaku, beiden van Momotaro vonden ook hun weg naar een nieuwe verblijfplaats. Beiden waren nog over van de tosai reeks van vorig jaar. Persoonlijk vind ik dat ze het goed hebben gedaan als je bedenkt dat ze bij mij geen absolute mogelijkheid hebben om top te ontwikkelen. 

Ze zagen er beiden meer dan goed uit, en ondanks het feit dat het sumi van de sanke wat teruggetrokken is door de warmte, zal hij of zij zeker een flinke koi kunnen worden. Er blijven er nu niet veel meer over. 

Tenslotte was het nog de beurt aan een kujaku. Ludo en Andrée waren zo blij met hun vorige aankoop, ook een kujaku, namelijk 2202003, dat ze besloten om er nog ééntje aan te kopen. Ik kan het niet laten, zei Ludo, ze zijn zo speels, dapper en altijd goedgeluimd met een plezierig karakter, dat ik nog een 2de moest aankopen.

Ze hadden hun zinnen gezet op kujaku 2202008, maar uit fatsoen heb ik er nog 2 andere bijgezet, want ze zouden toch willen weten of ze de beste hadden uitgekozen. Uiteindelijk bleven ze toch bij hun keuze.

Het vangen van deze kleintjes gaat niet altijd over rozen, daarom heb ik gebruik gemaakt van een sleepnet om het iets makkelijker te maken, en omdat het ook mooi is om op film te zetten. Samen met Wiechert hebben we dan het sleepnet gebruikt zoals je in het filmpje kan zien, en tegelijkertijd kan ik een mooi filmpje maken van de bewoners

Misschien nog iets over het sleepnet. Het sleepnet dat ik nu gebruik is wat amateuristich. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuw sleepnet, en ik denk er één gevonden te hebben. Ik heb er eentje besteld, maar het moet nog gemaakt worden, en zal pas binnen een week of 2-3 geleverd worden.

Er zijn veel mensen die achter een sleepnet gevraagd hebben, dus wie eventueel interesse moest hebben als ze het resultaat hebben gezien, dan kan ik ze misschien verder helpen met hun zoektocht. Het is in ieder geval een nuttig ding om te gebruiken als je je koi wil verzamelen en ik maak er graag gebruik van. Helaas moet je altijd met 2 zijn !

Als laatste nog een filmpje van enkele koi die ik van binnen naar buiten heb gebracht. Bekijk dit filmpje eventjes aandachtig en bekijk de grote kohaku van Isa eens goed. Ze is om en bij de 73 cm, sansai met een geweldige huidkwaliteit en uitmuntende fukurin....alleen.....

Ze ontwikkeld een paar sumi schaduwplekjes waardoor de waarde teniet gedaan wordt van de koi om ze als topper te verkopen. Zonder deze mankementjes was het voor mij een topkoi van formaat, en ik was bijzonder blij dat ik ze kon aankopen.

Als ze in de vijver zwemt zie je er zo goed als niets van, maar het is aanwezig, en net zoals het jaar 2022 het grootste kutjaar is dat je je kan indenken, is dit ook nog een dikke tegenvaller. Het mankementje doet absoluut niets af aan de kwaliteit van de koi, en ik herhaal het....als je ze ziet zwemmen in je vijver merk je er niets van.

We hebben het over deze kohaku ! Dus wat moet ik doen ? Wie een pracht van een kohaku wil, en geloof me, het is een pracht om te zien, kan zich aanmelden en me een bod doen op deze uitzonderlijk mooi exemplaar van een kohaku, met bijzonder hoogstaande huidkwaliteit, geweldig fukurin, fraai patroon en bovenal een body dat je iedere koi toewenst. Heb wel respect voor de koi en voor mij als je een bod wil doen !

 

Meer afbeeldingen

Quenten was er zo blij mee: afbeelding 1
Quenten was er zo blij mee: afbeelding 2
Quenten was er zo blij mee: afbeelding 3
Quenten was er zo blij mee: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Arne

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml